Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Mikrochirurgiczna operacja żylaków powrózka nasiennego. Katowice i okolice
Odpowiedz

Mikrochirurgiczna operacja żylaków powrózka nasiennego. Katowice i okolice

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kosmo88 Nowa

Wysłany: 24 maja, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Gdzie i u kogo polecicie udać się na wykonanie operacji mikrochirurgicznej żpn.
    Celuje zrobić prywatnie, bo na nfz z tego co wiem to chyba nie ma takiej możliwości
    Jeżlie można, to proszę również o podanie ceny zabiegu:)
    Pozdrawiam

• MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, piszę z konta żony - ja robiłem na NFZ na Lindleya w Warszawie i na zabieg czekałem ok. 2 miesiące. Natomiast mam pewne wątpliwości co do samego zabiegu - poprawa wyników nasienia owszem była ale krótkotrwała. Prawdopodobnie chirurg nie zrobił wszystkiego jak powinien. Zabieg przeprowadził dr Piecha (dość specyficzny styl bycia ;) )W listopadzie tego samego roku przeszedłem na NFZ drugi zabieg - tym razem embolizację w Lublinie i tu wyniki poprawiły się do 20m/ml (wczesniej bylo ok. 3). Nadzór mial dr Pyra, a sam zabieg przeprowadzał inny lekarz (musiałbym sprawdzić). Dodam do tego, że lekarz z Luxmedu polecił mi od razu embolizację i taką samą rekomendację dostałem od androloga. Żałuję więc, że od razu nie zdecydowałem się na embolizację. Embolizacja ma ten plus ze do szpitala jedziesz rano a wieczorem wychodzisz. Mikrochirurgia to 2-3 dni w szpitalu.

Mikrochirurgia w Luxmed to około 14 tysięcy złotych.

👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
    👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
    Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe

W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)

I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
    Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
    punkcja (10dc) -> 8/12 zdegenerowane komórki -> 0 ❄️

II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
    Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1) -> Lametta, Provera
    13.06 - punkcja
    7 pobranych komórek -> 3 ❄️
  • Kosmo88 Nowa

Wysłany: 24 maja, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za odpowiedz, słyszałem że Mikrochirurgia to najlepsze rozwiazanie tzw złoty standard, ale poczytam jeszcze o emobolizacji.
    Nie przeszkadz mi dłuższy okres rekonwalescencji wole postawic po prostu na najmniejsze prawdopodobieństwo nawrotu i powikłań.

• MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarze zalecali embolizację od razu, tylko czas oczekiwania byłby dłuższy więc zdecydowałem się na mikro. Niestety mi mikro nie pomogło więc jestem zawiedziony efektami. Polecam poczytać o embolizacji bo technicznie i jedno i drugie rozwiązanie ma pomóc :)

👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅

Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1) -> Lametta, Provera
    13.06 - punkcja
  • Kosmo88 Nowa

Wysłany: 25 maja, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsGolan dziekuje za odpowiedz na pewno poczytam. A moge zapytac gdzie robiłeś mikro ? I jaki to był koszt ?

• MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikrochirurgię robiłem na Lindleya w Warszawie na NFZ :)

13.06 - punkcja
  • Kosmo88 Nowa

Wysłany: 25 maja, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki
    Widzę że Warszawa wiedzie prym w mikro. Szukam gdzies w Katowicach i bliskich okolicach. Ale biore tez pod uwage embolizację więc może bedzie łatwiej znaleźć.
    Pozdrawiam

• Patka68 Znajoma

Wysłany: 1 lipca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wracam do tego wątku tylko po to żeby napisać, że u mojego męża morfologia z 1% na 5 % poprawiła się w ciągu 3 miesięcy od rozpoczęcia kuracji lekami na żylaki. Wiem że każdy przypadek jest inny, ale chciałam dać znać że te leki serio mogą podziałać, bo ja w nie nie wierzyłam do końca 😅 u męża urolog zalecił najpierw branie leków potem operację, ale okazało się że fajny efekt udało się uzyskać samymi lekami. Powodzenia!☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 14:59

👩🏻97👱🏻‍♂️98

2021 r. poronienie -> chlamydia

Starania od maja 2024 r.
    Lipiec 2025 poronienie w 8 tyg -> trisomia 22
    Amh 1,3 👩🏻
    Morfologia 👱🏻‍♂️ z 1% do 5!🌺

2026 maj -> badanie drożności, prawy jajowód niedrożny

2026 czerwiec -> kwalifikacja do IVF
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ