X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Mogę prosić o interpretację wyniku?
Odpowiedz

Mogę prosić o interpretację wyniku?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie ogólne nasienia:
    barwa: mleczna, mętna, upłynnione zupełnie po 30 min.

pH=9
    Objętość: 2,0 ml
    ilość plemników w 1 ml: 89.760.000

w preparacie bezpośrednim: leukocyty 2-3 wpw poj. bakterie

formy młode plemników: 0-2 wpw

ruchliwość: 50% wykazuje ruch żwawy
    10% wykazuje ruch drgający
    40% wykazuje brak ruchu

morfologia:
    90% wykazuje prawidłową budowę
    10% wykazuje patologiczne zmiany

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ