Prezent na Dzień Matki

Planujesz zostać mamą? Prezent od OvuFriend - pierwsza wizyta 100 zł taniej

ODBIERZ ZNIŻKĘ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Inhibina b
Odpowiedz

Inhibina b

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój M odebrał wynik wartość 116. Norma jest od 120 do 400. Mamy czym się martwić? Pomozcie

ewelcia45
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik jest poniżej normy ale nieznacznie.
    Obniżenie wartości inhibiny może świadczyć o problemie z produkcją plemników.
    Ale to jest tylko jeden wynik, na jego podstawie nic nie można powiedzieć.
    Dopiero jak jest wszystko zrobine: badanie nasienia, wszystkie hormony można można powiedzieć z jakim problemem macie do czynienia i czy w ogóle jest jakiś problem.
    Na podstawie jednego wyniku nikt Wam więcej nie powie. To mniej wiecej tak jakbyś Ty zrobiła jedynie AMH bez reszty badań i pytała czy wszystko jest ok :-)

• ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem. Czekamy na resztę badań. Badania hormonalne ok. Badania nasienia obnizone

ewelcia45
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ