X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Zelazo
Odpowiedz

Zelazo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2025, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mi co w sytuacji gdy mialam wykryta anemie w 31 tyg i przepisane zelazo brac do konca ciazy,dzis odebralam wynik i zelazo jest przekroczone ponad norme,jestem w 37 tyg teraz,hemoglobina byla niska dosc ponizej 10,teraz jeszcze nie znam wyniku.Ale brac dalej to zelazo czy co ktorys dzien czy w ogole?

• KL Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2025, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem ekspertem, więc na pewno trzeba dopytać lekarza, ale z tego co wiem to poziomy żelaza są zmienne, czasem na wynik ma wpływ np. to co się zjadło poprzedniego dnia. Bardziej miarodajne jest badanie ferrytyny czyli "magazynu" żelaza bo to pokazuje jakie są rezerwy no i morfologia (przede wszystkim hemoglobina)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ