X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Akita amerykańska
Odpowiedz

Akita amerykańska

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanie , chciałam w przyszłości kupić sobie Akitę Amerykańską , ale trochę zawiało grozą jak ludzie odradzają , każą się zastanowić 100 razy , pies trudny , nie dla nowicjuszy , dominujący , czy też tak uważacie ? czy akita amerykańska to rasa jedna z trudniejszych w wychowaniu ???

Vienne, Karpatia, Annite, gwz lubią tę wiadomość

• Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suka będzie łatwiejsza. Poza tym wybierz bardzo doświadczonego hodowcę i niech ci wybierze łagodniejsze szczenię. idz z nią na kurs posłuszeństwa, do psiego przedszkola na socjalizację i będzie git.

Oczywiśćie polecam poczytać sobie dokładniej o jej charakterze. https://zwierzaki.pl/akita-amerykanska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 10:26

Karpatia, Annite, gwz lubią tę wiadomość

• Betelgeza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze pytanie to, dlaczego akurat ta rasa? Uroda i wdzięk tych pięknych psów są niepodważalne, ale jednak pies to towarzysz na najbliższe kilka, kilkanaście lat. Widuję ludzi, którzy męczą się ze swoimi pupilami, oraz pupile z nimi (rozhisteryzowane maltańczyki, schorowane buldożki, nabuzowane labradory itd itp). Czy taki typ psa (niezależny, dominujący, wymagajacy szkolenia i świadomego układania, do tego sporych gabarytów) odpowiada Twojemu charakterowi i sposobie życia? Poza mocnym charakterem, ten pies ma dużo siły (może przejawiać agresję do innych psów), oraz zostawia mnóstwo sierści wszędzie (uwierz, to jest bardzooo męczące i denerwujące). Akita to rasa pierwotna, raczej żadne ciepłe kluchy :)

Pia88 lubi tę wiadomość

klz9piqv2xhltk1y.png
  • Esternella Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dość charakterne i potrafią być agresywne. Pytanie jakie Wy macie charaktery i czy w razie co będziecie w stanie utemperować charakternego psa czy wam "wejdzie" na głowę.

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właścicielką AA. Mam "synka" Argusa. To nie jest mój pierwszy pies ale pierwsza akita. Rady dla Ciebie
    Po pierwsze musisz mieć duuuuuze pokłady cierpliwości. Akicie nie rozkazujesz, z akita współpracujesz. Jesli nie wypracujesz sobie u niej autertetu będzie cię miała za nic. Nie przybędzie do Ciebie jak labrador na każde zawołanie, ale będzie zawsze obok pilnując bezpieczeństwa domowników. Pies indywidualista ale zawsze niedaleko. Prawie w ogóle nie szczeka stąd tak trudno poznać o co jej chodzi. Po drugie ważne aby brać psa z Zkwp, to duży pies i ważne aby był stabilny psychiczne i wiadomo minimalizujesz ryzyko chorób genetycznych. Kiedyś przeczytałam "raz akita, na zawsze akita. Coś w tym jest. bo już korci mnie aby rozglądać się za drugą.

Pia88 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ