Naturalne sposoby na poprawę nasienia
-
Aleksia199825 wrote:Hej,
Czy znacie jakieś naturalne metody na poprawę nasienia?
Np. coś w stylu siemienia lnianego.
Coś co możemy na codzien wprowadzić do swojej diety a jednocześnie ma dobry wpływ na jakość nasienia27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgadzam się z elektro96 i też polecam akademię płodności. Ten olej z czarnuszki nie oszukujmy się - jest okropny, mi się kojarzy z zapachem benzyny - ale po dodaniu do soku pomidorowego ujdzie. Mi gdzieś jeszcze kiedyś minęło gdzieś żeby jeść marchewki surowe - jedną, dwie dziennie - podobno błonnik marchewkowy pomaga pozbyć się nadmiaru estrogenów z organizmu i tych ksenoestrogenów które są w opakowaniach, wodzie z kranu itp. I dotyczy to zarówno kobiet jak i mężczyzn. Do tego jedzenie warzyw krzyżowych: kapusta, brokuł itp. one blokują przekształcanie się testosteronu w estrogeny. Nasza dr od akupunktury mówiła jeszcze żeby jeść dużo selera i warzyw korzeniowych. Ponadto pomaga przyjmowanie suplementu koenzymu Q10. Spożywanie jak największej ilości witaminy C, ale z pożywienia. No i co istotne w przypadku facetów to ruch, ruch i jeszcze raz ruch, ale nie jakieś maratony tylko taki normalny typu spacer czy coś, tak żeby obniżała się temp. w jądrach. Wysypianie się, czyli unikanie przed snem siedzenia z laptopem czy telefonem. No i ja od siebie polecam ogólnie akupunkturę - można się śmiać, ale to działa.
Aaaa no i oczywiście zero alkoholu i papierosów, ale to chyba oczywiste 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 10:02
-