X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia z partnerką
Odpowiedz

Badanie nasienia z partnerką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Britta Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Czy ktoś z Was miał może doświadczenia z badaniem nasienia przy współudziale partnerki? Tzn. wytrysk do specjalnej prezerwatywy w czasie normalnego stosunku. Zastanawiamy się nad tym z mężem i chciałabym się dowiedzieć jakichś opinii od osób, które przez to przechodziły lub rozważały.

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Britta , ale myślisz o tym, żeby to zrobić w pokoiku zwierzeń? U nas w klinice też wprowadzili możliwość oddania nasienia przy pomocy prezerwatywy MaleFactor, ale nie wyobrażam sobie seksu w klinice. Pokoik ma może z 2x1,5 metra, za zamykanym okienkiem jest laborantka, która odbiera kubeczek ze spermą. Wszystko byłoby słychać, dla mnie to nie do przejścia.
    Pomagam mężowi przy badaniach, ale robótką ręczną.

Britta lubi tę wiadomość

• Zuzia17 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak badaliśmy się 2razy. Pierwszy raz w Łodzi w Code lataliśmy sterylna prezerwatywę i możliwość skorzystania z mieszkania w budynku kliniki. Nie był to pokoik tuż obok:) Dostaliśmy klucze do mieszkania na innym piętrze ,także bez większego stresu. Drugi raz badaliśmy się w Warszawie w Instytucie Rodziny. Tam dostaliśmy "pakiecik" a próbkę można było dostarczyć do godziny od pobrania więc wszystko zrobiliśmy w warunkach domowych...no hotelowych, bo nie jesteśmy z Wawy:)

Britta, Iza-K lubią tę wiadomość

• Britta Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź! Jak na razie mój mąż nie chce w ogóle robić tego badania, ale może kiedyś uda mi się go namówić...

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    04-11.2024 - stymulacja
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Dziękuję za odpowiedź! Jak na razie mój mąż nie chce w ogóle robić tego badania, ale może kiedyś uda mi się go namówić...
    Mam nadzieję, że Mąż dojrzeje do tej decyzji szybciej niż myślisz. W dzisiejszych czasach, lepiej to sprawdzić niż później szukac problemu po swojej stronie....
    Mocno za Ciebie Britta trzymam kciuki😘🥰 i badania Męża nie będą potrzebne

Britta lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Britta Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Mam nadzieję, że Mąż dojrzeje do tej decyzji szybciej niż myślisz. W dzisiejszych czasach, lepiej to sprawdzić niż później szukac problemu po swojej stronie....
    Mocno za Ciebie Britta trzymam kciuki😘🥰 i badania Męża nie będą potrzebne
    Myślę, że mój mąż obawia się, że nie da rady, bo ma drobne problemy z ekhm "jurnością". Poza tym jest bardzo zamknięty w sobie i dla niego to trauma... Ech. Te chłopy są beznadziejnie wrażliwe.
    Dzięki za dobre słowo: *

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 13:47

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    04-11.2024 - stymulacja
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

• Janina b Debiutantka

Wysłany: 2 lipca 2023, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki to problem oddać nasienie do tej specjalnej prezerwatywy, nawet na stojąco, kilka ruchów i nasienie pobrane, chyba to bardziej naturalne od walenia konia przez męża w twojej obecności

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ