X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy NAC
Odpowiedz

NAC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, do mężczyzn którzy przyjmują NAC - w jakich dawkach stosujecie? Czy codziennie przez cały miesiąc?

Początek starań 06/2022
  • Plums Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyjmuje jedna tabletkę 600 codziennie, ale nie wiem czy to nie za mało, gdzieś widziałam ze dawka może być nawet 1800

Starania od 10.2021
    Ona 28 : hormony w normie, srednio 28 dniowe cykle

On 31: badania 02.2022: morfologia 0%, ilość 1,82 mln/ml, ruch calkowity 8%
    05.2022 - operacja żpn III st
    08.2022 ponowne badania: morfologia 1%, ilość 17mln/ml, całkowita ilość 106,59mln, ruch calkowity 39%
    12.2022 badania: morfologia 1%, ilość 14mln/ml, całkowita ilość 78,82ml, ruch calkowity 37%

Suplementacja naprzemiennie tenfertil, supramen, teraz viridian fertility + resweratiol,astaksantyna, wit c, wit d, korzeń maca , bromelaina, rzucenie palenia 02.22, sok pomidorowy, olej z czarnuszki
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój stosował dawkę 500 mg - rano wraz z całą serią innych suplementów, ale z tego co wyczytałam to dobrze stosować razem NAC + selen - wzmacniają swoje działanie.

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Gwiazdka1456 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój stosował UP FERTIL MEN, który zawiera od razu kompleks składników, w tym właśnie NAC :)
    https://uphealthpharma.pl/produkt/up-fertil-formula-men

• Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opakowaniu jest raz na 4 dni hmmm
    Nie orzedawkuje się tego?

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka1456 wrote:
    Mój stosował UP FERTIL MEN, który zawiera od razu kompleks składników, w tym właśnie NAC :)

W składzie brak jest dawki NAC, w przeciwieństwie do np. wit. D, gdzie dawka jest podana itp., więc trzeba brać pod uwagę, że są to jakieś szczątkowe ilości żeby tylko podbić etykietę...

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ZGREDXEKXYZ Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka1456 wrote:

U nas było tak, że jakoś od pół roku zaczęliśmy pilnować posiłków, gotować i dbać o to co jemy; mąż potem zaczął przyjmować UP FERTIL MEN zgodnie z zaleceniem pana Marcina Ostaszewskiego, jakość nasienia znacznie się poprawiła i jeśli teraz ciąża przebiegnie bezpiecznie to i my doczekamy się malutkiego cudu :)

• harnas Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzyskałam informację, że dawka w Up Fertil NAC jest maksymalna, taka jaka jest możliwa do dania prawnie w Polsce, z racji tego że formuły ich produktów dla kobiety i mężczyzny są autoskie, nie podają wszystkich dawkowań których nie musza prawnie na etykiecie. Czytałam kiedyś badania że optymalne dawki u mężczyzn to do 2 g/ dzień

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ