abstynencja przed badaniem - czy nie za mało?
-
nick nieaktualnyKochanie dziewczyny, mam do Was pytanie, jak liczycie dni abstynencji przed badaniem? Może pytanie głupie ale mi tym razem sprawia trudność. Wiem, że zalecenie to 3 - 5 dni tylko mąż wyjechał na delegację, która mu się niestety przedłuży. Badanie nasienia ma w środę, myślałam żeby posercować dzisiaj najlepiej z rana ale małż najwcześniej wróci do domu dzisiaj bardzo późno, może nawet jutro. I czy serduszko w niedzielę to nie będzie za późno? Czy wystarczą tylko pełne dwa dni przerwy a dzień badania mogę policzyć jako ten trzeci dzień abstynencji? Mam nadzieję że mąż będzie w domu już w niedzielę rano, wtedy bym była pewniejsza.
Dodam, że ostatni seks był w środę, tydzień przed badaniem, więc to pewnie będzie z kolei za długa abstynencja Czy może lepiej się wstrzymać i już nie sercoweać przed badaniem jeśli mąż wróci późno? Mąż ma kryptozoospermie więc boję się że nieodpowiednia przerwa spowoduje że np w nasieniu nie będzie żadnych plemników szykujemy się do in vitro i teraz lekarze mają badać czy te plemniki nadadzą się czy trzeba robić biopsję, dlatego zależy mi na jak najlepsze jakości nasienia bo niestety nie ma w czym wybierać przy naszych pojedynczych sztukach najrozsądniej pewnie byłoby przesunąć termin badania ale to by było bardzo trudne dla nas bo nie mamy kliniki na miejscu a w środę właśnie ja mam tam wizytę u ginekologa i jechać dwa razy będzie nam ciężko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 08:29
-
Piwonia dobrze pisze.
Mogę polecić ten artykuł:
http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/bledy-najczesciej-popelniane-przy-interpretacji-wyniku-badania-nasienia/
Jest w nim trochę o tym jak czas abstynencji wpływa na wynik badania nasienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:00
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -