Czesc, piszę z konta żony - ja robiłem na NFZ na Lindleya w Warszawie i na zabieg czekałem ok. 2 miesiące. Natomiast mam pewne wątpliwości co do samego zabiegu - poprawa wyników nasienia owszem była ale krótkotrwała. Prawdopodobnie chirurg nie zrobił wszystkiego jak powinien. Zabieg przeprowadził dr Piecha (dość specyficzny styl bycia

)W listopadzie tego samego roku przeszedłem na NFZ drugi zabieg - tym razem embolizację w Lublinie i tu wyniki poprawiły się do 20m/ml (wczesniej bylo ok. 3). Nadzór mial dr Pyra, a sam zabieg przeprowadzał inny lekarz (musiałbym sprawdzić). Dodam do tego, że lekarz z Luxmedu polecił mi od razu embolizację i taką samą rekomendację dostałem od androloga. Żałuję więc, że od razu nie zdecydowałem się na embolizację. Embolizacja ma ten plus ze do szpitala jedziesz rano a wieczorem wychodzisz. Mikrochirurgia to 2-3 dni w szpitalu.
Mikrochirurgia w Luxmed to około 14 tysięcy złotych.
👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe
W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)
I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
punkcja (10dc)
04.2026 - 0 ❄️
II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
Diphereline
👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe
W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)
I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
punkcja (10dc)
04.2026 - 0 ❄️
II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
Diphereline