X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Hashimoto u mężczyzny, a płodność.
Odpowiedz

Hashimoto u mężczyzny, a płodność.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agu1003 Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Tak jak w temacie chciałabym się dowiedzieć czy ta choroba może mieć wpływ na pogorszenie jakości nasienia? Szukałam już informacji na ten temat w necie, ale niestety nie natrafiłam na nic konkretnego. Może jest tu ktoś, kto wie coś więcej w tym temacie? Pozdrawiam

Aguuu
  • qosia Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, hashimoto ma wpływ na nasienie. W prezentacji dr Barczentewicza (link poniżej)było właśnie takie studium przypadku, gdzie mężczyzna miał hashimoto. Po odpowiednim leczeniu pod okiem naprotechnologa udało się polepszyć wyniki i para doczekała się dziecka w sposób naturalny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 17:47

mhsv2n0avtn4fkhw.png
  • agu1003 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzieki

Aguuu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ