X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Podniesienie parametrów nasienia
Odpowiedz

Podniesienie parametrów nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ed17 Nowa

Wysłany: 23 września, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę ten post na podstawie własnych doświadczeń, być może komuś się przyda. Miałem obniżone parametry w ilości i ruchliwości plemników. W pierwszej kolejności zająłem się żylakami powrózka, przeszedłem zabieg embolizacji. Po powrocie do zdrowia po zabiegu zmiana stylu życia i suplementacja. Jeśli chodzi o dietę, więcej warzyw, ryb (głównie pstrąg), orzechy brazylijskie i sok pomidorowy z olejem z czarnuszki (smak średni ale dało się pić), jagody goji. Ograniczyłem mięso i śmieciowe jedzenie. Jeśli chodzi o alkohol to też tylko sporadycznie i jeśli już to unikałem piwa. Suplementacja to: l karnityna 2000-3000 mg, wit C 1000 mg, omega 3 2000 mg, kompleks omega 3/6/9, cynk 45 mg dziennie, korzeń maca, a także witaminy i minerały kompleks. Suplementy używałem dla sportowców, firmy która miała przystępne ceny. Jeśli chodzi o aktywność fizyczną, to sporo ruchu w ciągu dnia, spacery, unikanie siedzącego trybu życia. Po około trzech miesiącach po zmianie stylu życia, uzyskałem kilkukrotny wzrost ilości plemników, poprawę ruchliwości i morfologii.

Sisi30 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ