X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Jakie badanie nasienia
Odpowiedz

Jakie badanie nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magda1203 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Rozpoczynam z moim partnerem walkę o dziecko i chcemy wykonać badanie nasienia. Którą metodę polecacie: komputerową czy seminogram?

Nina27 lubi tę wiadomość

• Nina27 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1203 wrote:
    Cześć. Rozpoczynam z moim partnerem walkę o dziecko i chcemy wykonać badanie nasienia. Którą metodę polecacie: komputerową czy seminogram?

Badanie seminogram rozszerzony czyli metoda komputerowa

Starania od 2023 czerwiec
    👩🏻 27|

✅ amh 4,60
    ✅ drożność jajowodów
    ⛔️ hiperprolaktynemia

🧔🏻‍♂️ 28|

⛔️ słabe parametry nasienia (niska koncentracja, morfologia na granicy)

6 cykli stymulacji owulacji
    2024 grudzień IUI - nieudana
  • Magda1203 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani w rejestracji namawiała mnie na badanie gdzie plemniki są liczone manualnie (ręcznie), nie komputerowo. Sama nie wiem już co mamy robić. Chcę aby wyniki były jak najdokładniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 14:25

• Nina27 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1203 wrote:
    Pani w rejestracji namawiała mnie na badanie gdzie plemniki są liczone manualnie (ręcznie), nie komputerowo. Sama nie wiem już co mamy robić. Chcę aby wyniki były jak najdokładniejsze

Jeśli to pierwsze badanie to chyba nie warto na razie dokładać tylko zrobić i się zorientować jak wyglada i Was sytuacja. :)

Starania od 2023 czerwiec
    👩🏻 27|

✅ amh 4,60
    ✅ drożność jajowodów
    ⛔️ hiperprolaktynemia

🧔🏻‍♂️ 28|

⛔️ słabe parametry nasienia (niska koncentracja, morfologia na granicy)

6 cykli stymulacji owulacji
    2024 grudzień IUI - nieudana
  • Janina b Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek można wykonać badanie nasienia rozszerzone, wtedy masz więcej informacji, zalecane jest oddanie nasienia na miejscu w klinice, możecie iść razem, ja poszłam z partnerem i ręcznie go stymulowałam i pomogłam wyłapać całość ejakulacji do pojemnika, co nie jest takie proste bo partner ma silny wytrysk

• Magda1203 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zdecydujemy się na CASA bo z tego co czytam jest w nim badanych więcej parametrów nasienia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ