X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Zmiana lekarza prowadzącego
Odpowiedz

Zmiana lekarza prowadzącego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • an Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Chciałam zapytać, czy któraś z Was zmieniała lekarza prowadzącego po 30tyg ciąży? Aktualnie u mnie 33+4.

Sytuacja wygląda tak, że całą ciążę chodzę do swojego lekarza. Gdy robiłam 1 badania krwi, początkiem drugiego miesiąca - wyszła mi lekko podwyższona glukoza i lekarz wpisał mi cukrzycę ciążową. Pomimo, że robiłam tydzień później krzywa cukrowa - wszystko super, później w standardowym momencie znów krzywa cukrowa - znów super. I za nic nie chce mi jej wykreślić, mimo że jej nie mam. Nie stosuje diety, żyje tak jak zawsze. W dodatku zaczyna sugerować skierowanie do szpitala, żeby wywoływać poród w 39tyg i nie czekać do samowolnego rozpoczęcia porodu. Nie podoba mi się to podejście i rozważam zmianę lekarza na innego. Czy to w ogóle możliwe? Czy w takiej sytuacji zakłada się nową kartę, czy po prostu nowy lekarz kontynuuje wpisy w obecnej?

• kasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie odpowiada Ci obecny lekarz to bym go zmieniła :) Karta ciąży wydaje mi się że zostaje ta sama, to ważny dokument przy porodzie i informuje o całym przebiegu ciazy, branych lekach, ciśnieniu, wadze itd. Sprawdzają to przy przyjęciu do szpitala więc na logikę jedna ciąża - jedna karta ciąży, zmiany lekarza na to nie wpływają.

an lubi tę wiadomość

👩 32 -PCOS (AMH 10.2), niedoczynność tarczycy, hashimoto
    🧔 33 - wyniki nasienia w normie

Starania od września 2021
    3 nieudane inseminacje

12.05 rozpoczęcie💉
    20.05 kontrola - po 15 🥚 na jajnik, rozmiary między 11 a 15mm
    24.05 - punkcja
    29.05 mamy 3 zarodki: 4AA❄️4AA❄️4BB❄️
    17.06 transfer 🙏❤️ estradiol: 394,66 ; progesteron: 74,68 ng/ml
    19.06 progesteron: 120 ng/ml
    22.06 progesteron: 219 ng/ml
    7dpt progesteron 154 ng/ml, beta hcg 97.5 🥹
    9dpt progesteron: 61,29 ng/ml, beta 177,850 mIU/ml
    11dpt progesteron: 80 ng/ml, beta hcg 395 ng/ml
    13dpt progesteron 82ng/ml, beta 1093,350
    15dpt progesteron 80ng/ml, beta 2537
    17dpt progesteron 54ng/ml, beta hcg 5321,780 ❤️
    20
    21dpt progesteron 48,88 ng/ml, beta hcg 13334 ❤️
    24dpt mamy serduszko ❤️
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniałam trochę przed 30 tygodniem. Bez problemu, karta ta sama, pieczątka starego skreślona, jest obecnego, wszystko gra.

preg.png
  • Martiiii Znajoma

Wysłany: 23 stycznia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapomniałam i do pierwszego badania podeszłam bez żadnego przygotowania i zjadłam późnym wieczorem jeszcze czekoladę, też wyszła podwyższona glukoza. Lekarz się zaśmiał i pytał co się najadłam, od razu skierował mnie na krzywą i powiedział że super. Potem druga krzywa w 24 też super, nie dałabym się wrzucić do worka z cukrzycą ciążową w takiej sytuacji bo to faktycznie wywołuje dużo NIEPOTRZEBNYCH medycznych działań przy porodzie, miałabym wątpliwości co do kompetencji tego lekarza 🥺

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ