X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Walka z trądzikiem przy pcos
Odpowiedz

Walka z trądzikiem przy pcos

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś udało się wygrać z trądzikiem przy pcos?

• gwzd Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało! Ale muszę bardzo dbać każdego dnia. Byłam u dermatologa i oglądała moja skórę pod dermatoskopem i okazało się, że u mnie na brodzie gruczoły są tak głęboko jak i mężczyzn, postanowiłam więc trochę przebudować skórę. Kupiłam zestaw sesdermy serum ferulac i lekki krem z kwasem azelinowym.one nie powodują łuszczenia skóry i udało się. Dodatkowo trzeba mieć dobry tonik, ale absolutnie nie wysuszający tylko nawilżający, ja mam z thalgo akurat, ale chodzi tu głównie o wyrównanie pH. Początkowo stosowałam rano i wieczorem teraz już tylko wieczorem. Odstawiłam makijaż, chociaż na początku miałam opory w głowie. Duże znaczenie ma równeiż picie odpowiednich ziółek https://loremvit.pl/ziola-na-cere/
    Skórę mam promienna i zero zaskórników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 11:04

• sawak Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =Polecam zastanowić się nad karnozyną:
    https://karnozyna.com/

Karnozyna działa jako przeciwutleniacz, pomagając w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, które może przyczyniać się do procesów starzenia się oraz powstawania różnych chorób.

Szczególnie, ze z wiekiem jej zawartość w organizmie spada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 08:05

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ