X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Podniesienie morfologii plemników
Odpowiedz

Podniesienie morfologii plemników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Moje pytanie brzmi: czy są przypadki, że Kris podniósł procent plemników o dobrej budowie? Mój mąż ma1,3% takich plemników. Poza tym, parametry inne są dobre. Samych plemników ma 82 miliony. Czy komuś z Was udało się podnieść ten procent dzięki diecie i zmiany trybu życia? I o ile?

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Mati33 Znajoma

Wysłany: 26 czerwca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w listopadzie był 1%, zacząłem łykać suple, jeść orzechy, nosić luźne gatki i skoczyło w kwietniu do 4%….. właśnie jestem po kolejnych badaniach i spadło znów do 1% niestety bo tydzień choruje i miałem gorączkę od zatok… także totalna sinusoida.

Zajrzyj w mój temat, „Słabe wyniki i co dalej”, tam dziewczyny polecały jakie suple zacząć brać :)

Pozdro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 21:08

Marty.Na lubi tę wiadomość

• Marty.Na Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati33 wrote:
    U mnie w listopadzie był 1%, zacząłem łykać suple, jeść orzechy, nosić luźne gatki i skoczyło w kwietniu do 4%….. właśnie jestem po kolejnych badaniach i spadło znów do 1% niestety bo tydzień choruje i miałem gorączkę od zatok… także totalna sinusoida.

Zajrzyj w mój temat, „Słabe wyniki i co dalej”, tam dziewczyny polecały jakie suple zacząć brać :)

Pozdro
    Okey, dzięki wielkie👌
    A udało się z ciążą czy dalej staracie?
    Mój mąż bierze koenzym Q10, witaminy ADEK, Ten Fertil On, Omega 3 i Magnez

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Mati33 Znajoma

Wysłany: 27 czerwca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaaplikuj jeszcze wszystkie możliwe do kupienia orzechy - ja zrobiłem sobie miskę na stół w salonie z mieszanką orzechów i podjadam co jakiś czas. Do tego MACA, Ashwagandha na wieczór, Argininai takie tam i jakoś się powolutku podnosi. Zrezygnowałem też z ulubionych gorących kąpieli.

Niestety, jeszcze ciazy nie ma, ale się staramy, przy czym już ja i żona mamy po 34 lata, w dodatku nie ma mnie na miejscu bo dużo wyjeżdżam i mamy dodatkowe utrudnienie. Ale działamy ile możemy, liczymy na ciążę. Przecież wystarczy jeden plemnik zdrowy który dotrze gdzie trzeba a nie całe miliony ;-)

Ale postanowiliśmy że jakoś w styczniu minie rok z kawałkiem i idziemy na solidniejsze badania i po ewentualną pomoc, w dodatku że marzy nam się dwójka, więc powoli w głowie mamy takie „nie ma na co czekać”. Pozdrawiam ciepło.

Ona_39 lubi tę wiadomość

• Megi12341234 Znajoma

Wysłany: 5 lipca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oboje z mężem walczymy już kilkanaście miesięcy o poprawę morfologi z 0%. Czasami udaje się uzyskać wynik 1%. Ale to rzadko. Byliśmy chyba u trzech andrologow. Każdy mówi, że morfologia to nie jest wiarygodny pomiar badania, bo badają bardzo mało plemników. I wystarczy jeden dobry do zaplodnienia. Jak ma się ich kilkanaście milionów to szansa że znajdzie się jeden jest duży.
    Z naszego doświadczenia powiem, że morfologie jest trudno podnieść. Mąż zrezygnował z papierosów. Alkoholu nawet króli nie miał od dwóch lat. Jesteśmy u specjalnego dietetyka, też nosi luźne majtki i ciągle morfologia 0%.
    Jeżeli ktoś ma dobre rady chętnie poczytam, bo ja już opadam z sił.

• burza Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi12341234 wrote:
    ...
    Jeżeli ktoś ma dobre rady chętnie poczytam, bo ja już opadam z sił.

Dodać do suplementacji selen w formie Se-Methyl L-selenocysteiny 200mcg, bor 3mg, cynk i magnez te dwa ostatnie najlepiej w formie leku otc.

• Ona_39 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas morfologia dwa razy wyszła 0, a ostatnio 6. Wynik ostatni zrobiony w innym laboratorium, może ktoś inaczej ocenił? Mąż bierze już kilka miesięcy fertilman plus, a od jakichś 2 miesięcy ashwagandhę i bromelainę (nie ze względu na problemy, po prostu tak sobie wymyślił, ale widzę w necie, że bromelaina może działać pozytywnie), do tego luźne gacie i trochę ćwiczeń siłowych (niewiele, ale systematycznie). Natomiast kiedyś miał wynik >15 i androlog wyśmiał to, że nie ma takich cudów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ