X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Zmiana lekarza prowadzącego
Odpowiedz

Zmiana lekarza prowadzącego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • an Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Chciałam zapytać, czy któraś z Was zmieniała lekarza prowadzącego po 30tyg ciąży? Aktualnie u mnie 33+4.

Sytuacja wygląda tak, że całą ciążę chodzę do swojego lekarza. Gdy robiłam 1 badania krwi, początkiem drugiego miesiąca - wyszła mi lekko podwyższona glukoza i lekarz wpisał mi cukrzycę ciążową. Pomimo, że robiłam tydzień później krzywa cukrowa - wszystko super, później w standardowym momencie znów krzywa cukrowa - znów super. I za nic nie chce mi jej wykreślić, mimo że jej nie mam. Nie stosuje diety, żyje tak jak zawsze. W dodatku zaczyna sugerować skierowanie do szpitala, żeby wywoływać poród w 39tyg i nie czekać do samowolnego rozpoczęcia porodu. Nie podoba mi się to podejście i rozważam zmianę lekarza na innego. Czy to w ogóle możliwe? Czy w takiej sytuacji zakłada się nową kartę, czy po prostu nowy lekarz kontynuuje wpisy w obecnej?

• kasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie odpowiada Ci obecny lekarz to bym go zmieniła :) Karta ciąży wydaje mi się że zostaje ta sama, to ważny dokument przy porodzie i informuje o całym przebiegu ciazy, branych lekach, ciśnieniu, wadze itd. Sprawdzają to przy przyjęciu do szpitala więc na logikę jedna ciąża - jedna karta ciąży, zmiany lekarza na to nie wpływają.

an lubi tę wiadomość

👩 32 -PCOS (AMH 10.2), niedoczynność tarczycy, hashimoto
    🧔 33 - wyniki nasienia w normie

Starania od września 2021
    3 nieudane inseminacje

12.05 rozpoczęcie💉
    20.05 kontrola - po 15 🥚 na jajnik, rozmiary między 11 a 15mm
    24.05 - punkcja
    29.05 mamy 3 zarodki: 4AA❄️4AA❄️4BB❄️
    17.06 transfer 🙏❤️ estradiol: 394,66 ; progesteron: 74,68 ng/ml
    19.06 progesteron: 120 ng/ml
    22.06 progesteron: 219 ng/ml
    7dpt progesteron 154 ng/ml, beta hcg 97.5 🥹
    9dpt progesteron: 61,29 ng/ml, beta 177,850 mIU/ml
    11dpt progesteron: 80 ng/ml, beta hcg 395 ng/ml
    13dpt progesteron 82ng/ml, beta 1093,350
    15dpt progesteron 80ng/ml, beta 2537
    17dpt progesteron 54ng/ml, beta hcg 5321,780 ❤️
    20
    21dpt progesteron 48,88 ng/ml, beta hcg 13334 ❤️
    24dpt mamy serduszko ❤️
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniałam trochę przed 30 tygodniem. Bez problemu, karta ta sama, pieczątka starego skreślona, jest obecnego, wszystko gra.

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapomniałam i do pierwszego badania podeszłam bez żadnego przygotowania i zjadłam późnym wieczorem jeszcze czekoladę, też wyszła podwyższona glukoza. Lekarz się zaśmiał i pytał co się najadłam, od razu skierował mnie na krzywą i powiedział że super. Potem druga krzywa w 24 też super, nie dałabym się wrzucić do worka z cukrzycą ciążową w takiej sytuacji bo to faktycznie wywołuje dużo NIEPOTRZEBNYCH medycznych działań przy porodzie, miałabym wątpliwości co do kompetencji tego lekarza 🥺

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ