X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Inhibina b
Odpowiedz

Inhibina b

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój M odebrał wynik wartość 116. Norma jest od 120 do 400. Mamy czym się martwić? Pomozcie

ewelcia45
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik jest poniżej normy ale nieznacznie.
    Obniżenie wartości inhibiny może świadczyć o problemie z produkcją plemników.
    Ale to jest tylko jeden wynik, na jego podstawie nic nie można powiedzieć.
    Dopiero jak jest wszystko zrobine: badanie nasienia, wszystkie hormony można można powiedzieć z jakim problemem macie do czynienia i czy w ogóle jest jakiś problem.
    Na podstawie jednego wyniku nikt Wam więcej nie powie. To mniej wiecej tak jakbyś Ty zrobiła jedynie AMH bez reszty badań i pytała czy wszystko jest ok :-)

• ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem. Czekamy na resztę badań. Badania hormonalne ok. Badania nasienia obnizone

ewelcia45
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ