konsultacja wyników, szansa na ciążę
-
Mąż miał robione badanie nasienia - wyszło dobra za wyjątkiem leukocytów oraz zwiększonej lepkości (+++). Później zrobił posiew nasienia (bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby) - wyszedł ujemny. Co to może być? Jak się to leczy/dalej diagnozuje? Mamy szanse na naturalną ciążę? Bardzo mnie to zestresowało
-
My rozgonilismy leukocyty uroseptem (2 tygodnie 3x2 tabletki później tydzień 1x2 tabletki na noc). Na lepkość i aglutynacje dziewczyny polecają acc, mukosolvan czy coś podobnego rozrzedzającego wydzielinę - poczytaj o lepkości na pewno znajdziesz dużo informacji. My tez robiliśmy posiew i nic nie wyszło. Później mieliśmy wskazania jakby co na głębsze badania tzw panel urogenitalny - choroby typu chlamydia itd bo ponoć to może w posiewie nie wyjść. Ale już nie było potrzeby oczywiście ze masz szanse na naturalna ciąże - nasienie jest produkowane cały czas i cały czas się zmienia - to ze teraz ma takie parametry nie znaczy, ze będzie takie np za 2 msc. Działaj i głowa do góry zastosuj się do wskazówek i za 6-8 tygodni zobaczysz ze będzie zupełnie inna sprawa (wiem co mówię u nas morfologia z 0 wskoczyła na 12% a wszystko co mój M łykał znalazłam na forum ).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 00:26
-
Hej;) my też zmagamy się z lepkością i leukocytami a przy tym mamy słaby ruch plemników, posiew ujemny,
panel urogenitalny - choroby typu chlamydia itd - też ujemny, androlog wskazał badania z moczu bardzo dokładne i wg koszt ok 700 zł ale tam też wszystko wyszło ujemne.
Na lepkość nam nie pomogło ACC ani mukosolvan tnz troszke zeszło z +++ na ++ ale dalej nie drgnie wcale...
Juz rozkładam ręcę skąd bierze się ta lepkość i leukocyty my już nie mamy pomysłu...Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:Hej;) my też zmagamy się z lepkością i leukocytami a przy tym mamy słaby ruch plemników, posiew ujemny,
panel urogenitalny - choroby typu chlamydia itd - też ujemny, androlog wskazał badania z moczu bardzo dokładne i wg koszt ok 700 zł ale tam też wszystko wyszło ujemne.
Na lepkość nam nie pomogło ACC ani mukosolvan tnz troszke zeszło z +++ na ++ ale dalej nie drgnie wcale...
Juz rozkładam ręcę skąd bierze się ta lepkość i leukocyty my już nie mamy pomysłu...
A jakie pomysły ma wasz androlog na dalszą diagnostykę? Mój partner ma mieć test MAR, fragmentafję dna i test wiązania kwasem hialuronowym. Innych rzeczy oprócz lepkości i leukocytów nie ma po pierwszych badaniach nasienia. Posiew ujemny. Nie robiliśmy jeszcze panelu uroginekologicznego na choroby typu chlamydia. Lekarz mężowi nie zlecał. Co jeszcze można sprawdzić? -
Wiewióreczka wrote:A jakie pomysły ma wasz androlog na dalszą diagnostykę? Mój partner ma mieć test MAR, fragmentafję dna i test wiązania kwasem hialuronowym. Innych rzeczy oprócz lepkości i leukocytów nie ma po pierwszych badaniach nasienia. Posiew ujemny. Nie robiliśmy jeszcze panelu uroginekologicznego na choroby typu chlamydia. Lekarz mężowi nie zlecał. Co jeszcze można sprawdzić?Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00