X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Nadciśnienie tętnicze - leki a jakoś nasienia?
Odpowiedz

Nadciśnienie tętnicze - leki a jakoś nasienia?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    Od roku staramy się bezowocnie o dziecko.
    Jesteśmy po pierwszych badaniach ale nie daje mi spokoju fakt, że mój facet bierze co dzień leki na nadciśnienie - miej więcej od półtora roku, jednak wyniki mieszczą się w normie, powtórka w przyszłym miesiącu. Czy któraś z Was miala podobny problem i zaszła w ciążę? Czy te leki faktycznie wpływają na plemniki? Przestudiowałam ulotki ale pisze tylko o wplywie na potencje...

• misia79 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż również choruje nad naciśnienie już od dawna przyjmuje leki kilka razy zmieniane i nikt nie stwierdził interakcji tych leków z suplementami na poprawę nasienia. Absolutnie nie powinno miec to wpływu przecież co 3 człowiek choruje na nadciśnienie i jakoś ludzie mają dzieci. Także spokojnie nie stresuj się a mążulek potrzebuje jedynie spokoju i unikania stresujących sytuacji.Powinien również unikac gorących kąpieli i przebywania w upalnych pomieszczeniach to tyle.Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy :) oczywiście narzeczony nie bierze gorących kąpieli, nie nosi ciasnej bielizny, bierze witaminy..

• misia79 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudamaruda wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy :) oczywiście narzeczony nie bierze gorących kąpieli, nie nosi ciasnej bielizny, bierze witaminy..
    Na jąderka dpbrze wpływa również unikanie podgrzewanych siedzeń w samochodzie.:-)

• Dywan1 Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem wpływają na jakość nasienia . Tak czytałam i moja Pani doktor to potwierdziła . Ale 1,5 roku to nie tak długo takze sadze ze da się poprawić jakość suplementami, doetą itd .
    Nawiasem mowiac nie chodzi o to ze wchodzą w interakcje z lekami na poprawę tylko o to ze te na nadciśnienie obniżają jakość nasienia a nie leków na to. I nadciśnienie owszem ma dużo ludzi ale nie od razu decydują się na leki .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ