X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Morfologia po kilku dniach od oddania nasienia
Odpowiedz

Morfologia po kilku dniach od oddania nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agula Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Mam pytanie które mnie nurtuje..
    Dziś mój mężczyzna poszedł na ponowne badanie nasienia - jakież było moje zdziwienie jak mi powiedział, że wyniki mają być za tydzień dopiero. Zdziwiło mnie to, bo wiem, że nasienie bada się od razu...
    Zadzwoniłam do laboratorium w którym je robił z pytaniem z czego to wynika i pani mi powiedziała, że wszystkie podstawowe parametry robią oczywiście od razu ale jeśli chodzi o morfologię to nie ma takiej konieczności bo robią rozmaz na płytce, przechowują to i jak mają wolną chwilę to sprawdzają właśnie ten parametr..
    I tak się zastanawiam czy takie coś jest miarodajne? Pani powiedziała, że takie badanie można wykonać na tej próbce nawet po pół roku.. Może ktoś ma doświadczenie lub wiedzę s tym temacie jak to wyglada?

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. usunięcie jajowodu.
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET CS 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET CN 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET CN 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml
    21dpt USG 2mm okruszka z pulsującym serduszkiem 💓

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

preg.png
  • (Nie)cierpliwa Debiutantka

Wysłany: 12 października 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:
    Witam.
    Mam pytanie które mnie nurtuje..
    Dziś mój mężczyzna poszedł na ponowne badanie nasienia - jakież było moje zdziwienie jak mi powiedział, że wyniki mają być za tydzień dopiero. Zdziwiło mnie to, bo wiem, że nasienie bada się od razu...
    Zadzwoniłam do laboratorium w którym je robił z pytaniem z czego to wynika i pani mi powiedziała, że wszystkie podstawowe parametry robią oczywiście od razu ale jeśli chodzi o morfologię to nie ma takiej konieczności bo robią rozmaz na płytce, przechowują to i jak mają wolną chwilę to sprawdzają właśnie ten parametr..
    I tak się zastanawiam czy takie coś jest miarodajne? Pani powiedziała, że takie badanie można wykonać na tej próbce nawet po pół roku.. Może ktoś ma doświadczenie lub wiedzę s tym temacie jak to wyglada?

W laboratorium wykonuje się specjalne preparaty, które są zazwyczaj barwione i utrwalane. Gwarantuje to ich wielomiesięczną a nawet wieloletnią trwałość. Ocena takiego preparatu po kilku dniach jest jak najbardziej w porządku i nie wpływa negatywnie na jakość wyniku.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ