X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Zelazo
Odpowiedz

Zelazo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mi co w sytuacji gdy mialam wykryta anemie w 31 tyg i przepisane zelazo brac do konca ciazy,dzis odebralam wynik i zelazo jest przekroczone ponad norme,jestem w 37 tyg teraz,hemoglobina byla niska dosc ponizej 10,teraz jeszcze nie znam wyniku.Ale brac dalej to zelazo czy co ktorys dzien czy w ogole?

• KL Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem ekspertem, więc na pewno trzeba dopytać lekarza, ale z tego co wiem to poziomy żelaza są zmienne, czasem na wynik ma wpływ np. to co się zjadło poprzedniego dnia. Bardziej miarodajne jest badanie ferrytyny czyli "magazynu" żelaza bo to pokazuje jakie są rezerwy no i morfologia (przede wszystkim hemoglobina)

Mari82 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ