Brak Upłynnienia nasienia :-(
-
WIADOMOŚĆ
-
Uplynnienie nasienia to pozwalaa na uwolnienei plemnikow z nasienia do dzialania jest sie nie uplynnia znaczy ze plkemniki nie maja jaksame sie uwolnic mimoiz np sa prawidlowe i ruchliwe..dlatego wskazana jest inseminacja..
Hollywood Rose lubi tę wiadomość
-
A czy robiliscie posiewy wymazy ?? i usg ??
bo czesto przy stanach zapalnych uplynnienei sie wydluza
i jakie sa inne paramtry np PH , obj, lepkosc, aglutynacja ?? czy sa komorkiokragle/leukocyty ?? -
To jesli nie mial posiewu nasienia i wymazu z cewki moczowej w kierunku chlamydii myhoplasty i uroplasty to zrobcie ewentualnie jeśli szybko macue wyniki zapytajcie czy warto je zrpbic ale przy ph 8 i wiecej plus leukocyty to bardzo prawdopodobne ze cos jest na rzeczy a usg mam nadzieje ze wam zrobi
Trzymam kciukiHollywood Rose lubi tę wiadomość
-
Sorki wczoraj przysnelo mis ie
Co do norm ..zawsze wart ref sa troche zanizone /zawyzone
wg WHO PH >= 7,2 - jak widac nawet dolna granica jest zanizona wg tego co napisalas o 0,2 ...
tak naparwde nam androlog powiedzial ze PH powinno oscylowac miedzy tym 7,2 a 7,8
i faktycznie przy 7,9 -8,1 zawsze byla jakas infekcja..niby mala ale byla ..ale to mówie z własnego doswiadczenia..
szczegolnie ze leukocyty sa wiec moze cos byc na rzeczy -
Kiniacz posiew zazwyczaj jest od 7-14 dni .. u nas byl po 7 dniach jak byl jalowy ..
matko pierwsze slysze o takich reakcjach .. a co na to lekarz.. bo raczje reakcja alegriczna jest po 30 min.. to tak max.. ale moz ema za duze stezenie jakiejs wit ..i po porstu biarac suplement .."przedawkuje"
co do kolatania serca.. robiliscie TSH ??
Kiniacz lubi tę wiadomość
-
Kinia mój miał straszne mdłości po Androvicie i też odstawilismy. W ogóle już któryś raz czytam, że komuś Androvit nie służy. Ale o takiej reakcji jaka opisujesz jeszcze nie słyszałam.
Co do posiewu to my czekalismy 14 dni, a wynik byl ok.
Jeśli chodzi o uplynnienie to koniecznie trzeba szukać przyczyny. U nas na pierwszym wyniku było 10 minut, a 3 miesiące później już 50 minut... Po znalezieniu przyczyny i jej zlikwidowaniu wszystko wróciło do normyKiniacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiniacz ja ostatnio zaczęłam mieć potężne zawroty głowy połączone z wymiotami.Nie mogłam ustać w miejscu. Co najdziwniejsze zaczęły mnie brać kiedy zaczynałam brać Prenatal ProBaby(wcześniej zażywałam femibion)Lekarz owiedział że zawroty nie mają nic wspólnego z witaminami ja jednak swoje wiem i odstawiłam Prenatal i już zawrotów o dziwo nie mam...
Kiniacz lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc