Prezent na Dzień Matki

Planujesz zostać mamą? Prezent od OvuFriend - pierwsza wizyta 100 zł taniej

ODBIERZ ZNIŻKĘ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bakterie w badanym nasieniu lecz w posiewie brak
Odpowiedz

Bakterie w badanym nasieniu lecz w posiewie brak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AgnieszkaH Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałam się dowiedzieć, czy któryś z Panów miał podobną sytuację jak w temacie. Podczas standardowego badania nasienia u męża lekarz wykrył mnóstwo bakterii i wyniki były kiepskie. Zawsze miał super. Mąż zrobił posiew za dwa dni i wyszedł jałowy. Jak to możliwe, że bakterie nagle zniknęły? A może to jakaś inna bakteria np. ureaplsma nie do wykrycie podczas takiego zwykłego posiewu? Kiedyś już ją oboje leczyliśmy...

Aga
    35 lat
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy. Skutecznie💪
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    2 FET 24.03.2022 Embryoglue+Accofil+Encorton😭
    3 FET 14.07.2022 Accofil+Embryoglue😭
    KONIEC STARAŃ Z POMOCĄ MEDYCZNĄ
    Problemy: immunologia, cienkie endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, zrosty, mięśniak podsurowicówkowy itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Cześć, chciałam się dowiedzieć, czy któryś z Panów miał podobną sytuację jak w temacie. Podczas standardowego badania nasienia u męża lekarz wykrył mnóstwo bakterii i wyniki były kiepskie. Zawsze miał super. Mąż zrobił posiew za dwa dni i wyszedł jałowy. Jak to możliwe, że bakterie nagle zniknęły? A może to jakaś inna bakteria np. ureaplsma nie do wykrycie podczas takiego zwykłego posiewu? Kiedyś już ją oboje leczyliśmy...
    Hejka,

u nas dokładnie taka sama sytuacja. Zrobiliśmy posiew i jest ujemny, zrobiliśmy specjalistyczne badanie w kierunku chlamydia, ureaplasma/mycoplasma i ureaplasma wyszła dodatnia.
    Ja nie zostałam przebadana, ale z automatu mi również podano antybiotyk. Mąż po miesiącu zrobił kolejne badanie w kierunku ureaplasma i nadal ją ma. Właśnie bierze kolejny antybiotyk z innej grupy. Ja oczywiście też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 07:36

AgnieszkaH lubi tę wiadomość

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • AgnieszkaH Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci serdecznie za opowiedz. Pewnie u nas sytuacja ta sama yhhh ciekawe co teraz, bo jestem przed procedurą in vitro...Mam nadzieję, że Wy pozbędziecie się tego świństwa.

Aga
    35 lat
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy. Skutecznie💪
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    2 FET 24.03.2022 Embryoglue+Accofil+Encorton😭
    3 FET 14.07.2022 Accofil+Embryoglue😭
    KONIEC STARAŃ Z POMOCĄ MEDYCZNĄ
    Problemy: immunologia, cienkie endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, zrosty, mięśniak podsurowicówkowy itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ