X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Podniesienie parametrów nasienia
Odpowiedz

Podniesienie parametrów nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ed17 Nowa

Wysłany: 23 września 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę ten post na podstawie własnych doświadczeń, być może komuś się przyda. Miałem obniżone parametry w ilości i ruchliwości plemników. W pierwszej kolejności zająłem się żylakami powrózka, przeszedłem zabieg embolizacji. Po powrocie do zdrowia po zabiegu zmiana stylu życia i suplementacja. Jeśli chodzi o dietę, więcej warzyw, ryb (głównie pstrąg), orzechy brazylijskie i sok pomidorowy z olejem z czarnuszki (smak średni ale dało się pić), jagody goji. Ograniczyłem mięso i śmieciowe jedzenie. Jeśli chodzi o alkohol to też tylko sporadycznie i jeśli już to unikałem piwa. Suplementacja to: l karnityna 2000-3000 mg, wit C 1000 mg, omega 3 2000 mg, kompleks omega 3/6/9, cynk 45 mg dziennie, korzeń maca, a także witaminy i minerały kompleks. Suplementy używałem dla sportowców, firmy która miała przystępne ceny. Jeśli chodzi o aktywność fizyczną, to sporo ruchu w ciągu dnia, spacery, unikanie siedzącego trybu życia. Po około trzech miesiącach po zmianie stylu życia, uzyskałem kilkukrotny wzrost ilości plemników, poprawę ruchliwości i morfologii.

Sisi30 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ