Niski testosteron
-
Dziewczyny! jak sobie poradziłyście z niskim testosteronem u Waszych facetów??? po wczorajszych wynikach hormonów już wiemy, że to ja mam prawdziwe jaja w tym związku;)
Ania_84 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
A jak niski ma ten testosteron ??
i jak inne hormony ??
TSH,FSH,LH, Prl. ??
a takich niby badziej naturalmych tribusteron..słyszałąm i znak kilka dziewczyn ktore podaje mezom ale nie wiem jakie ma faktycznie dzialanie niby powinien naturalnie podnosic testosteron
jedno co pamietaj..jelsi bedzi epodany testosteron to nidy sam.. bo porgorszy wyniki - w 80% tak jest ..
zeby nie zachamowac procesu spermatogenezy podaja rownolegle Tamoxifen, Agapurin i testosteron.. jednak to leczenie lekarz uz dobiera do pacjenta.. -
Jak zwykle można na Ciebie liczyć;)Oto wyniki:
TSH:1,79
FSH 5,7 mIU/ml norma:1,5-12,4
LH 3,7 mIU/ml norma:1,7-8,6
ESTRADIOL 21 pg/ml norma :24-61
PROLAKTYNA 11,8 ng/ml norma:4,0-15,02
TESTOSTERON 389,20 ng/dl norma 280,00-800,00
Testosteron niby jeszcze w normie , ale facet w wieku mojego M powinien być >400 no niski Estradiol..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:04
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
co do estradiolu
" niski estrogenów, narzekali na spore problemy ze swoim libido. Mniejszą ruchliwością charakteryzowały się też ich plemniki."
a moze spróbujtego men mag .. niby ze natralnie zwieksza test .. tez zabardzo nie warto mieszac w hormonach .. i za jakis czas spr ten estardiol jak co s to idzcie do endokrynologa ..
ps moj test mial 174 w wieku 32 latWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:10
-
na libido raczej nie narzeka. Z tego co mówi , od zawsze miał niski testosteron i ma dziecko z poprzedniego małżeństwa. Nie za bardzo chcę aby brał ten testosteron przepisany od lekarza, ponieważ po pierwsze występował w rodzinie przerost i rak prostaty a po drugie żeby od nadmiaru tego testosteronu w główce mu się nie popieprzyło
Ania_84 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
nie no nie ma sensu poki co go szprycowac dawaj mu moze naarzie wit
sam test ..raczej by wiecej szkody narobil ;/ -
nick nieaktualnyHej ja podaje tribusteron 60 2x1. Po 10 marca będziemy wiedzieli jak zadziałał bo będzie po 2 miesięcznej kuracji mój miał 272 przy normie od 280, mój gin stwierdził że to może być przez brak sportu i nadwagę. Z tego co wiem tribusteron potrafi ładnie podnieść wyniki nasienia, puki co mąż ma dużo większe libido (mimo że na to nigdy nie narzekalismy) noi możemy codziennie a spermy jest zawsze dużo,szybciej z tym bywało różnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 08:14
-
Mój testosteron badał ok godz. 10. Nadwagi raczej nie ma, chodzi na siłownie i biega.Ania 1986 daj znać koniecznie co z tymi wynikami po tribusteronie, ten temat ciekawy jest dla mnie i zastanawiam się nad tym specyfikiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 14:16
Ania1986 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
tak naprawde na pomiar testosteronu ma wiele czynnikow..czy dzien przed uprawial sex, czy nie mial mega wyczerpujacej pracy ( wysilek fizyczny)
badanie test najlepiej robic do godziny 12 pozniej zaczyna on troche opadac... by spowrotem wzrosnac okolo godzin 20
my zawsze robilismy badanie kolo 10 i lekarz nigdy nie kwestionowal wynikow .. teraz szrobilismy o 17 i wynik 643 ale to zasluga leczenia wiec nie ma co si ena nim opierac fakt test byl podany 10 dni przed badaniem .. i teoretycznie juz powinien opadac.. no ale widac orgaznim juz sie przyzwyczail do wiekszego testWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:55
-
nick nieaktualny
-