Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › III trymestr › Wymiary dziecka USG kontrolne
Odpowiedz

Wymiary dziecka USG kontrolne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miilcia Nowa

Wysłany: 28 maja, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Proszę was o jakieś rady już wariuje…
    Wymiary wykonane na wizycie w 31+4 tc. Według om wiek ciąży 31+4 zaś według hc 35+1. Martwi mnie tak duża różnica. Czy rozmiar główki może coś sugerować ? proszę o rady.
    Bpd- 85,3mm 97centyl
    Hc-313,2mm 94 centyl
    Ac-279,8mm 62 centyl
    Hc/ac- 1,12
    Efw-1993g 70 centyl
    Fl/bpd 0,73
    Fl/hc 0,20
    Fl/ac 0,22
    Afi 15,5
    Nie mam cukrzycy ciążowej.
    Dla porównania daje wyniki z 29+3( z trzecich badan prenatalnych)
    Bpd 80,0mm
    Hc 286,7mm
    Ac 268,2mm
    HL 54,4mm
    Fl 57,7mm
    Masa płodu 1651g
    Percentyl 67,1
    Afi 18,4
    Zastanawia mnie czy to taka uroda malucha czy może jakaś wada..proszę o pomoc
    Prenatalne wykonane u specjalisty od prenatalnych zaś najnowsze badania z 31+4 wykonane u lekarza prowadzącego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ