Podniesienie morfologii plemników
-
Cześć! Moje pytanie brzmi: czy są przypadki, że Kris podniósł procent plemników o dobrej budowie? Mój mąż ma1,3% takich plemników. Poza tym, parametry inne są dobre. Samych plemników ma 82 miliony. Czy komuś z Was udało się podnieść ten procent dzięki diecie i zmiany trybu życia? I o ile?31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
U mnie w listopadzie był 1%, zacząłem łykać suple, jeść orzechy, nosić luźne gatki i skoczyło w kwietniu do 4%….. właśnie jestem po kolejnych badaniach i spadło znów do 1% niestety bo tydzień choruje i miałem gorączkę od zatok… także totalna sinusoida.
Zajrzyj w mój temat, „Słabe wyniki i co dalej”, tam dziewczyny polecały jakie suple zacząć brać
PozdroWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 21:08
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
Mati33 wrote:U mnie w listopadzie był 1%, zacząłem łykać suple, jeść orzechy, nosić luźne gatki i skoczyło w kwietniu do 4%….. właśnie jestem po kolejnych badaniach i spadło znów do 1% niestety bo tydzień choruje i miałem gorączkę od zatok… także totalna sinusoida.
Zajrzyj w mój temat, „Słabe wyniki i co dalej”, tam dziewczyny polecały jakie suple zacząć brać
Pozdro
A udało się z ciążą czy dalej staracie?
Mój mąż bierze koenzym Q10, witaminy ADEK, Ten Fertil On, Omega 3 i Magnez31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Zaaplikuj jeszcze wszystkie możliwe do kupienia orzechy - ja zrobiłem sobie miskę na stół w salonie z mieszanką orzechów i podjadam co jakiś czas. Do tego MACA, Ashwagandha na wieczór, Argininai takie tam i jakoś się powolutku podnosi. Zrezygnowałem też z ulubionych gorących kąpieli.
Niestety, jeszcze ciazy nie ma, ale się staramy, przy czym już ja i żona mamy po 34 lata, w dodatku nie ma mnie na miejscu bo dużo wyjeżdżam i mamy dodatkowe utrudnienie. Ale działamy ile możemy, liczymy na ciążę. Przecież wystarczy jeden plemnik zdrowy który dotrze gdzie trzeba a nie całe miliony
Ale postanowiliśmy że jakoś w styczniu minie rok z kawałkiem i idziemy na solidniejsze badania i po ewentualną pomoc, w dodatku że marzy nam się dwójka, więc powoli w głowie mamy takie „nie ma na co czekać”. Pozdrawiam ciepło.Ona_39 lubi tę wiadomość
-
Oboje z mężem walczymy już kilkanaście miesięcy o poprawę morfologi z 0%. Czasami udaje się uzyskać wynik 1%. Ale to rzadko. Byliśmy chyba u trzech andrologow. Każdy mówi, że morfologia to nie jest wiarygodny pomiar badania, bo badają bardzo mało plemników. I wystarczy jeden dobry do zaplodnienia. Jak ma się ich kilkanaście milionów to szansa że znajdzie się jeden jest duży.
Z naszego doświadczenia powiem, że morfologie jest trudno podnieść. Mąż zrezygnował z papierosów. Alkoholu nawet króli nie miał od dwóch lat. Jesteśmy u specjalnego dietetyka, też nosi luźne majtki i ciągle morfologia 0%.
Jeżeli ktoś ma dobre rady chętnie poczytam, bo ja już opadam z sił. -
U nas morfologia dwa razy wyszła 0, a ostatnio 6. Wynik ostatni zrobiony w innym laboratorium, może ktoś inaczej ocenił? Mąż bierze już kilka miesięcy fertilman plus, a od jakichś 2 miesięcy ashwagandhę i bromelainę (nie ze względu na problemy, po prostu tak sobie wymyślił, ale widzę w necie, że bromelaina może działać pozytywnie), do tego luźne gacie i trochę ćwiczeń siłowych (niewiele, ale systematycznie). Natomiast kiedyś miał wynik >15 i androlog wyśmiał to, że nie ma takich cudów.
-