Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
letnia wrote:Ja z ostatnich prenatalnych mam zdjęcie stópki 😄
My mamy jeszcze cztery zarodki i chcieliśmy po roku od porodu powalczyć o rodzeństwo, ale jak będzie to nie wiem. Co do pauzowania ciąży to po dzisiejszym dniu mam ochotę ją maksymalnie przyspieszyć i już urodzić 😂
Moja ciąża wcale nie jest nudna, wczoraj na usg prowadząca zobaczyła krwiaka, nie wiem jak to możliwe że w szpitalu nie widzieli 🫠 Mimo to mam brać acard i heparynę, mega boję się krwawień z tego kombo 🤯 Dzisiaj wizyta u dentysty - mega spulchnione dziąsła, lekkie dotknięcie powoduje krwawienie. Muszę bardzo o nie dbać, masować itd. żeby jak najmniej puchły 😓
Przepraszam Was za narzekanie, jutro na pewno będzie lepiej, dzisiaj już chyba czuję zmęczenie materiału 😂
A komu jak komu ale nam narzekać możesz i to dużo. 😜 oszczędzaj sie dużo oby krwiaczek sie wchłonąl. ✊️ a podobno wrażliwe krwawiące dziąsła to skutek uboczny.. ciąży 😀
letnia lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
I dziekuje Wam za to ❤️❤️ ja o te dziąsła się obawiałam właśnie, wiedziałam że hormony mogą powodować och krwawie ale cholercia nie sądziłam że aż tak 😂😂Sikoreczkaaa wrote:A komu jak komu ale nam narzekać możesz i to dużo. 😜 oszczędzaj sie dużo oby krwiaczek sie wchłonąl. ✊️ a podobno wrażliwe krwawiące dziąsła to skutek uboczny.. ciąży 😀
Dziewczyny a co do fotek z badań, ja dopiero zobaczyłam informację o tym, że można poprosić o nagranie badania na pendrive, jak byliśmy na prentalanych właśnie i na drugie chciałabym już o to poprosić 😄 może wtedy uda się też wyciągnąć fajne ujęcia.
Malowybitna udanej imprezy życzę w takim razie, fajny czas się szykuje i pewnie same urocze podarunki 🥰Starania od 09.2023
👩🏻 30l
Owulacja prawidłowa
Hormony prawidłowe
Drożne jajowody
🧔🏻♂️ 31l
Hormony w normie
USG w normie
Oligoospermia
Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)
08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC
06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
6dpt - beta 44
8dpt - beta 144
11dpt - beta 682
14dpt - beta 3351
18dpt - beta 14171, GS 1.76, YS 0.3
30dpt - CRL 0,97 ❤️
10w2d - Nifty: niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🥰
12w6d - I prenatalne ✅

-
Letnia 🫂🫂🫂 czasem trzeba ponarzekać

To szczęście w nieszczęściu masz przyczynę krwawienia
z jednej strony myślę, że to jakiś pozytyw, bo taka diagnoza, że krwawi niewiadomo skąd jest stresująca (w mojej opinii).
-
Hej! Czy któraś z Was miała do czynienia z clostilbegyt ? Mąż ma słabe wyniki nasienia (9mln/ml 21mln/calosc, morfologia 0%, ruchliwość 11%)
Po badaniu hormonów okazało się że prolaktyna była podwyższona (badania i makroprolaktyna powtórzone- za każdym razem wynosiła 32-40 przy normie do 15) androlog przepisał dostinex i clostilbegyt. Dostinex pół tabletki tygodniowo clostilbegyt 3x w tygodniu pół tabletki (25mg)
Okazało się że mąż bardzo mocno zareagował na clo (możliwe że hormony były blokowane przez prolaktyne) :
- Estradiol: 32,80 pg/ml (wcześniej 24,9 pg/ml)
- Prolaktyna: 6,91 ng/ml (wcześniej 30,4; 31,7; 40,1 ng/ml)
- Testosteron całkowity: 8,29 ng/ml (wcześniej 4,43 ng/ml)
- Testosteron wolny: 35,1 pg/ml (wczesniej 18,2 pg/ml)
- LH: 13,3 mIU/ml (wcześniej 4,66 mIU/ml)
- FSH: 3,25 mIU/ml (wcześniej 2,29 mIU/ml)
- SHBG: 47,00 nmol/l (wcześniej 37,8 nmol/l)
Niepokoi mnie wzrost LH. Wcześniej wszystkie hormony poza prolaktyna były w normie. Co sądzicie? Udało się komuś z tym lekiem zajść w ciążę? -
hohliczka wrote:Hej! Czy któraś z Was miała do czynienia z clostilbegyt ? Mąż ma słabe wyniki nasienia (9mln/ml 21mln/calosc, morfologia 0%, ruchliwość 11%)
Po badaniu hormonów okazało się że prolaktyna była podwyższona (badania i makroprolaktyna powtórzone- za każdym razem wynosiła 32-40 przy normie do 15) androlog przepisał dostinex i clostilbegyt. Dostinex pół tabletki tygodniowo clostilbegyt 3x w tygodniu pół tabletki (25mg)
Okazało się że mąż bardzo mocno zareagował na clo (możliwe że hormony były blokowane przez prolaktyne) :
- Estradiol: 32,80 pg/ml (wcześniej 24,9 pg/ml)
- Prolaktyna: 6,91 ng/ml (wcześniej 30,4; 31,7; 40,1 ng/ml)
- Testosteron całkowity: 8,29 ng/ml (wcześniej 4,43 ng/ml)
- Testosteron wolny: 35,1 pg/ml (wczesniej 18,2 pg/ml)
- LH: 13,3 mIU/ml (wcześniej 4,66 mIU/ml)
- FSH: 3,25 mIU/ml (wcześniej 2,29 mIU/ml)
- SHBG: 47,00 nmol/l (wcześniej 37,8 nmol/l)
Niepokoi mnie wzrost LH. Wcześniej wszystkie hormony poza prolaktyna były w normie. Co sądzicie? Udało się komuś z tym lekiem zajść w ciążę?
Clostilbegyt ma stymulować wzrost LH, więc to widać w wynikach. Clo działa antyestrogenowo to zwiększa wydzielanie gonadotropin (FSH i LH), które stymulują jądra do produkcji testosteronu i poprawy spermatogenezy. Czy clo pomoże i zajdziecie w ciąże - rozumiem naturalnie? Bardzo trudno powiedzieć. U niektórych mężczyzn kuracja poprawi wyniki, ale drugie pytanie czy na tyle, aby zajść w ciąże to nie wiadomo. Większość z nas na tym wątku jednak podchodziła do IVF👩🏼 91’ (34)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (36)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

-
Valie05 wrote:Clostilbegyt ma stymulować wzrost LH, więc to widać w wynikach. Clo działa antyestrogenowo to zwiększa wydzielanie gonadotropin (FSH i LH), które stymulują jądra do produkcji testosteronu i poprawy spermatogenezy. Czy clo pomoże i zajdziecie w ciąże - rozumiem naturalnie? Bardzo trudno powiedzieć. U niektórych mężczyzn kuracja poprawi wyniki, ale drugie pytanie czy na tyle, aby zajść w ciąże to nie wiadomo. Większość z nas na tym wątku jednak podchodziła do IVF
Wydaje mi się że u nas hormony były przytłumione przez wysoką prolaktyne. Androlog zaleciła zmniejszyć dawkę i będzie to tylko 50mg (25x2) tygodniowo. To było pierwsze badanie nasienia wykonane w ekstremalnie stresującym czasie… dlatego chcielibyśmy najpierw spróbować naturalnie, podziałać dodatkowo dieta i sumlementami. W marcu mamy pierwszą wizytę w klinice niepłodności na NFZ, jeżeli tam się nie uda to zostanie nam invitro
-