Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia Warszawa
Odpowiedz

Badanie nasienia Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć,
    jakie miejsca polecacie w Warszawie na badania nasienia?
    Moj mąż robił dwa razy w jednej klinice, ale tam do oceny morfologii biorą tylko 100 plemników i dwa razy wyszła mu morfologia 1%.
    Teraz jesteśmy po 3 pełnych miesiącach suplementacji i chcielibyśmy powtórzyć badanie, ale w innym miejscu.
    Myślałam o Bocianie lub Gamecie. Macie jakieś doświadczenia? Do Gamety chyba można przywieźć materiał z domu, a w Bocianie pobiera się na miejscu, a wiecie może jak liczą morfologię? Na podstawie jakiej próbki? Słyszałam że zazwyczaj bierze się dwie próbki po 100 i z tego wylicza się średnią.

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
    12.24 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 05.26 7+2 puste jajo

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
  • MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Mój mąż robił kilka razy w Ovi Klinice. Tylko raz nie zrobili mu morfologii jak miał niecałe 3m/ml, ale nie wiem szczerze mówiąc ile wzięli plemników do oceny.

👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
    👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
    Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe

W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)

I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
    Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
    punkcja (10dc) -> 8/12 zdegenerowane komórki -> 0 ❄️

II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
    Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1) -> Lametta, Provera
    13.06 - punkcja
    7 pobranych komórek -> 3 ❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ