X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Kochane pomóżcie zinterpretować wyniki:(
Odpowiedz

Kochane pomóżcie zinterpretować wyniki:(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja545 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas abstynencji 4 dni
    czas upłynnienia 30 min
    lepkość, barwa: prawidłowa
    liczba plemników: 72,5 mln/ml
    Ruchliwość A,B: 60%
    Ruchliwość C: 10%
    Nieruchome: 30%
    Plemniki prawidłowe 80 %

Czy wszystko w porządku? Czy brać jakieś witaminy na poprawę nasienia?
    Prosze poradźcie bo sama nie wiem juź co mysleć:(

mrth666 lubi tę wiadomość

Nadzieja545
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie wynik b.dobry :P
    a masz coś napisane w rozpoznaniu albo w uwagach na końcu, że się martwisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 09:45

Nadzieja545 lubi tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Nadzieja545 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie żadnych uwag a moja lekarka powiedziała że powinniśmy zrobić bardziej szczegółowe badania nasienia... dlatego właśnie się zastanawiam po co? i czy rzeczywiście wszystko ok:/

mrth666 lubi tę wiadomość

Nadzieja545
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz...też mamy problem z nasienia u męża. Mam badanie przed sobą i sprawdziłam parametry, u nas niby też są w normie z tego co widzę u Ciebie są o niebo lepsze od naszych. Doktorka nie uargumentowała tego w żaden sposób dlaczego dodatkowe badania? Myśmy pierwsze mieli dobre a lekarz był zdziwiony tak dużą ilością plemników. Zlecił drugi raz te same tylko w innej klinice i wyszło ich jeszcze więcej :/
    i bądź tu mądrym...

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Nadzieja545 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka tylko zerknęła na nasze wyniki i nawet nie powiedziała czy są dobre tylko od razu że za mało szczegółowe... Tylko że u nas w okolicy robią tylko podstawowe badania nasienia:( ale wydaje się że skoro w tych podstawowych nie ma żadnych nieprawidłowości to powinna się raczej skupić na mnie. Ostatnio coś wspomniała o stymulacji jajeczkowania tylko że mąż musiał by być cały czas na miejscu a obecnie jest tylko w weekendy... Mówiła też o HSG i laparoskopii... Tylko teraz się tak zastanawiam czy to przed tą stymulacją czy po? Bo w sumie mogłabym te zabiegi porobić najpierw a potem mąż jakiś urlopik by wziął i wtedy można by spróbować tej stymulacji... oh mam już straszny mętlik w głowie:(

Nadzieja545
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja545 wrote:
    Czas abstynencji 4 dni
    czas upłynnienia 30 min
    lepkość, barwa: prawidłowa
    liczba plemników: 72,5 mln/ml
    Ruchliwość A,B: 60%
    Ruchliwość C: 10%
    Nieruchome: 30%
    Plemniki prawidłowe 80 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 08:53

• Nadzieja545 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się 9 miesięcy w tym 4 miesiące z prowadzeniem obserwacji... hormony w normie jedynie niedobory witaminy D3 które uzupełniam już drugi miesiąc Vigantoletem. Jeśli chodzi o owulacje to na 4 cykle z mierzeniem tempki 2 z owulacją a 2 bez... Był polip na szyjce macicy ale już usunięty. Ginka mówiła że może być problem z niewydolnością ciałka żółtego w poprzednim cyklu brałam luteine i niby miało być wszystko pięknie ładnie ale wyszło jak zwykle:(

Nadzieja545
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Twój wykres, teraz wielkie odliczanie, oby ten cykl był ostatnim :)

• Nadzieja545 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie!:) wierze w to z całego serca;)

Nadzieja545
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,jezeli nie zrobiliscie jeszcze to musicie zrobic morfologie nasienia, to jest najwazniejsze badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 15:07

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Nadzieja545 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko problem w tym że mąż teraz tylko w weekendy jest w domu;/ Labo które wykonuje badania robi tylko te podstawowe a jedyna osoba która robi właśnie te szczegółowe badania przyjmuje tylko w ostatnią środe miesiąca więc na razie nie ma realnej opcji zrobić tych badań niestety... Oj skomplikowane to bardzo:(

Ale bardzo dziękuje za wskazówki:*

Nadzieja545
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie wyniki są bardzo dobre . macie 80% prawidlowych i ogromną liczbę w 1ml. My mieliśmy tylko 2% prawidlowych i to są złe wyniki

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja545 wrote:
    No własnie żadnych uwag a moja lekarka powiedziała że powinniśmy zrobić bardziej szczegółowe badania nasienia... dlatego właśnie się zastanawiam po co? i czy rzeczywiście wszystko ok:/
    No miala racje seminogram reczny nie ejst tak dobry jak komputerowe badanie nasienia
    Poniewaz to podstawowe badanie bywa czesto zafalszowane przede wszystkim zawyza morfologie -plemnika i jego ruch.....Baaardzo rzadko sie zdarza by mezczyzna mial 80%prawidlowych plemnikow..Srednio to okolo30% najwiecej bywa..Ale nie neguje byc moze malz ma ich az tyle.........Szczegolowe badanie jest komputerowe..wtedy to tak naprawde widac morfologie , ruch , aglutynacje , wady glowki , witki itd...czy leukocyty..W komputerowo wspomaganym dostajesz do reki wyniki opisane na kilku stronach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 17:40

Nadzieja545, Daisy lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Nadzieja545 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko jasne... Dzięki za informacje:*
    Na razie wybieram się do ginka dopytać o HSG bo chce najpierw sprawdzić czy wszystko ok a potem jak sie uda to zrobimy te szczegółowe badania nasienia:)

Nadzieja545
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Nadziejo, tez podrzucam by zrobic komputerowe badania nasienia..tam bedziesz miala ze 30 pozycji jak nie wiecej. Ktore jak sie ruszaja, leukocyty, predkosc, zywotnosc po 1 i po 4 h, no rozne cuda. Wyniki moim zdaniem dobre, ale trzeba wejsc w szczegoly. Ile macie ml nasienia ogolnie? My mamy 680mln na 4ml :)
    Powodzenia i koniecznie powtorzcie badania w klinice leczenia nieplodnosci, tam bedzie wszystko dokladnie :)

Aas co wiecej. Najpierw nasienie, najpierw!!!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ