Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Czas upłynnienia nasienia
Odpowiedz

Czas upłynnienia nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odebraliśmy wyniki po 3 miesiącach suplementacji i jest lepiej (ilość, koncentracja, żywotność wszystko w normie, morfologia 2%). Tylko o wiele pogorszył się czas upłynnienia i nadal jest duża lepkość. Zawsze był koło 30 minut, a teraz 180 min :O. Stanu zapalnego raczej nie ma, bo nie ma podwyższonych leukocytów, więc nie wiem czym to jest spowodowane i co robić by zmniejszyć ten czas? Czytałam o ACC i flegaminię, ale czy to pomoże... Czy przy takim wyniku jest jakaś szansa? (wiem, że nikt nie jest wróżką, ale może któraś miała, bądź słyszała o takiej sytuacji ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 15:10

• Lalala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy problem z upłynnieniem. Za pierwszym razem nasienie w ogóle się nie upłynniło (było enzymatyczne), w czasie drugiego badania upłynniło się po 40 minutach, a jak trzeci raz badaliśmy nasienie upłynnienie nastąpiło po 60 minutach. Chyba to jest loteria... Na upłynnienie lekarz polecił nam właśnie ACC i czopki Distreptaza.

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    My mieliśmy problem z upłynnieniem. Za pierwszym razem nasienie w ogóle się nie upłynniło (było enzymatyczne), w czasie drugiego badania upłynniło się po 40 minutach, a jak trzeci raz badaliśmy nasienie upłynnienie nastąpiło po 60 minutach. Chyba to jest loteria... Na upłynnienie lekarz polecił nam właśnie ACC i czopki Distreptaza.

A jaki odstęp w badaniach mieliście?

• Lalala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie we wrześniu, drugie w listopadzie a trzecie w kwietniu. Dodam, że w maju zaszłam w ciążę, gdzie miesiąc wcześniej upłynnienie wynosiło 60 minut :-) lekarz polecił nam, żebym po stosunku nie wstawała już z łóżka tylko poczekała do rana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 16:42

Makino lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ