PROFERTIL + DIETA
-
Po pół roku brania Profertilu koncentacja spadła nam z 13.5mln/ml na 3.4mln/ml my z tego rezygnujemy i jesteśmy w szoku że nic nie pomógł a pogorszył.endometroza 3st.
niedoczynność tarczycy,
lewego jajowodu brak- przez wodniaka,
Amh 3.5
I. Listopad 2022 Transfer świeżeczka nieudany blastka 4aa:(
Sztuczna menapauza grudzień22 -luty2023,
II. Ostatnia blastka 3aa (transfer maj2023)
Transfer maj 2023
Podany 3aa❄️ udany❤️ -
nick nieaktualnySylvia wrote:Po pół roku brania Profertilu koncentacja spadła nam z 13.5mln/ml na 3.4mln/ml my z tego rezygnujemy i jesteśmy w szoku że nic nie pomógł a pogorszył.
Gdzies czytalam, ze na poprawe mofologii wit C. Prawda jest taka, że jeżeli nie ma przyczyny (hormony, zylaki i inne ) to wątpię by coś skutecznie podniosło parametry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 00:06
-
Dokładnie ja też jestem w szoku jak to szybko spadło. U nas rok temu bylo 121mln w całości i 13.5mln/ml-koncentacja. 1% prawidłowych a cała reszta powyżej normy. Nie robiliśmy wszystkiego tylko przy fragmentacji dna podali nam że jest teraz 3.5mln/ml. Boję się że nic nie pomoże i że jeszcze to spadnie:( jak ten profertil nie pomógł to ja nie wiem czy cokolwiek z suplementów pomoże. Teraz dostalismy osobno witaminy. A taką nadzieję miałam że jednak bedzie lepiej. Jak tylko w listopadzie zrobimy badania kontrolne to dam znać ps: zamierzam wprowadzić dietę z akademii ale nie wiem czy sobie z nią poradzę, marna ze mnie kucharka😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 19:27
endometroza 3st.
niedoczynność tarczycy,
lewego jajowodu brak- przez wodniaka,
Amh 3.5
I. Listopad 2022 Transfer świeżeczka nieudany blastka 4aa:(
Sztuczna menapauza grudzień22 -luty2023,
II. Ostatnia blastka 3aa (transfer maj2023)
Transfer maj 2023
Podany 3aa❄️ udany❤️ -
nick nieaktualnyAminaLevo wrote:Nie trzeba być Magdą Gessler aby ogarnąć dietę z Akademii,bo to są łatwe przepisy,a gotowania tam niewiele..więcej jest robienia past itd..wiec spokojnie😉
Co do tego nasienia..jak czytam fora, i wypowiedzi to wyniki są tak labilne,że szkoda gadać, zależy na jaki etap akurat trafisz..i bądź tu mądry raz jest dobrze,za miesiąc do d*py..nawet nie można tego jakoś porównywać bo na dobra sprawę co badanie t9 wyniki się różnią..gorzej niż z naszymi hormonami, które to spędzają sen z powiek ale mniej więcej utrzymują się na tym samym poziomie w każdym badaniu😉😉 można nas podciągnąć lekami itd..a na pytanie jak poprawić morfologie nasienia odp jest "nie ma leku ani odp na to dlaczego morfologia jest słaba,należy zmienić styl życia ".. 😁😂 no tak! Przecież to takie proste..😁😁 I jak czytam to każda drobna rzecz wpływa na nasienie..za krotki/za długi okres wstrzemięźliwiosci,zbyt gorąco, lekki stan zapalny gdziekolwiek, stres (samo badanie to stres)za dużo np jazdy na rowerze,ale sport wskazany,majtki złe itp itd... nie mam juz chyba siły 😊😊 Sylvia trzymam kciuki aby wasze badanie wyszło dobre!!🍀 -
nick nieaktualnyAminaLevo wrote:Mój stary żre ten profertil i pierdoły z diety..czasem jak patrze co on je to mnie wzdryga,gdyż on lubi wszystko ja niekoniecznie..i tak sobie myślę z ta ciąża,ze oczywiście bardzo bym chciała i są dni ze łza się kreci itd..ale są i takie dni w których myślę a srał to pies..ot i takie zycie baby..nic na siłę chyba,bo oszaleć można..z tymi ich jajkami można naprawdę dostać korby wiec niech się tam kiszą i pobierają mikroelementy witaminy itd..delikatne jak noworodki..czysta prawda ze chłop to delikatna postać,nie wiem czemu wymyślono powiedzenie "no do tego trzeba mieć jaja"... powinno się mówić "no do tego to trzeba mieć wagine".. 😏😉
-
nick nieaktualny
-
Mąż też brał profertil bardzo długo , ale morfologia się nie poprawiła. Na początku starań było 3% a później po suplementacji spadło do 0% i ani drgnie. Również kupiłam ten płodnobook męski, bo już nie wiem czym się ratować... Ale z kolei u mnie problem taki, że mąż nie wszystko je, a to co je to muszę mu przygotować. Sam z siebie nic. Więc mnóstwo czasu spędzam w kuchni... Dałam sobie czas do końca roku, jeśli po drodze z nim nie zwariuję.
PozdrawiamMiasa lubi tę wiadomość
35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
nick nieaktualnyJane208 wrote:Mąż też brał profertil bardzo długo , ale morfologia się nie poprawiła. Na początku starań było 3% a później po suplementacji spadło do 0% i ani drgnie. Również kupiłam ten płodnobook męski, bo już nie wiem czym się ratować... Ale z kolei u mnie problem taki, że mąż nie wszystko je, a to co je to muszę mu przygotować. Sam z siebie nic. Więc mnóstwo czasu spędzam w kuchni... Dałam sobie czas do końca roku, jeśli po drodze z nim nie zwariuję.
Pozdrawiam -
Nie wiem jak u Was, ale u mojego chłopa wpływ ma pora roku. Kiedyś lekarz od IUI powiedziała, że przy jego trybie życia to dzieci tylko zimą. I zrobiliśmy badanie nasienia w lutym bo yak zaqsze były na wiosnę albo latem. I o dziwo z 56 mln podniosło się na 126 mln , morfologia się nie zmieniła niestety. Dka porównania zrobiliśmy teraz w lipcu bez żadnych suplementów i ma 14 mln
Reikja lubi tę wiadomość
Starania 4 lata
38l
AMH styczeń 2020 1.84 lipiec 2020 0.74
Nasienie ok
10.2019 Laparotomia mięśniaków i koagulacja endometriozy
07.2020 histeroskopia mięśniak novum
09.2020- NOVUM- ICSI-7 oocytów , 6 zarodków
❄❄ 2 dniowe 4.1.1., 4.1.2❄ blastka 3.3.3.
16.09- I transfer świeży, dwudniowy, czekamy...
9dpt- beta 1.15 😔 prog. 53,42
12dpt- beta < 1.1 prog. 23.60 cb 😪
17.10. FET 4.1.1 3 dniowy❄
9dpt beta 45.69 prog 34.98
11 dpt beta 148.20 prog 56.32
13 dpt beta 291.60 prog 57.36
16 dpt beta 995.60 prog 39.41
-
Jane208 wrote:Mąż też brał profertil bardzo długo , ale morfologia się nie poprawiła. Na początku starań było 3% a później po suplementacji spadło do 0% i ani drgnie. Również kupiłam ten płodnobook męski, bo już nie wiem czym się ratować... Ale z kolei u mnie problem taki, że mąż nie wszystko je, a to co je to muszę mu przygotować. Sam z siebie nic. Więc mnóstwo czasu spędzam w kuchni... Dałam sobie czas do końca roku, jeśli po drodze z nim nie zwariuję.
Pozdrawiam -
Hej, po 3 miesiącach koncentracja sie powiększyła ok 10 krotnie, ale spadły parametry, ktore były dobre 2/4, teraz mamy 1/4 i morfologię 0%(byla 2).
Odstawilismy profertil
Ciekawostka: w klinice po zobaczeniu 2 wynikow męża jeszcze z dofinansowania, a teraz po 3 msc lekow juz w klinice doktor zalecił zbadac mimo wszystko mnie(wszystko idealnie z październikowych), bo pomimo takich parametrów nie możliwe jest, ze jic nie wychodziło...
Cekam na @ i zobaczymy co wyjdzie -