Androlog świętokrzyskie(Kielce) lub podkarpackie(Rzeszów)
-
W Kielcach nie ma androloga, ani w Gamecie, ani w żadnej poradni itp. Dlatego szukałabym w Rzeszowie ew. w Krakowie.
My sami jeździmy na konsultacje do Warszawy - 180 km, choć może jeszcze spróbujemy skonsultować się z andrologiem w Krakowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 14:38
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Dziękuję za odp. Mój gin.kazał skonsultować męża z andrologiem i polecił nam oba miejsca. Są to ośrodki gdzie zajmują się leczeniem bezplodnosci, także chyba jakąś wiedzę posiadają....? Wiemy że problemem jest morfologia plemników:tylko 1%,poza tym parametry w normie. Czy warto udać się do Gamety lub Parensa czy szukać androloga?dziubek_agusia
-
Gamety nie polecam, w szczególności jeśli chodzi o problem męski a to z tego względu, że nie mają androloga (jest chyba urolog z tego co kojarzę). W całym świętokrzyskim nie ma ani jednego androloga. W przypadku mojego Męża rozłożyli ręce i nawet nie potrafili wskazać gdzie szukać pomocy. Dopiero na tym forum Dziewczyny poleciły mi andrologów, z których pomocy teraz korzystamy. A w samej Gamecie od razu będą chcieli robić ivf (u nas tak było mimo, że nawet nie diagnozowali męża, ani nie próbowali leczyć a wyniki bylły takie, że ivf byłoby bez sensu). Nie wiem jak to jest w Parensie w Rzeszowie.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Dokładnie rok temu czułam się tak samo :)Nie martw się, jeżeli u Was problemem jest tylko morfologia to nie będzie tak źle Jesli chodzi o androloga w Krakowie to dr Leszek Bergier, jeśli chodzi o Warszawę to dr Jan Wolski, ale może najpierw spróbujcie w Rzeszowie, tam też pewnie zajdzie się jakiś androlog, a w międzyczasie faszeruj męża witaminami. Mój brał salfazin, a później proxeed plus (ten drugi jest niestety bardzo drogi:( )brał też macę. Dużo osób bierze androvit, ogólnie suplementy. Warto też zmienić styl życia: dieta (ograniczyć kurczaki), zero piwa i papierosów, więcej ruchu, prysznice i kąpiele w letniej wodzie, żadnej sauny!, luźna bielizna, wbrew pozorom to pomaga
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Właśnie te dwa nazwiska przewijają się tu na forum troszkę dziś poczytałam i w Rzeszowie ciężko o kogoś,kto ma coś wspólnego z andrologiem,na chwilę obecna zdecydowaliśmy się na Lublin i ovum, zobaczymy co tam ciekawego usłyszymy,jeśli nic,to wybierzemy dr Wolskiego. Bardzo dziękuję Ci za pomoc,pozdrawiamdziubek_agusia
-
Prysznice i kąpiele zawsze są w praktycznie zimnej wodzie, ruchu brak-praca siedząca, zjada Wit C E kwas foliowy i właśnie chyba musimy ten salfazin zakupić(bez recepty?)Bo przed pierwszą ciąża brał i pomogło choć morfologia była wtedy na granicy a nie 1% jeszcze raz bardzo dziękujędziubek_agusia
-
Bez recepty Powodzenia
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
W Parens w Rzeszowie nie ma androloga. Mąż robił tam badania i zaoferowano jedynie konsultację z ginekologiem lub urologiem.07.2015 - początek starań
2017 - kiepska morfologia, ruchliwość, żywotność
07.2017 - HSG (ok), fragmentacja DNA 36%
03.2018 - laparoskopia: lewy jajowód niedrożny -