Forum Męskie sprawy interpretacja wyników- będe wdzieczna za każda opinie :)
Odpowiedz

interpretacja wyników- będe wdzieczna za każda opinie :)

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lika13 Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, moj maż zrobil badanie nasienia(czekamy na posiew jeszcze), wiem że najlepiej byłoby sie udać do lekkarza, ale poki co moze podzielicie się doświadczeniami i opiniami.
    Czy z takimi wynikami mamy jakieś szanse, może jakies rady? :)
    Byłam istotka bezowulacyjna, z tym sie uporalismy i teraz tu pod górke, ech...

    mofrologia plemników:
    plemniki o prawidlowej budowie 2,0
    plemniki o nieprawidlowej budowie:
    głowki 98,0
    wstawki 38,0
    witki 34,0
    krople cytopl. 0
    głowki %
    rozm. normalny 8,0
    mALE 16,0
    duze 76,0
    prawidlowy ksztalt 18,0
    stozkowate 6,0
    cienkie 18,0
    ookrągle 0
    gruszkowate 38,0
    amforiczne 20,0
    prawidlowy akrosom 62,0
    nieprawidlowy 38,0

    prawidlowa witka 66,0
    nieprawidlowa 32,0
    skrecona 2,0

    wstawka prawdilowa 62,0
    niewlasciwy rozmiar 34,0
    niewlasciwy kat 18,0
    nieprawidlowa insercja 4,0
    zywotnosc plemnikow (test eozynowy)
    zywe - 69%
    martwe - 31%
    mar test IgG
    plemniki ruchliwe zwiazane z przeciwcialami igG - 1%
    wstepna ocena makroskopowa:
    objętość (ml) 4,7
    pH 7,5
    lepkośc prawidłowa
    aglutynacja (-)
    ruchliwosc i liczba plemników:
    ruch postepowy szybki (typ a) % 0
    ruch postepowy wolny (typ b) 19,4
    ruch niepostępowy (typ c) 37,3
    nieruchome (typ d) 43,3

    z góry dziękuję za wszytskie informacje/opinie/rady/interpretacje :)
    pozdrawiam

  • Lika13 Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    upłynnienie po 30 min
    leukocyty, kom. okragle 1-2 w p.w

    bez kochania się przez 5 dni

  • Saja Autorytet
    Postów: 990 253

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda średnio, trzeba iść do lekarza. i A jak z ilością?

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Lika13 Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczba 12,3 ml
    W ejakulacie 58,2

  • Saja Autorytet
    Postów: 990 253

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilość w normie, aczkolwiek bez szału. Słaba morfologia, słaby ruch. Trzeba męża przebadać.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilość raczej też nie do końca w normie bo powinno być >15mln w ml. Mąż musi się udać do androloga.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2248 438

    Wysłany: 6 września 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o pomoc . Moj maz ma podwyzszone LH. Jego wynik to 16mlU/ml. Normy 1,7-8,6. Czy to wymaga interwencji lekarza?
    Dodam ze FSH, testosteron, tsh, prolaktyna sa w normach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:42

    10.09.2019 Marcel
  • Anja89 Autorytet
    Postów: 450 105

    Wysłany: 7 września 2018, 05:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Prosze o pomoc . Moj maz ma podwyzszone LH. Jego wynik to 16mlU/ml. Normy 1,7-8,6. Czy to wymaga interwencji lekarza?
    Dodam ze FSH, testosteron, tsh, prolaktyna sa w normach.
    Ja bym to sprawdziła. Jest jednak sporo ponad normę.
    U nas LH za nisko LH 1,12 (1,14-8,75 mIU/ml), mąż idzie skonsultować wyniki z endokrynologiem.

    svchvfxmiau6k2p0.png
  • Ika83 Ekspertka
    Postów: 293 97

    Wysłany: 4 października 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę ładnie o interpretacje

    https://naforum.zapodaj.net/cec448db29ee.jpg.html

    mkwia
  • aria92 Debiutantka
    Postów: 14 0

    Wysłany: 4 października 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz z mezem do urologa/androloga. Zrobcie tez posiew nasienia i usg aby wykluczyc żylaki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego