X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy ICSI ze słabym nasieniem - komu się udało?
Odpowiedz

ICSI ze słabym nasieniem - komu się udało?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m954 wrote:
    Ja od maja 2021 schudłem ponad 20 kg, zmieniłem nawyki żywieniowe, alkohol piłem raz przez pół roku ( w sylwestra ) biegam, staram się nawet w pracy dużo chodzić, zrobiłem badania nasienia z myślą że będzie wszystko ok a wyszły najgorsze jakie miałem do tej pory.
    Opcje są 2, operacja żylaków ( mam termin za kilka miesięcy ) albo brak suplementacji. Witaminy dopiero zacząłem brać po tych wynikach.
    Suplementacja jest bardzo ważna kup profeltil przez internet można plus witaminy..3-4,miesiące bierz zrezygnuj całkowicie z alko.i powtórz badania napewno wyniki się poprawia...mąż brał te leki syemety i bierze nadal i to już będzie ponad rok bierze....

• m954 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałem profertil i fertilman nie pomogło, teraz mam to samo ale w kilkunastu tabletkach

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m954 wrote:
    Stosowałem profertil i fertilman nie pomogło, teraz mam to samo ale w kilkunastu tabletkach
    A brałeś lrk glucophage na obniżenie poziomu cukru (,glukozy) Bo mąż to dostał też...chociaż glukozy poziom miał Ok... mężowi wyniki podrasował endokrynolog dr Piotr Dudek przyjmuje prywatnie w Grodzisku Mazowieckim może spróbuj też. Był u niego 1 raz zlecił szczegółowe badania potem z wynikami przyszedł dał zalecenia i po 3 miechach się spotkali z powtórzynymi badaniami i był progres Bo że i Ty próbój...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ