X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bakterie w badanym nasieniu lecz w posiewie brak
Odpowiedz

Bakterie w badanym nasieniu lecz w posiewie brak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałam się dowiedzieć, czy któryś z Panów miał podobną sytuację jak w temacie. Podczas standardowego badania nasienia u męża lekarz wykrył mnóstwo bakterii i wyniki były kiepskie. Zawsze miał super. Mąż zrobił posiew za dwa dni i wyszedł jałowy. Jak to możliwe, że bakterie nagle zniknęły? A może to jakaś inna bakteria np. ureaplsma nie do wykrycie podczas takiego zwykłego posiewu? Kiedyś już ją oboje leczyliśmy...

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Cześć, chciałam się dowiedzieć, czy któryś z Panów miał podobną sytuację jak w temacie. Podczas standardowego badania nasienia u męża lekarz wykrył mnóstwo bakterii i wyniki były kiepskie. Zawsze miał super. Mąż zrobił posiew za dwa dni i wyszedł jałowy. Jak to możliwe, że bakterie nagle zniknęły? A może to jakaś inna bakteria np. ureaplsma nie do wykrycie podczas takiego zwykłego posiewu? Kiedyś już ją oboje leczyliśmy...
    Hejka,

u nas dokładnie taka sama sytuacja. Zrobiliśmy posiew i jest ujemny, zrobiliśmy specjalistyczne badanie w kierunku chlamydia, ureaplasma/mycoplasma i ureaplasma wyszła dodatnia.
    Ja nie zostałam przebadana, ale z automatu mi również podano antybiotyk. Mąż po miesiącu zrobił kolejne badanie w kierunku ureaplasma i nadal ją ma. Właśnie bierze kolejny antybiotyk z innej grupy. Ja oczywiście też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 07:36

AgnieszkaH lubi tę wiadomość

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci serdecznie za opowiedz. Pewnie u nas sytuacja ta sama yhhh ciekawe co teraz, bo jestem przed procedurą in vitro...Mam nadzieję, że Wy pozbędziecie się tego świństwa.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ