X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Podniesienie morfologii plemników
Odpowiedz

Podniesienie morfologii plemników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Moje pytanie brzmi: czy są przypadki, że Kris podniósł procent plemników o dobrej budowie? Mój mąż ma1,3% takich plemników. Poza tym, parametry inne są dobre. Samych plemników ma 82 miliony. Czy komuś z Was udało się podnieść ten procent dzięki diecie i zmiany trybu życia? I o ile?

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Mati33 Znajoma

Wysłany: 26 czerwca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w listopadzie był 1%, zacząłem łykać suple, jeść orzechy, nosić luźne gatki i skoczyło w kwietniu do 4%….. właśnie jestem po kolejnych badaniach i spadło znów do 1% niestety bo tydzień choruje i miałem gorączkę od zatok… także totalna sinusoida.

Zajrzyj w mój temat, „Słabe wyniki i co dalej”, tam dziewczyny polecały jakie suple zacząć brać :)

Pozdro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 21:08

Marty.Na lubi tę wiadomość

• Marty.Na Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati33 wrote:
    U mnie w listopadzie był 1%, zacząłem łykać suple, jeść orzechy, nosić luźne gatki i skoczyło w kwietniu do 4%….. właśnie jestem po kolejnych badaniach i spadło znów do 1% niestety bo tydzień choruje i miałem gorączkę od zatok… także totalna sinusoida.

Zajrzyj w mój temat, „Słabe wyniki i co dalej”, tam dziewczyny polecały jakie suple zacząć brać :)

Pozdro
    Okey, dzięki wielkie👌
    A udało się z ciążą czy dalej staracie?
    Mój mąż bierze koenzym Q10, witaminy ADEK, Ten Fertil On, Omega 3 i Magnez

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Mati33 Znajoma

Wysłany: 27 czerwca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaaplikuj jeszcze wszystkie możliwe do kupienia orzechy - ja zrobiłem sobie miskę na stół w salonie z mieszanką orzechów i podjadam co jakiś czas. Do tego MACA, Ashwagandha na wieczór, Argininai takie tam i jakoś się powolutku podnosi. Zrezygnowałem też z ulubionych gorących kąpieli.

Niestety, jeszcze ciazy nie ma, ale się staramy, przy czym już ja i żona mamy po 34 lata, w dodatku nie ma mnie na miejscu bo dużo wyjeżdżam i mamy dodatkowe utrudnienie. Ale działamy ile możemy, liczymy na ciążę. Przecież wystarczy jeden plemnik zdrowy który dotrze gdzie trzeba a nie całe miliony ;-)

Ale postanowiliśmy że jakoś w styczniu minie rok z kawałkiem i idziemy na solidniejsze badania i po ewentualną pomoc, w dodatku że marzy nam się dwójka, więc powoli w głowie mamy takie „nie ma na co czekać”. Pozdrawiam ciepło.

Ona_39 lubi tę wiadomość

• Megi12341234 Znajoma

Wysłany: 5 lipca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oboje z mężem walczymy już kilkanaście miesięcy o poprawę morfologi z 0%. Czasami udaje się uzyskać wynik 1%. Ale to rzadko. Byliśmy chyba u trzech andrologow. Każdy mówi, że morfologia to nie jest wiarygodny pomiar badania, bo badają bardzo mało plemników. I wystarczy jeden dobry do zaplodnienia. Jak ma się ich kilkanaście milionów to szansa że znajdzie się jeden jest duży.
    Z naszego doświadczenia powiem, że morfologie jest trudno podnieść. Mąż zrezygnował z papierosów. Alkoholu nawet króli nie miał od dwóch lat. Jesteśmy u specjalnego dietetyka, też nosi luźne majtki i ciągle morfologia 0%.
    Jeżeli ktoś ma dobre rady chętnie poczytam, bo ja już opadam z sił.

• burza Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi12341234 wrote:
    ...
    Jeżeli ktoś ma dobre rady chętnie poczytam, bo ja już opadam z sił.

Dodać do suplementacji selen w formie Se-Methyl L-selenocysteiny 200mcg, bor 3mg, cynk i magnez te dwa ostatnie najlepiej w formie leku otc.

• Ona_39 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas morfologia dwa razy wyszła 0, a ostatnio 6. Wynik ostatni zrobiony w innym laboratorium, może ktoś inaczej ocenił? Mąż bierze już kilka miesięcy fertilman plus, a od jakichś 2 miesięcy ashwagandhę i bromelainę (nie ze względu na problemy, po prostu tak sobie wymyślił, ale widzę w necie, że bromelaina może działać pozytywnie), do tego luźne gacie i trochę ćwiczeń siłowych (niewiele, ale systematycznie). Natomiast kiedyś miał wynik >15 i androlog wyśmiał to, że nie ma takich cudów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ