X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Czas upłynnienia nasienia
Odpowiedz

Czas upłynnienia nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odebraliśmy wyniki po 3 miesiącach suplementacji i jest lepiej (ilość, koncentracja, żywotność wszystko w normie, morfologia 2%). Tylko o wiele pogorszył się czas upłynnienia i nadal jest duża lepkość. Zawsze był koło 30 minut, a teraz 180 min :O. Stanu zapalnego raczej nie ma, bo nie ma podwyższonych leukocytów, więc nie wiem czym to jest spowodowane i co robić by zmniejszyć ten czas? Czytałam o ACC i flegaminię, ale czy to pomoże... Czy przy takim wyniku jest jakaś szansa? (wiem, że nikt nie jest wróżką, ale może któraś miała, bądź słyszała o takiej sytuacji ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 15:10

• Lalala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy problem z upłynnieniem. Za pierwszym razem nasienie w ogóle się nie upłynniło (było enzymatyczne), w czasie drugiego badania upłynniło się po 40 minutach, a jak trzeci raz badaliśmy nasienie upłynnienie nastąpiło po 60 minutach. Chyba to jest loteria... Na upłynnienie lekarz polecił nam właśnie ACC i czopki Distreptaza.

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    My mieliśmy problem z upłynnieniem. Za pierwszym razem nasienie w ogóle się nie upłynniło (było enzymatyczne), w czasie drugiego badania upłynniło się po 40 minutach, a jak trzeci raz badaliśmy nasienie upłynnienie nastąpiło po 60 minutach. Chyba to jest loteria... Na upłynnienie lekarz polecił nam właśnie ACC i czopki Distreptaza.

A jaki odstęp w badaniach mieliście?

• Lalala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie we wrześniu, drugie w listopadzie a trzecie w kwietniu. Dodam, że w maju zaszłam w ciążę, gdzie miesiąc wcześniej upłynnienie wynosiło 60 minut :-) lekarz polecił nam, żebym po stosunku nie wstawała już z łóżka tylko poczekała do rana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 16:42

Makino lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ