X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Zelazo
Odpowiedz

Zelazo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mari82 Nowa

Wysłany: 3 lipca, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mi co w sytuacji gdy mialam wykryta anemie w 31 tyg i przepisane zelazo brac do konca ciazy,dzis odebralam wynik i zelazo jest przekroczone ponad norme,jestem w 37 tyg teraz,hemoglobina byla niska dosc ponizej 10,teraz jeszcze nie znam wyniku.Ale brac dalej to zelazo czy co ktorys dzien czy w ogole?

• KL Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem ekspertem, więc na pewno trzeba dopytać lekarza, ale z tego co wiem to poziomy żelaza są zmienne, czasem na wynik ma wpływ np. to co się zjadło poprzedniego dnia. Bardziej miarodajne jest badanie ferrytyny czyli "magazynu" żelaza bo to pokazuje jakie są rezerwy no i morfologia (przede wszystkim hemoglobina)

Mari82 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ