Czas upłynnienia nasienia
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, odebraliśmy wyniki po 3 miesiącach suplementacji i jest lepiej (ilość, koncentracja, żywotność wszystko w normie, morfologia 2%). Tylko o wiele pogorszył się czas upłynnienia i nadal jest duża lepkość. Zawsze był koło 30 minut, a teraz 180 min . Stanu zapalnego raczej nie ma, bo nie ma podwyższonych leukocytów, więc nie wiem czym to jest spowodowane i co robić by zmniejszyć ten czas? Czytałam o ACC i flegaminię, ale czy to pomoże... Czy przy takim wyniku jest jakaś szansa? (wiem, że nikt nie jest wróżką, ale może któraś miała, bądź słyszała o takiej sytuacji )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 15:10
-
My mieliśmy problem z upłynnieniem. Za pierwszym razem nasienie w ogóle się nie upłynniło (było enzymatyczne), w czasie drugiego badania upłynniło się po 40 minutach, a jak trzeci raz badaliśmy nasienie upłynnienie nastąpiło po 60 minutach. Chyba to jest loteria... Na upłynnienie lekarz polecił nam właśnie ACC i czopki Distreptaza.
-
nick nieaktualnyLalala wrote:My mieliśmy problem z upłynnieniem. Za pierwszym razem nasienie w ogóle się nie upłynniło (było enzymatyczne), w czasie drugiego badania upłynniło się po 40 minutach, a jak trzeci raz badaliśmy nasienie upłynnienie nastąpiło po 60 minutach. Chyba to jest loteria... Na upłynnienie lekarz polecił nam właśnie ACC i czopki Distreptaza.
A jaki odstęp w badaniach mieliście? -
Pierwsze badanie we wrześniu, drugie w listopadzie a trzecie w kwietniu. Dodam, że w maju zaszłam w ciążę, gdzie miesiąc wcześniej upłynnienie wynosiło 60 minut lekarz polecił nam, żebym po stosunku nie wstawała już z łóżka tylko poczekała do rana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 16:42
Makino lubi tę wiadomość
-