Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia Warszawa
Odpowiedz

Badanie nasienia Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć,
    jakie miejsca polecacie w Warszawie na badania nasienia?
    Moj mąż robił dwa razy w jednej klinice, ale tam do oceny morfologii biorą tylko 100 plemników i dwa razy wyszła mu morfologia 1%.
    Teraz jesteśmy po 3 pełnych miesiącach suplementacji i chcielibyśmy powtórzyć badanie, ale w innym miejscu.
    Myślałam o Bocianie lub Gamecie. Macie jakieś doświadczenia? Do Gamety chyba można przywieźć materiał z domu, a w Bocianie pobiera się na miejscu, a wiecie może jak liczą morfologię? Na podstawie jakiej próbki? Słyszałam że zazwyczaj bierze się dwie próbki po 100 i z tego wylicza się średnią.

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
    12.24 6+1, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)

04.26 powrót do starań 🤞 ➡️ euthyrox, acard, encorton, cyclogest, heparyna, accofil
    17.05 8dpo ⏸️
    19.05 beta 17.1, prog 21.2
    21.05 beta 46, prog 22.4
    + prolutex, metformina
    23.05 beta 185, prog 36.4
    27.05 beta 733, prog 32.5
    1.06 USG -> pęcherzyk ciążowy w macicy
  • MrsGolan Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Mój mąż robił kilka razy w Ovi Klinice. Tylko raz nie zrobili mu morfologii jak miał niecałe 3m/ml, ale nie wiem szczerze mówiąc ile wzięli plemników do oceny.

👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
    👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
    Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe

W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)

I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
    Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
    punkcja (10dc)
    04.2026 - 0 ❄️

II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
    Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ