Oligozoospermia pierwszego stopnia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy jesteśmy po pierwszym badaniu i właśnie się suplementujemy: androvit plus, maca, lkarnityna, kwas foliowy. Po zrobieniu badań hormonalnych okazało się, że testosteron jest niski i szukamy dobrego androloga. Może zanim zaczniecie łykać zróbcie podstawowe hormony.. a oprócz tego, że mąż łyka suplementy nastąpiła zmiana stylu życia: zero sauny, jacuzzi, alkoholu, fajek, luźna i przewiewna bielizna, zmiana diety, zero gotowego żarcia, napojów energetycznych, kawy, weszły orzech brazylijskie i zarodki pszenne, orzechy włoskie, kefiry, więcej owoców, soków owocowych, jak najmniej chemii - leki -tylko Apap w razie najwyższej konieczności. Czy to pomoże nie wiem, na wiosnę drugie badanie. Czytałam wypowiedzi dziewczyn, że warto walczyć, bo jest pewna grupa osób, które poprawiły wyniki i zaszły naturalnie po ok roku. My mamy 11,5 koncentracji, 48,3 liczby całkowitej w ejakulacie, 2 % morfologii, która powala wszystko.. no i ten niski testosteron.
-
nick nieaktualnyTo jak ma 37% dobrych plemników to ma moim skromnym zdaniem mało patologicznych Podobno mało który mężczyzna w ogóle populacji ma 20-25 %. Macie z czym startować. A nie brał może jakiś specyfików wspierających siłownię? To też obniża ilość. Usg można zrobić jak najbardziej. Mój robił, ale żylaków nie ma, a wyniki są jakie są. Jednak w dobie powszechnie panującego cholerstwa, jakim jest nowotwór nawet profilaktycznie warto zrobić co jakiś czas. A ile dni abstynencji było przed badaniem ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:49
-
nick nieaktualnyDziś się dowiedziałam u androloga, że 7 dni to dużo, ale ponad to już za dużo i wyniki są niemiarodajne. U nas tak było, bo miałam wypadek i była przerwa. Postanowiliśmy to wykorzystać na badania. Androlog powiedział, że 3 dni to optymalny czas. Jestem wściekła bo jak mąż robił te badania to się najpierw spytaliśmy czy nie za długo. A oni powiedzieli, że jest ok. Wiadomo, że kasa poszła 130 zł. z posiewem!! W lutym powtarzamy.. Podobno jak jest czas dłuższy to część plemników ginie czy obumiera i gorzej się ruszają.
-
nick nieaktualny
-
W posiewie nasienia nie wyjdzie chlamydia ureaplasma i mycoplasma to sa oddzielne badania wykonywane tylko w tym kierunku, które się pobiera z cewki moczowej. koszt ok 55-70 zł. Jeżeli w posiewie nic nie wyszlo a dalej nie wiecie dlaczego wyniki nasienia sa slabe to radze zrobić te badania. my tez długo szukaliśmy dlaczego i jak się po 2 latach okazało była to chlamydia i antybiotykiem za 30 zl wyleczyliśmy to paskudztwo.
Tak jak czytam to lekarze bardzo rzadko kierują na te badania. Nam nawet dr w Invimedzie o tym nie powiedział i nie zlecil badania, mowil tylko ze bez in vitro dzieci mieć nie będziemy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:43
kita lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
witam was,
Dr. zlecił badania dla męża i wyszło że ma oligozoospermię I stopnia -lekką
(mało plemników 15mln, norma to powyżej 20mln)
Zlecił mu teraz przyjmowanie profertil ( 180 tabletek, cena około 500zł, kuracja 3 miesiące)
Zastanawiam się nad kupnem tego leku bo, nie ukrywam że, troszkę szkoda mi tyle kasy, myślałam o zakupie innych supli: ...
sama jeszcze nie wiem które, proszę was o radę..
-MACA
-CYNK
-KWAS FOLIOWY
_WIT C
-L-karnitynę
-L-Argininę
-Glutation
-Selen
-wit E
czy może coś innego, już zgłupiałam od dzisiejszej dawki wiadomości:)
pozdrawiam
Ania1986 lubi tę wiadomość
diagnoza: PCO + niedrożne jajowody + brak owulacji... i co jeszcze qurwa ...;/
-
nick nieaktualnyZabcia kupcie fertilman jedno opakowanie kosztuje ok 60 zł a na miesiąc trzeba 2 i podawaj mu w dawce 2x1 wtedy skład będzie prawie identyczny jak w profertilu. Do tego wit c 1000 1x1 i e 400 my na takiej kuracji mamy 5 mln więcej plemników, ruch o 15 % poszedł w górę noi,zmniejszyła się wada glowek miał 82 teraz 52% morfologia tez poszła do góry.
-
nick nieaktualny
-
Tak estrogen.Normy u faceta 29–132 pmol/l. Kosztuje tyle samo co fsh bynajmniej u nas...pamiętajcie jeszcze o prolaktynie i TSHStarania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualny
-
Wysoki progesteron może wskazywać na przerost na wrodzony przerost kory nadnerczy co może być przyczyną niskich parametrów nasienia....to tak w dużym skrócie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:34
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
No niestety w 1 ml 4,5 ml plemników plus tylko 1 % morfologi Do tego dochodzą jeszcze żylaki powrózka nasiennego wykryte podczas USG. A o DOBREGO androloga ciężko w naszym regionie...Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualny
-
Troszkę dziwne że nie masz morfologi to jest bardzo istotny parametr, nie masz też czasu upłynnienia.Założę się że badanie robiliście w szpitalu który nie specjalizuje się w tego typu badaniach.Koniecznie musicie zrobić te FSH..
Landryneczka lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc