X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badania genetyczne
Odpowiedz

Badania genetyczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • JagnaaJankowska Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziewczyny, jakie badania powinno się zrobić by mieć pewność że dziecko nie będzie chore? Chodzi mi oczywiście o genetyke. Mąż ma okropne wyniki nasienia. Od roku jest pod nadzorem androloga ale ten nawet nie wspomniał o genetyczne. Faszeruje go tylko clo.

Help bo osiwieje.

1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jeśli chodzi o genetykę to takim podstawowym badaniem jest kariotyp. Jeżeli wyniki są bardzo złe to warto też zbadać delecje AZF. Zmiany genetyczne w obrębie regionu AZF przekazywane są potomstwu męskiemu. Wykonywaliście badania hormonów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 19:19

• Lena25 Debiutantka

Wysłany: 30 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas przy złych wynikach męża (kryptozoospemia) androlog przed podejściem do ivf zalecił :

> Kariotyp (oboje)
    > AZF i CFTR (u męża)

ze względu na to, że wynik CFTR u męża był niejasny to ja również musiałam to badanie wykonać u siebie.

U nas androlog na początku podejrzewał, że słabe nasienie to kwestia żylaków, po operacji okazało się, że nie ma żadnej poprawy i finalnie okazało się, że to właśnie kwestia genetyki (AZFc)

• Kotwica2018 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy azoospermi mąż wykonywał AZF, kariotyp i CFTR.

Kotwica2018
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ