X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Asthenozoospermia
Odpowiedz

Asthenozoospermia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie kobietki :) U mojego męża stwierdzono Asthenozoospermia . Pomógł by mi ktoś zinterpretować wyniki ? Proszę o wiadomość na pw. Pozdrawiam Serdecznie

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli niska ruchliwość? mój chyba też taka diagnoze bedzie miał :9
    płakać się chce;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie kochana bardzo słaba ruchliwość :( tak mi się wydaję , lecz nie znam się dokładnie na tych wynikach. Dlatego napisałam tutaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to wynikać z przegrzania lub palenia papierosów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może warto, aby mąż brał jakieś witaminy na męską płodność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie troszkę czasu.... Tak tak kochana pali papieroski ... Ahh nie wiem co to będzie obecnie jest w delegacji więc nici z starania :(

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma bardzo slaba ruchliwosc + aglutynacja I stopnia. Po 3 miesiecznej suplementacji zplusa w ruchliwosci tylko kilka procent na plus,za to wydluzony czas uplynnienia...

svchvfxmiau6k2p0.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża też wykryto astenozoospermie (obniżony odsetek plemników o prawidłowej ruchliwości) pod badaniu nasienia (morfologia na granicy 4% z czego polowa wykazuje brak ruchu).Od grudnia bierze 2x1tab Profertil,w marcu ponowne badania z posiewem a w miedzyczasie wizyta u urologa/androloga i usg dla sprawdzenie czy nie jest to głębszy problem niż tylko obniżona jakość nasienia z powodu palenia.

Anja89 jak dzisiejsze badanie nasienia Twojego Lubego???

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
    11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎

21dc endo 10mm,czysta macica,owulacje z prawego jajnika,po 3-4 pęch.antralne w obu jajnikach
    4 IVF 04/2025 Menopur 450+Provera 5mg, 18.04 punkcja, 8 pęcherzyków ale 0 komórek🥺😭🥴
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes wynik odbieramy w środę dopiero :) możliwe, że we wtorek już będzie, ale nie damy rady pojechać.

U nas ruchliwość się poprawiła po embolizacji żylaków powrózka nasiennego (pierwsze badanie 3 miesiące po zabiegu), ale nie jest jeszcze w normie (dowiemy się w środę w jakim stanie jest nasienie - 6 miesięcy po zabiegu). Aglutynacja zniknela, morfologia też w górę.

Dodam, że mąż bierze od tygodnia Profertil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:52

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki. Odświeżam wątek. U nas ten sam problem. Narzeczony zaczął brać Profertil. Zobaczymy czy za 1,5 miesiąca coś on pomógł czy strata czasu i pieniędzy...

słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
    4 ❄️❄️❄️❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ