X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Pozytywne historie
Odpowiedz

Pozytywne historie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Dajcie troche otuchy:)
    Tyle się już zmagamy z tym złym nasieniem raz jest lepiej raz gorzej nie mam już sił i nerwów....
    Proszę was o pozytywne historię.....
    Bo zwariować idzie już od tego, lata lecą 30 na karku a tu dalej taka niewiadoma...

Reikja, PozytywnaAna lubią tę wiadomość

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    To z pozytywnych historii , a dla mnie cudów jest taka, że z 3,5 mln plemników gdzie każdy mówił in vitro nagle naturalnie udało się zajsc w ciążę i urodzić zdrowego syna.
    Z mniej pozytywnych teraz staramy się o rodzeństwo 1,5 mln ale cuda chyba dwa razy się nie zdarzają choć i tak dziękuję ,że zdarzył się ten jeden raz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 18:55

Reikja, Justyna27, PozytywnaAna, Olympionica, Kate28 lubią tę wiadomość

Pelna nadziei
  • julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Czesc,
    To z pozytywnych historii , a dla mnie cudów jest taka, że z 3,5 mln plemników gdzie każdy mówił in vitro nagle naturalnie udało się zajsc w ciążę i urodzić zdrowego syna.
    Z mniej pozytywnych teraz staramy się o rodzeństwo 1,5 mln ale cuda chyba dwa razy się nie zdarzają choć i tak dziękuję ,że zdarzył się ten jeden raz:)

a po ilu miesiacach Wam się udało naturalnie?

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

u nas podobne historia. Najpierw 4 lata starań naturalnych, decyzja o in vitro. Meeega słabe nasienie, morfologia zawsze 0%, ruch 2%, ilość od 0,7 mln/ w całości (czasem troszkę więcej). Po podjęciu deyczji o in vitro, wybraniu długiego protokołu i wykupieniu leków do stymulacji, okazało się, że jestem w ciąży.
    Lekarze straszyli, że przy takiej morfologii poronię lub dziecko będzie chore. Chłopak jest zdrowy, a ja właśnie wybieram tort na roczek :)
    Dodam, że oboje jesteśmy po 35 rż., a w przyszłym roku zaczynamy starania o rodzeństwo i też liczymy na drugi cud.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 15:49

kokoszka31, Reikja, boo123, Sesyjka lubią tę wiadomość

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:
    Cześć,

u nas podobne historia. Najpierw 4 lata starań naturalnych, decyzja o in vitro. Meeega słabe nasienie, morfologia zawsze 0%, ruch 2%, ilość od 0,7 mln/ w całości (czasem troszkę więcej). Po podjęciu deyczji o in vitro, wybraniu długiego protokołu i wykupieniu leków do stymulacji, okazało się, że jestem w ciąży.
    Lekarze straszyli, że przy takiej morfologii poronię lub dziecko będzie chore. Chłopak jest zdrowy, a ja właśnie wybieram tort na roczek :)
    Dodam, że oboje jesteśmy po 35 rż., a w przyszłym roku zaczynamy starania o rodzeństwo i też liczymy na drugi cud.
    Wow🥰 swoją historią dalas mi nadzieję, że i u nas może się udać pomimo morfologii 0%.

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julka_kulka wrote:
    a po ilu miesiacach Wam się udało naturalnie?
    Po 9 miesiącach ale takich naprawdę starań starań...

Pelna nadziei
  • AniaLorak Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Po 9 miesiącach ale takich naprawdę starań starań...

Co to znaczy "starań starań" ? Seks rano i wieczorem codziennie?

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 listopada 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLorak wrote:
    Co to znaczy "starań starań" ? Seks rano i wieczorem codziennie?
    Nie no aż tak to nie ale średnio co dwa dni, troche przerwy przed okresem i w trakcie ale z kalendarzykiem w ręku kiedy dni płodne i wtedy naprawdę co dwa lub codziennie.

Pia88 lubi tę wiadomość

Pelna nadziei
  • AniaLorak Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    i wtedy naprawdę co dwa lub codziennie.

To pewnie Twój facet był w niebowzięty - dużo seksu :) Przez 9 miesięcy! Mój mógłby tak na stałe ale może sobie pomażyć. Niestety u nas częstotliwość spadła znacząco i podejrzewam że sam sobie "radzi" :/

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLorak wrote:
    To pewnie Twój facet był w niebowzięty - dużo seksu :) Przez 9 miesięcy! Mój mógłby tak na stałe ale może sobie pomażyć. Niestety u nas częstotliwość spadła znacząco i podejrzewam że sam sobie "radzi" :/
    No tak nie musiał nawet za wiele namawiać:p choć już po kilku miesiącach to trochę już stało się mechaniczne no ale na szczęście się udało. Dlaczego spadła jeśli można wiedzieć? Też już po rpostu za długo??

Pelna nadziei
  • AniaLorak Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadła, bo moje libido jest znacząco mniejsze od jego, tak to można w prostych słowach ująć. On potrzebuje się rozładowąć tak co drugi dzień... ja to raz na 1-2 tygodnie. A wcześniej to cóż - chciałam zajść w ciążę.

@Pelna nadziei, u was częstotliwosć się utrzymała jak już zaszłaś?

Wysłany: 16 listopada 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLorak wrote:
    Spadła, bo moje libido jest znacząco mniejsze od jego, tak to można w prostych słowach ująć. On potrzebuje się rozładowąć tak co drugi dzień... ja to raz na 1-2 tygodnie. A wcześniej to cóż - chciałam zajść w ciążę.

@Pelna nadziei, u was częstotliwosć się utrzymała jak już zaszłaś?
    Mhmm no tak to rozumiem przy staraniach jest inna motywacja...
    Jak zaszłam to ciężko ją znosiłam więc prawie spadła do 0 w obawie o dzidzię, teraz znowu się staramy ale niestety lekarze nie dają żadnych szans bo wyniki są jeszzce gorsze niż były więc już trochę i motywacji brak choć próbujemy ale nie tak jak wcześniej... Pewnie niebawem będzie tak jak i u Ciebie i myślę że tez odpuszczę bo jedyne to on vitro choć oby było co zamrozić żeby do niego w ogóle doszło...jeśli się na nie zdecydujemy...

Pelna nadziei
  • AniaLorak Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję. My w tym roku zamknęliśmy temat pozytywnie (w końcu to wątek o pozytywnych historiach) - więcej dzieci nie chcemy, mąż zrobił niedawno wazektomię i teraz jeszcze ma robić badania nasienia żeby potwierdzić udany zabieg.

No ale wypomina mi że jak trzeba było dziecko robić to mogłam się uprawiać seks (prawie) zawsze i wszędzie, a teraz jak już zrobił swoje to poszedł w odstawkę niczym byk rozpłodowy. Nie mogę mu całkowicie odmówić racji.

Także zawsze coś :/

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Dajcie troche otuchy:)
    Proszę was o pozytywne historie.....
    Mój daleki kuzyn ma 45 lat i niewesołe przeżycia za sobą. Długo był samotny, do tego zaczął poważnie chorować na serce. Aż spotkał po latach dziewczynę, w której się kochał w czasach szkolnych. Ona jest chyba dwa lata od niego młodsza. Pobrali się i buch - parę miesięcy po ślubie urodził im się synek!
    On 45 lat, ona 43 lata, a udało!

Wysłany: 24 marca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie było ale pisałam, że pierwsza ciąża to cud i że wyniki teraz mąż ma bardzo bardzo źle z zupełnym brakiem szans na ciążę. Gdzieś tu czytałam o suplementacji witamin i od listopada kazałam mu brać i co się wydarzyło w styczniu zaszłam w ciążę gdzie nikt nie dawał cienia szans na naturalne poczęcie , także dziewczyny natura zaskakuje jak i medycyna :)

Reikja, Evelinche lubią tę wiadomość

Pelna nadziei
  • Evelinche Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Hej, dawno mnie tu nie było ale pisałam, że pierwsza ciąża to cud i że wyniki teraz mąż ma bardzo bardzo źle z zupełnym brakiem szans na ciążę. Gdzieś tu czytałam o suplementacji witamin i od listopada kazałam mu brać i co się wydarzyło w styczniu zaszłam w ciążę gdzie nikt nie dawał cienia szans na naturalne poczęcie , także dziewczyny natura zaskakuje jak i medycyna :)

Jakie suplementy brał?

Sesyjka lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 marca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelinche wrote:
    Jakie suplementy brał?
    Maca 500 2 x1
    Wit C 1000 1 X1
    Wit D 2000 1x1
    Cynk 25 1 TAB co dwa dni
    Czarnuszka 1x1
    Koenzym Q10 1x1

Pelna nadziei
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ