Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia Warszawa
Odpowiedz

Badanie nasienia Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć,
    jakie miejsca polecacie w Warszawie na badania nasienia?
    Moj mąż robił dwa razy w jednej klinice, ale tam do oceny morfologii biorą tylko 100 plemników i dwa razy wyszła mu morfologia 1%.
    Teraz jesteśmy po 3 pełnych miesiącach suplementacji i chcielibyśmy powtórzyć badanie, ale w innym miejscu.
    Myślałam o Bocianie lub Gamecie. Macie jakieś doświadczenia? Do Gamety chyba można przywieźć materiał z domu, a w Bocianie pobiera się na miejscu, a wiecie może jak liczą morfologię? Na podstawie jakiej próbki? Słyszałam że zazwyczaj bierze się dwie próbki po 100 i z tego wylicza się średnią.

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
    01.25 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 06.26 7+2 puste jajo

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)

08.26 -> powrót do starań 🤞
  • MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Mój mąż robił kilka razy w Ovi Klinice. Tylko raz nie zrobili mu morfologii jak miał niecałe 3m/ml, ale nie wiem szczerze mówiąc ile wzięli plemników do oceny.

👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
    👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
    Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe

W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)

I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
    Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
    punkcja (10dc) -> 8/12 zdegenerowane komórki -> 0 ❄️

II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
    Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1) -> Lametta, Provera
    13.06 - punkcja
    7 pobranych komórek -> 3 ❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ