X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Jądra wędrujące i słabe nasienie
Odpowiedz

Jądra wędrujące i słabe nasienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Whisper Debiutantka

Wysłany: 9 września 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o mała pomoc bo może któraś z Was miała podobny problem odnoście partnera.

Z mężem staramy się już dwa lata. Ostatnio zrobiliśmy badanie nasienia i wyszło bardzo słabe - pojedyńcze żywe i martwe plemniki
    U lekarza nerfiloga powiedział o tym, lekarz gi zbadał i okazało się że ma wędrujące jądra. I powiedział że marne szanse na potomstwo. Teraz zapisuje się do androlog i zobaczymy co o dalej.

Tylko czy jest jakaś szansa na wyleczenie tego małym zabiegiem (gdyż mój mąż ma problemy ze sercem i nie wiem jakby operacja by nie zaszkodzi) aby jakoś mi pomóc aby nie dostał nowotworu bo to na razie dla mnie najważniejsze. I czy ljest jakaś minimalna szansa że po zabiegu pomoże w produkcji plemników czy też już tekst strącony.

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt na forum Ci nie odpowie. Tylko dobry urolog/androlog.

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ