Brak Upłynnienia nasienia :-(
-
WIADOMOŚĆ
-
Ineskka wrote:Hej dziewczyny, wczoraj odebralam wynik mojego meza i nie jest za dobrze
Na wyniku jest ze po 3 h nasienie nie uplynnilo sie. Nie wiem jak inne parametry. Z tego co zorientowalam sie czytajac internet to mamy marne szanse na naturalne poczecie. Jedynie tylko inseminacja, gdzie uplynniane jest mechaniczne i jeszcze jakies tam ( nazwy nie pamietam). Jutro mam wizyte u gina i podpytam go co mamy robic.A w czwartek mam HSG, trzymajcie za mnie kciuki.
Ale chcialabym sie Was podpytac, czy spotkalyscie sie moze z takim problemem, podzielcie sie ze mna wiedza,
Bede bardzo wdzieczna, pozdrawiam
my starmy sie juz 2 lata bezskutecznie, mam pco plus problem z uplynnieniem
generalnie 1 badanie brak uplynnienia po godzinie uplynniono je enzymatycznie, poarametry srednie
po niespelna roku powtorka badan, uplynnienie samoistne po 30 minutach, parametry lepsze.
warto zrobic badanie za jakis czas i porownac, a nawet ze 2 razy
dodam ze u nas posiew byl robiony i nie bylo bakterii
maz bral salfazin, kaws foliowy, wit c, wiecej stara sie pic wody, przez jakis czas popijal syrop mucosolvan ale nieregularnie,
czytalam na forum w wypowiedziach lekarza ze jezeli jest dlugi czas uplynnienia to nalezy zadbac o to zeby przez ten czas nasienie nie wydostalo sie z pochwy
i faktycznie zupelny brak uplynnienia jest wskazaniem do iuiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 19:20
Hollywood Rose, Kiniacz, palusia171 lubią tę wiadomość
-
Ja mogę tylko na pocieszenie dorzucić że pierwsze badanie mojego było kiepskie, też brak upłynnienia (między innymi). Drugie badanie przeprowadzone po bombie witaminowej było dużo lepsze, a teraz trzecie potwierdziło że jest OK.
Na upłynnienie podobno wit. C jest skuteczna.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
No dobra to czas odświeżyć wątek my z mężem mam właśnie problem z brakiem uplynnienia, w kwietniu czeka nas pierwsza inseminacja. Może znajdzie się tu ktoś komu się udało z tym problemem drogą IUI ?starania od 1.2013, słabe uplynnienie nasienia 14.03.2016 laparoskopia ok (: 5IUI I ICSI 11.2016 - 8tc* II ICSI 15.05.17 22.10.2017 , mamy 2 mozaczki
-
U nas nasienie sie nie upłynniło w ciągu godziny. W maju/czerwcu podchodzimy do iui07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
czesc dziewczyny, moj maz tez ma problem z uplynnieniem (po 120 min nie uplynn ia sie), wyczytałam ze pomaga witamina c i mozna dawac flegamine tak tydzien przed owu. bylam u ginekolog i powiedziala mi ze wit c nie pomaga a flegamine trzeba podawac caly czas nie tylko przed owu i to dawke taka maksymalna czyli bodajze 3x10 ml dziennie, dodatkowo powiedziala, ze ureaplazma moze miec wplyw na plynnienie i dodatkowo kobiecie utrudnia zajscie w ciaze wiec polecam zrobienie wymazu i sprawdzaenie czy nie macie ureaplazmy, wtedy i oboje dostajecie antybiotyk i powinno byc po sprawie. my wlasnie mamy pierwszy cykl po wyleczeniu ureaplazmy ale mam jeszcze inne problemy o ktorych nie bede sie rozpisywac bo mam je w pamietniku. nie daje glowy sobie uciac za informacje od mojej gin mimo ze jest bardzo dobrym lekarzem ale pomyslalam ze jesli to ma komus pomoc to czemu nie.
-
Cześć Dziewczyny,
Mam pytanie odnośnie właśnie upłynnienia, może któraś z Was spotkała się z podobną sytuacją.
Mianowicie;
Od 5 lat borykamy się z problemem braku upłynnienia.
Wszelkie badania, testy bakteriologiczne wykonane - czysto.
Usg, badania prostaty - w normie.
Jedyny problem to bardzo niski poziom PSA, natomiast żaden z lekarzy nie potrafi zdiagnozować przyczyny.
Mamy na swoim koncie 3 kliniki leczenia bezpłodności, 4 andrologów, 3 urologów, nikt nie potrafi Nam pomóc.
Do inseminacji nie możemy podejść ponieważ nasienia nie da się upłynnić nawet mechanicznie...
Czy któraś z Was spotkała się z takim problemem? -