X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Jądra wędrujące i słabe nasienie
Odpowiedz

Jądra wędrujące i słabe nasienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Whisper Debiutantka

Wysłany: 9 września 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o mała pomoc bo może któraś z Was miała podobny problem odnoście partnera.

Z mężem staramy się już dwa lata. Ostatnio zrobiliśmy badanie nasienia i wyszło bardzo słabe - pojedyńcze żywe i martwe plemniki
    U lekarza nerfiloga powiedział o tym, lekarz gi zbadał i okazało się że ma wędrujące jądra. I powiedział że marne szanse na potomstwo. Teraz zapisuje się do androlog i zobaczymy co o dalej.

Tylko czy jest jakaś szansa na wyleczenie tego małym zabiegiem (gdyż mój mąż ma problemy ze sercem i nie wiem jakby operacja by nie zaszkodzi) aby jakoś mi pomóc aby nie dostał nowotworu bo to na razie dla mnie najważniejsze. I czy ljest jakaś minimalna szansa że po zabiegu pomoże w produkcji plemników czy też już tekst strącony.

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt na forum Ci nie odpowie. Tylko dobry urolog/androlog.

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ