Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Naturalne sposoby na poprawę nasienia
Odpowiedz

Naturalne sposoby na poprawę nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy znacie jakieś naturalne metody na poprawę nasienia?
    Np. coś w stylu siemienia lnianego.
    Coś co możemy na codzien wprowadzić do swojej diety a jednocześnie ma dobry wpływ na jakość nasienia

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia199825 wrote:
    Hej,
    Czy znacie jakieś naturalne metody na poprawę nasienia?
    Np. coś w stylu siemienia lnianego.
    Coś co możemy na codzien wprowadzić do swojej diety a jednocześnie ma dobry wpływ na jakość nasienia
    Polecam Akademię Płodności. Warto wprowadzić do diety likopen, czyli np. szklanka soku pomidorowego codziennie. Oprócz tego olej z czarnuszki, orzechy włoskie, kiełki, ryby… ogólnie bardziej w stronę diety śródziemnomorskiej 😊

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzechy brazylijskie jeszcze są dobre.
    A przede wszystkim współżycie ( albo inne metody😉) regularnie co ok 3 dni .
    Jakie parametry macie do poprawy ?

preg.png
  • Nathalie Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z elektro96 i też polecam akademię płodności. Ten olej z czarnuszki nie oszukujmy się - jest okropny, mi się kojarzy z zapachem benzyny - ale po dodaniu do soku pomidorowego ujdzie. Mi gdzieś jeszcze kiedyś minęło gdzieś żeby jeść marchewki surowe - jedną, dwie dziennie - podobno błonnik marchewkowy pomaga pozbyć się nadmiaru estrogenów z organizmu i tych ksenoestrogenów które są w opakowaniach, wodzie z kranu itp. I dotyczy to zarówno kobiet jak i mężczyzn. Do tego jedzenie warzyw krzyżowych: kapusta, brokuł itp. one blokują przekształcanie się testosteronu w estrogeny. Nasza dr od akupunktury mówiła jeszcze żeby jeść dużo selera i warzyw korzeniowych. Ponadto pomaga przyjmowanie suplementu koenzymu Q10. Spożywanie jak największej ilości witaminy C, ale z pożywienia. No i co istotne w przypadku facetów to ruch, ruch i jeszcze raz ruch, ale nie jakieś maratony tylko taki normalny typu spacer czy coś, tak żeby obniżała się temp. w jądrach. Wysypianie się, czyli unikanie przed snem siedzenia z laptopem czy telefonem. No i ja od siebie polecam ogólnie akupunkturę - można się śmiać, ale to działa.
    Aaaa no i oczywiście zero alkoholu i papierosów, ale to chyba oczywiste 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 10:02

• Janina b Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam seks ze znajomym, który ma dużo zdrowego nasienia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ