Nadciśnienie tętnicze - leki a jakoś nasienia?
-
nick nieaktualnyWitam !
Od roku staramy się bezowocnie o dziecko.
Jesteśmy po pierwszych badaniach ale nie daje mi spokoju fakt, że mój facet bierze co dzień leki na nadciśnienie - miej więcej od półtora roku, jednak wyniki mieszczą się w normie, powtórka w przyszłym miesiącu. Czy któraś z Was miala podobny problem i zaszła w ciążę? Czy te leki faktycznie wpływają na plemniki? Przestudiowałam ulotki ale pisze tylko o wplywie na potencje... -
Mój mąż również choruje nad naciśnienie już od dawna przyjmuje leki kilka razy zmieniane i nikt nie stwierdził interakcji tych leków z suplementami na poprawę nasienia. Absolutnie nie powinno miec to wpływu przecież co 3 człowiek choruje na nadciśnienie i jakoś ludzie mają dzieci. Także spokojnie nie stresuj się a mążulek potrzebuje jedynie spokoju i unikania stresujących sytuacji.Powinien również unikac gorących kąpieli i przebywania w upalnych pomieszczeniach to tyle.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 13:39
-
nick nieaktualny
-
Owszem wpływają na jakość nasienia . Tak czytałam i moja Pani doktor to potwierdziła . Ale 1,5 roku to nie tak długo takze sadze ze da się poprawić jakość suplementami, doetą itd .
Nawiasem mowiac nie chodzi o to ze wchodzą w interakcje z lekami na poprawę tylko o to ze te na nadciśnienie obniżają jakość nasienia a nie leków na to. I nadciśnienie owszem ma dużo ludzi ale nie od razu decydują się na leki . -