X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Kiepska ruchliwość / posiew nasienia?
Odpowiedz

Kiepska ruchliwość / posiew nasienia?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • llallka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. 3 miesiące temu zrobił badanie nasienia i wyniki okazały się nienajlepsze. W ruch poszła suplementacja, zdrowszy tryb życia... Po 3 miesiącach ponowne badanie- wyniki bez zmian, a nawet gorsze. Teraz idzie na posiew. Jak myślicie czy to badanie może coś wyjaśnić? Czy jakieś bakterie mogą tak drastycznie obniżyć ruchliwość (ok 20% ruchliwych plemników)? Może ktoś tak miał? Będę wdzięczna za wszelkie informacje...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej zrobić posiew. bakterie mogą obniżać ruchliwość i żywotność.

będziesz miała wyniki badania i posiewu to idź z nimi nawet do gina. Moja ginka się wypowiadała o wynikach mojego męża.
    dziś robiliśmy posiew, ale wyniki w ciągu 7 dni roboczych więc trochę się naczekam :(

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze co obniza te parametry to wlasnie jakies bakterie stany zapalne :)
    zrobcie posiew jak cos wyjdzie to idzcie do lekarza a najlepiej od razu u ty zrob jelsi cos wyjdzie .. bo wtedy obywdwoje bedziecie przechodzic kuracje :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • llallka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje.
    Mój m. był u androloga, ale o posiewie nie było mowy- to ja wyskoczyłam z tym żeby tam poszedł tknięta powtórnymi kiepskimi wynikami. Nie spodziewałam się, że nagle wyniki będą wyśmienite, ale żeby choćby drgnęły.... Pokładam spore nadzieje w tym badaniu....

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Hope2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Dzięki za informacje.
    Mój m. był u androloga, ale o posiewie nie było mowy- to ja wyskoczyłam z tym żeby tam poszedł tknięta powtórnymi kiepskimi wynikami. Nie spodziewałam się, że nagle wyniki będą wyśmienite, ale żeby choćby drgnęły.... Pokładam spore nadzieje w tym badaniu....

U nas właśnie bakterie blokowały wszystko. Po antybiotykach nie ma leukocytów i wyniki ponoć w normie, choć nadal nie fantastyczne, a ciąży niestety nie ma. Z każdym miesiącem jest jednak nadzieja :-)

llallka lubi tę wiadomość

Hope
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a czy oboje braliście antybiotyki? czy musiałaś też z tego powodu badania robić i jaki lekarz przepisał odpowiednie leki? takie małe pytanka za odpowiedzi dziękuję ;)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ