X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Czas upłynnienia nasienia
Odpowiedz

Czas upłynnienia nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odebraliśmy wyniki po 3 miesiącach suplementacji i jest lepiej (ilość, koncentracja, żywotność wszystko w normie, morfologia 2%). Tylko o wiele pogorszył się czas upłynnienia i nadal jest duża lepkość. Zawsze był koło 30 minut, a teraz 180 min :O. Stanu zapalnego raczej nie ma, bo nie ma podwyższonych leukocytów, więc nie wiem czym to jest spowodowane i co robić by zmniejszyć ten czas? Czytałam o ACC i flegaminię, ale czy to pomoże... Czy przy takim wyniku jest jakaś szansa? (wiem, że nikt nie jest wróżką, ale może któraś miała, bądź słyszała o takiej sytuacji ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 15:10

• Lalala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy problem z upłynnieniem. Za pierwszym razem nasienie w ogóle się nie upłynniło (było enzymatyczne), w czasie drugiego badania upłynniło się po 40 minutach, a jak trzeci raz badaliśmy nasienie upłynnienie nastąpiło po 60 minutach. Chyba to jest loteria... Na upłynnienie lekarz polecił nam właśnie ACC i czopki Distreptaza.

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    My mieliśmy problem z upłynnieniem. Za pierwszym razem nasienie w ogóle się nie upłynniło (było enzymatyczne), w czasie drugiego badania upłynniło się po 40 minutach, a jak trzeci raz badaliśmy nasienie upłynnienie nastąpiło po 60 minutach. Chyba to jest loteria... Na upłynnienie lekarz polecił nam właśnie ACC i czopki Distreptaza.

A jaki odstęp w badaniach mieliście?

• Lalala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie we wrześniu, drugie w listopadzie a trzecie w kwietniu. Dodam, że w maju zaszłam w ciążę, gdzie miesiąc wcześniej upłynnienie wynosiło 60 minut :-) lekarz polecił nam, żebym po stosunku nie wstawała już z łóżka tylko poczekała do rana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 16:42

Makino lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ