Wysokie leukocyty w 33 tyg
-
Dziewczyny odebrałam wyniki morfologii a tam 15.2 tys leukocytów (w dwóch poprzednich ponad 14 tys) oraz hematokryt na poziomie 41 ( praktycznie wrocił do stanu z piwrwszego miesiąca ciąży). Mam skierowanie do szpitala i umieram ze strachu, czy któraś z Was miała podobnie?
-
Może jakaś drobna infekcja? Ja miałam w ciąży leukocyty 23 jak byłam chora. Ogólnie w ciąży leukocyty mogą być wyższe, lekarz mi mówił, że do 15 tysięcy to dla ciężarnej jeszcze norma. Ja całą ciążę miałam około 13/1408.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Kochana ja dużo wiem na temat morfologii. Białaczka całkiem inaczej się objawia. To nie tylko podwyższone leukocyty. Leukocyty nie wynoszą 15 tylko dużo więcej. Inne wartości się zmieniają, nie sa trochę podwyższone jak u Ciebie. We krwi są młode postacie krwinek, blasty. Aparat nie może zrobić rozmazu. Z laboratorium wtedy dzwonią i mowią, że trzeba biegiem iść do lekarza. Nie miałabyś skierowania do szpitala tylko już dawno byłabyś na hematologii i byłabyś już dawno po pobraniu szpiku. Na 100 procent nie masz białaczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 13:48
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Smutnamiss wrote:Dziękuje za pocieszenie, mam nadzieje ze to przez ciąże takie wyniki08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Smutnamiss wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki morfologii a tam 15.2 tys leukocytów (w dwóch poprzednich ponad 14 tys) oraz hematokryt na poziomie 41 ( praktycznie wrocił do stanu z piwrwszego miesiąca ciąży). Mam skierowanie do szpitala i umieram ze strachu, czy któraś z Was miała podobnie?
Witam, jakaś przyczyna znaleziona tych podwyższonych leukocytów ? Też mam ponad 15...amorek
-