X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Twardnienie, napinanie brzucha
Odpowiedz

Twardnienie, napinanie brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakiegoś czasu po toalecie (siusiu) twardnieje i napina mi się brzuch, następnie zaczyna boleć jak na miesiączkę i ból promieniuje na nogi. Dodam że skurcze braxa mam już od 20 tygodnia ale wtedy brzuch tylko robił się twardy i rozluźniał- nie towarzyszył temu ból.
    Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego ?
    Co robić ? Czy to zbliżający się poród ?

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • mrówa Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 32 tygodniu i oprocz twardnienia czuje jeszcze taki bol/dyskomfort w kroczu ... Spojenie lonowe tez boli.. Zwlaszcza kiedy leze w jednej pozycji .. Np w nocy kiedy wstaje to bol jest silniejszy... Takie cuda to ja miala,m w pierwszej ciazy ale wlasnie ok 38 tyg..

pierwsza ciąża w 2009 roku ... urodził się Franuś :*
    teraz czekamy na córeczkę :) :*
    31159dffca.png
  • MałaMaja93 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnieje brzuch chyba każdej kobiecie w ciąży... Nieodłączny urok. Ważne by to nie było bardzo regularne, nie występuje krwawienie lub inne tego typu niepokojące objawy... Jestem w 31tc także mam napinania/stawianie brzucha ale to moja 2 ciąża i wiem że nie ma co panikować i na zapas szukać problemu.ciaza to wyjątkowy stan ale nie trwa wiecznie i trzeba do niektórych rzeczy przywyknąć :) magnez pomaga polecam. Pozdrawiam i zdrówka :)

6sutgywl8eldt4rx.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch twardnieje po wysiłku

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • E_85 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie 33tc
    U mnie bezbolesne twardnienie brzucha pojawia się gdy szybko wstanę, przy wysiłku i również po wizycie w toalecie;)

Katarzyna1985,suwaczek.png
  • agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie także twardnienie brzucha po skorzystaniu z WC , czasami po spacerze lub jak położę się na chwilę na plecach... Kilka dni temu byłam na wizycie i było wszystko ok i szyjka też trzyma:-) po prostu takie uroki ciąży ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja twardnienia mam chyba od 16 tc o ile dobrze pamiętam.
    Dziś zaczynam 31 tydzień i brzuch twardnieje co kilka minut. Na wizycie u gina niby wszystko ok, więc nie będę się tym przejmować. Tak musi być :)

• zokeia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia to moja codzienność. Za ciasne spodnie, wysiłek, orgazm, siku itd. Ważne ze nie są to skurcze, które byłyby bolesne. To tylko wrażenie stwardnienia i uformowanie brzucha w kuleczke.

Mas lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczął twardniec ostro i regularnie co 5min w nocy w 29tc, na szczęście bez krwawienia. Migusiem wyladowalam z SORu na oddziale. Teraz leżę pod kroplowka, sterydy na płuca podane i oby sytuacja się unormowala bo tak to nawet do domu nie wrócę. Ale trudno, ważne żeby z córcia wszystko było OK. Mi lekarz na oddziale powiedział, że z tak regularnych i dość bolesnych skurczów/napięć mogłoby dojść do przedwczesnego porodu. Co innego gdyby to były nieregularne i bezbolesne twardnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 15:13

• Odolanka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem w 31 tygodniu i te napinanie częste- zaczęło się dopiero teraz..
    Przyznam, że trochę mnie to przeraża.
    Masuje brzuch, zwalniam jeśli szybko gdzieś idę, bo wtedy najczęściej mi się to przytrafia.
    Nie lubię tego:(

+Alicja+ 17.04.2016 r.
    Czekamy na...Malwinkę <3!!!
  • Arewena Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem w 39 t.c. około 21 t.c. również miałam twardnienia tzw. Stawianie się brzucha. W szpitalu dostałam m.in.kroplowke z magnezem A później brałam regularnie magnez a do tego całkowity zakaz "glaskania brzuszka"
    Teraz gdy twardnieje mam po prostu usiąść ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 16:15

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ