Brak upłynnienia - diagnoza INSEMINACJA
-
Witam Was moje Drogie,
Ostatnio mi bardzo pomogłyście. Pisałam Wam o wynikach mojego męża, które są w zasadzie bardzo dobre poza płynnością (mechaniczna!)
Dzisiaj byłam i gin. Usłyszałam, że w tym wypadku tylko i wyłącznie inseminacja...
Czy Wy też tak miałyście??
Pisałyście mi o tym, żeby mąż dużo pił i acc do owu a Pani Dr powiedziała mi że na to lekarstwa w zasadzie nie ma i proponuje tylko inseminacje
Co o tym myślicie?*2010 Nasze Cudowne Szczęście poczęte w pierwszym cyklu
*2014 do teraz - starania o rodzeństwo dla Braciszka... i nic
Widocznie tak ma być... -
Nam urolog-androlog zalecił, żeby przez cały czas (a nie tylko do owulacji) jeść Flegaminę. Mąż dodatkowo przed ostatnim badaniem jadł ananasa. Upłynnienie się poprawiło - z 60 min. zrobiło się 10 min Proponuję spróbować.
Aaa i jeszcze zalecił, żeby przez cały cykl się kochać co 2-3 dni, bez wyjątku. Żeby sperma była ''świeża'' czy coś w tym stylu Mówił, że to bardzo ważne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:38
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Patrycja my 1.5 miesiąca temu mieliśmy upłynnienie mechaniczne. po tym mąż zaczął przyjmować fertilman, pić flegamine (w dni płodne), pił też sporo soku z ananasów. i soków owocowych. Poprawiło się na 20 min, więc to nie wyrok. Dodam że 1 badanie robiliśmy w Invicta a drugie w niezależnym laboratorium. U męża zylaków i bakterii brak.
-
a jeszcze jedno. Byliśmy u urologa-androloga z 1 wynikami i w ogóle nie zwrócił uwagi na upłynnienie. Skupił się na innych parametrach. Jak go zapytałam o ten parametr to powiedział ze to nie ma znaczenia (ale powiem szczerze że więcej do niego nie pójdziemy).
-
W styczniu rok temu też usłyszałam taka diagnozę. Mąż zaczął łykać witaminy, po 3 msc ponowne badanie i dalej brak uplynnienia. O dziwo w kwietniu, gdy po raz drugi wyszedł brak uplynnienia to zaszłam w ciążę naturalnie
Teraz zaczynamy na nowo starania, mąż od 3 msc łyka fertilman ...oby się udało
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-