Kiepska ruchliwość / posiew nasienia?
-
Mój M. 3 miesiące temu zrobił badanie nasienia i wyniki okazały się nienajlepsze. W ruch poszła suplementacja, zdrowszy tryb życia... Po 3 miesiącach ponowne badanie- wyniki bez zmian, a nawet gorsze. Teraz idzie na posiew. Jak myślicie czy to badanie może coś wyjaśnić? Czy jakieś bakterie mogą tak drastycznie obniżyć ruchliwość (ok 20% ruchliwych plemników)? Może ktoś tak miał? Będę wdzięczna za wszelkie informacje...
-
najlepiej zrobić posiew. bakterie mogą obniżać ruchliwość i żywotność.
będziesz miała wyniki badania i posiewu to idź z nimi nawet do gina. Moja ginka się wypowiadała o wynikach mojego męża.
dziś robiliśmy posiew, ale wyniki w ciągu 7 dni roboczych więc trochę się naczekam -
Pierwsze co obniza te parametry to wlasnie jakies bakterie stany zapalne
zrobcie posiew jak cos wyjdzie to idzcie do lekarza a najlepiej od razu u ty zrob jelsi cos wyjdzie .. bo wtedy obywdwoje bedziecie przechodzic kuracje -
Dzięki za informacje.
Mój m. był u androloga, ale o posiewie nie było mowy- to ja wyskoczyłam z tym żeby tam poszedł tknięta powtórnymi kiepskimi wynikami. Nie spodziewałam się, że nagle wyniki będą wyśmienite, ale żeby choćby drgnęły.... Pokładam spore nadzieje w tym badaniu.... -
llallka wrote:Dzięki za informacje.
Mój m. był u androloga, ale o posiewie nie było mowy- to ja wyskoczyłam z tym żeby tam poszedł tknięta powtórnymi kiepskimi wynikami. Nie spodziewałam się, że nagle wyniki będą wyśmienite, ale żeby choćby drgnęły.... Pokładam spore nadzieje w tym badaniu....
U nas właśnie bakterie blokowały wszystko. Po antybiotykach nie ma leukocytów i wyniki ponoć w normie, choć nadal nie fantastyczne, a ciąży niestety nie ma. Z każdym miesiącem jest jednak nadzieja
llallka lubi tę wiadomość
Hope -
Hope a czy oboje braliście antybiotyki? czy musiałaś też z tego powodu badania robić i jaki lekarz przepisał odpowiednie leki? takie małe pytanka za odpowiedzi dziękuję
-