X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy liczba prawidłowo zbudowanych plemników 6%
Odpowiedz

liczba prawidłowo zbudowanych plemników 6%

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż robił badanie nasienia i wyszło mu 6% prawidłowo zbudowanych plemników - dwóch ginekologów powiedziało że takim materiałem można " zrobić dziecko " ale dziś był u endokrynologa który przejrzał te badania i powiedział że to są bardzo złe wyniki i że 6% może jest ok ale dla zapłodnienia in vitro - i lepiej żebyśmy o takim zaczęli myśleć, a ja mam zrobić badanie rezerwy jajnikowej .... nie wiem co o tym myśleć... powiedział żeby pomyśleć o pobraniu jajeczek ich zamrożeniu ! To jest jakaś masakra po prostu jestem tak załamana - nie wiem do jakiego lekarza mam iść i co dalej robić!!!

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, norma prawidłowej budowy plemników to 4%, więc 6 jest w granicy normy. Więc jeśli macie pozostałe parametry w normie to do nasienia nie ma co się przyczepić. A na tym forum widziałam już ciąże z 0% prawidłowych plemników!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps naturalne

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak sobie pomyślałam że ten endokrynolog może posługiwał sie normami who z 1999, bo wtedy granicą morfologii plemników było > 30%

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M. Mial 8% i trzech lekarzy twierdzilo, ze wyniki sa w normie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ