X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy ojcostwo z surogatką
Odpowiedz

ojcostwo z surogatką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adamxxxx Nowa

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któryś z was zamierza, bądź udało mu się zostać ojcem wraz z surogatką? Macie jakieś doświadczenia? Kontaktowałem się z agencją surogatek, proponowali mi Meksyk i cenę 87 tyś. dolarów za full pakiet. Czy mieliście potem problem z nadaniem PESEL dziecku? W meksykańskim akcie urodzenia będę jedynym rodzicem, nie będzie matki i nie będzie możliwa jego transkrypcja w polskim urzędzie stanu cywilnego

• SportowyMax Nowa

Wysłany: 28 kwietnia 2025, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Polsce mogą pojawić się problemy z formalnościami. W meksykańskim akcie urodzenia będziesz jedynym rodzicem, co oznacza, że nie będziesz mógł przeprowadzić standardowej transkrypcji w polskim urzędzie stanu cywilnego. To może utrudnić nadanie dziecku PESEL-a i uznanie go za obywatela Polski. Często w takich przypadkach trzeba przejść przez skomplikowane procedury sądowe i administracyjne, żeby wszystko było zgodne z prawem

• Alexalex Nowa

Wysłany: 14 marca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam ale Czechy. Zależy jak podejdzie urzędnik do tematu. Jest w Polsce specjalistka od tych spraw Paulina Witczak- Bruś. Z tego co wiem każdy przypadek indywidualny. Ale gra warta świeczki

Syt lubi tę wiadomość

• Syt Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexalex wrote:
    Też się zastanawiam ale Czechy. Zależy jak podejdzie urzędnik do tematu. Jest w Polsce specjalistka od tych spraw Paulina Witczak- Bruś. Z tego co wiem każdy przypadek indywidualny. Ale gra warta świeczki

Jakie to koszy w Czechach i jest gdzieś więcej informajci?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ