X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr szkoła rodzenia Kraków
Odpowiedz

szkoła rodzenia Kraków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jadhira Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Czy ktoś poleca jakąś szkołę rodzenia w Krakowie?

m_f lubi tę wiadomość

Aniołek Kubuś 30.01.2014 (*) 16tc
    8p3ovfxm0l2ycqvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Koala :) najlepsza!

Jadhira, kajuttka lubią tę wiadomość

• cam88 Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodziliśmy do SR przy szpitalu Narutowicza i jesteśmy zadowoleni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:24

• Tess Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie na czym Ci zależy. Ja jestem zapisana do Ecopartus i zaczynam w tym tygodniu.

Dla mnie zaletą było, że szkoła jest bezpłatna jeśli podpisujesz deklarację o położną środowiskową z nimi (położne chyba z Rydygiera to prowadzą).
    Po którymś tygodniu ciąży możesz też w ramach tego chodzić na gimnastykę lub jogę.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 08:56

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona GRATULACJE!!!! :-) Kochana ale się cieszę :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Tess Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - jest w porządku :) Już połowę zajęć mam za sobą, ja już o porodzie sporo wiedziałam wcześniej, teraz będzie o pielęgnacji noworodka. Mój M się też przekonał i chętnie chodzi, pytania można zadawać :)

Najfajniesza sprawa - po którymś tygodniu, jak się podpisze umowę o położną środowiskową to można chodzić raz na tydzień na gimnastykę lub jogę. Od 32 tygodnia można chodzić na dwie aktywności tygodniowo - w moim przypadku szkoła i joga (na razie byłam raz :)), dobrze się czułam po tych ćwiczeniach ruchowych, bardzo dobrze na wszelkie dolegliwości działają.

Aha, no i tak - pewnie będę chciała rodzić w Rydygierze, ewentualnie w Żeromskim. Nie mam żadnych komplikacji i pewno dam radę się przemeczyć sn :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w ktorym tygodniu zaczyna sie chodzic do Szkoly Rodzenia? U nas bedzie CC ale slyszalam, ze W Krakowie sa tez SR pod tym katem.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy w 29tc :) 3 tygodnie zajęć w SR Picolino na Lea, wczoraj skończyliśmy, z czystym sercem mogę polecić - praktyczne podejście do tematu, omówiony cały poród i opieka nad noworodkiem łącznie z pierwszą pomocą - moim zdaniem bardzo ważne, dużo się z M nauczyliśmy oboje! :) dodatkowo była możliwość wzięcia do domu zaprogramowanego symulatora niemowlaka w ramach zajęć ;) nieźle dał nam w nocy popalić, ale na ostatnich zajęciach położna pokazała nam co robiliśmy dobrze, a nad czym musimy jeszcze popracować ;) bardzo fajne doświadczenie.

Toa - jeśli chodzi o CC, wiem że mają tam zajęcia też dla kobiet z zaplanowanym CC, ale nie wiem jak teraz będzie z kursami w Picolino, bo położna prowadząca kurs, Karolina jest już w zaawansowanej ciąży :)

Toa lubi tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • An_Be Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam Koala. chodzilkismy tam przy pierwszym dziecku. przygotowuja zarowno do psn jak i cc oraz pielegnacji noworodka.
    pozdrawiam

Rozpakowana :-)
  • kajuttka Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala- polecam bardzo! chodziliśmy z mężem i jesteśmy zadowoleni do tego można chodzić na jogę, pilates lub gimnastykę. Można chodzić na zajęcia do samego porodu co bardzo polecam :) ja chodziłam 3x w tygodniu i chodziłabym dalej bo nie urodziłam jeszcze ale są takie upały, że nie dam rady się kisić w autobusie i czekać na łaskę aż ktoś miejsca ustąpi... A 40tc za nami :))

kajuttka
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam koalę.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie cos wiecej o koali?czy rzeczywiście jest najlepsza?czy na wszystkich zajęciach bedzie cos ciekawego dla meza?a jesli on nie zdąży z pracy to nie będę jedyna osoba która jest sama?czy ta szkola jest warta tych pieniedzy?i czy uczetniczylyscie w dodatkowych kursach jak masaże czy chustowanie?bede wdzięczna za odpowiedzi;)

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, odnośnie Koali.
    - Czy najlepsza? Nie wiem, bo tylko tam byłam, ale bardzo mi się podobało :)
    - Czy na wszystkich zajęciach będzie coś ciekawego dla męża? To pewnie zależy od jego zainteresowań ;) Ale zajęcia są prowadzone tak, że prowadzące zwracają się zarówno do uczestniczek jak i do ich partnerów. Jeśli mąż zamierza być przy porodzie, to na pewno dużo ciekawych rzeczy się dowie. Moim zdaniem warto wziąć do tej szkoły partnera, bo potem lepiej rozumie, o co chodzi z tym porodem, z laktacją, z połogiem i lepiej się Tobą zajmie. Mój facet i chyba wszyscy obecni byli zainteresowani zajęciami, zadawali pytania i uczestniczyli równie aktywnie, jak dziewczyny.
    - Czy jeśli nie zdąży będziesz jako jedyna sama? U nas wszyscy byli parami, ale zdarzyło się chyba raz, że któraś dziewczyna przyszła sama. Nie wiem, czy w każdej grupie tak jest. Jak się boisz, że nie zdąży, to są też kursy weekendowe.
    - Czy szkoła jest warta tych pieniędzy? To filozoficzne pytanie ;) Ja nie żałuję, uważam, że to dobrze wydane pieniądze i mam znajomych, którzy uważają tak samo, ale ktoś może myśleć inaczej.
    - Inne kursy? Nie uczestniczyłam. O chuście trochę było na tym podstawowym, ale mówili, że na pełny kurs lepiej przyjść już z dzieckiem, bo inaczej się wiąże dziecko, a inaczej lalkę i to na ciążowym brzuchu. Znajomi byli na kursie z pierwszej pomocy i mówili, że spoko, ale ja się nie wybieram. Chodzę za to na ćwiczenia i są fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 22:50

FasUla lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki;) zapisałam sie i liczę ze nie bede żałować;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam Koale - nie tylko SR ale tez cwiczenia dla kobiet w ciazy:) Uwazam, ze warto:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ