X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Mukowiscydoza a inseminacja lub in vitro?
Odpowiedz

Mukowiscydoza a inseminacja lub in vitro?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agggusiaczek Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mąż choruje na mukowiscydozę? Czy jest ktoś kto ma doświadczenie w temacie?

• Etka* Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M ma mutację, konieczne było wykluczenie jej u mnie. Potem genetyk ocenia jakie jest prawdopodobieństwo przekazania genu i choroby.

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz ma mutacje cftr , ja nie mam mutacji tego genu.
    brak plemników w nasieniu.

• kręcona Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagłada ale u nas podobnie mój M ma mutacje genu cftr oraz 0 plemników . Czy ktoś jeszcze był w podobnej sytuacji ? Dopiero co się dowiedzieliśmy i sprawa jest na " świeżo " azoospermia stwierdzona w lutym tego roku a genetyka wyszła dosłownie parę dni temu . Sami się zastanawiamy co dalej ? Jakie jest dalsze postępowanie ? Najgorsza jest taka niepewność przed nieznanym .. staram się nie zwariować ale czasami jest naprawdę ciężko . Mam nadzieję że znajdzie się jeszcze ktoś z was w podobnej sytuacji i opiszę swoje doświadczenia / przemyślenia ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ