Prośba o interpretacje wyników :)
-
Witam Was kochane. Prosze Was pieknie o pomoc.
okres abstynencji: 5 dni
objętość (ml):2,5
pH:7,50
upłynienie:10 min
wygląd prawidłowy
aglutynacje -
lepkosc +
agregacje -
inne komórki -
wynik HOS testu 73,1%
żywe plemniki 70%
koncentracja 117,41 mln/ml
plemniki ruchliwe (P+NP) liczba 467 61,29% 71,96 mln/ml 179,89 mln/ejakulat
ruch postępowy (P) liczba 132 17,32% 20,34 mln/ml 50,85 mln/ejakulat
ruch niepostępowy (NP) liczba 335 43,96% 51,62 mln/ml 129,05 mln/ejakulat
nieruchliwe (NR) liczba 295 38,71% 45,46 mln/ml 113,64mln/ejakulat
morfologia
plemniki prawidłowe 9,01%
plemniki nieprawidłowe 90,99%
indeks teratozoospermii 1,31
prawidłowy 10 9,01%
wady główki 94 84,68%
wady wstawki 37 33,33%
wady witki 1 0,90%
tylko jedna wada :
główka 64 57,66%
wstawka 7 6,31%
wady wielokrotne :
główka+wstawka 29 26,13%
główka+wstawka+witka 1 0,90%
jesteśmy po 2 nie udanej IUI. chce trochę odpuścić i "zaaplikować" M jakieś suplementy. tylko nie wiem od czego zacząć i co będzie najlepsze Pomóżcie kochane;)
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
rozumiem ze to sa wyniki bez preparowania do IUI ??
jak dla mnie wyniki sa bardzo dobre ..
zwroc uwage szczegolnie na lepkosc
wit C, duzo wody
phph lubi tę wiadomość
-
ruch moze byc osłabiony przez lepkosc .. a na ruch chyba z tego co kojarze l-karnityna
phph lubi tę wiadomość
-
możesz mu dawac nawet taka
http://www.doz.pl/apteka/p20408-Witamina_C_1000mg_tabletki_musujace_Uni-Phar_20_szt
phph lubi tę wiadomość
-
zawsze moze pomoc
tylko bardziej proponuje ten w tubce bo w aplikatorach to tak troche srednio wychodzi
phph lubi tę wiadomość
-
co do aplikatorow to dla mnie byly niewygodne.. i niestaty 1 aplikartotr 1 stosunek..a w tubie to kiedy chcesz
dla mnei bardziej wydajny
a z aplikatorem podczas
jakos tak .. sztucznie
a zelik to mozna wlaczyc troche do gry wstepnej 
kwas foliowy wplywa na DNA które przenosi plemnik..czyli generklanie wplywa na jakosc plemnika
najlepiej jest przyswajany kwas foliowy typu inoflic , inofem 
"Cynk ma związek z produkcją testosteronu. Dzięki funkcji przeciwutleniacza pełni ważną rolę w tworzeniu spermy i przedłużaniu żywotności plemników. Pierwiastek ten jest niezbędny dla stabilności struktury białka, które wraz z chromatyną DNA stanowi silny duet egzystujący w jądrze każdego pojedynczego plemnika. Odpowiednia ilość cynku w nasieniu wpływa na obniżenie aktywności plemników. Nie jest to bynajmniej mechanizm niekorzystny, po pierwsze dlatego, że stan ten jest odwracalny, a po drugie wysokie stężenie cynku daje plemnikom „chwilę wytchnienia”, która umożliwia im zmniejszenie zużycia tlenu i stworzenie rezerw energii niezbędnej w wędrówce do komórki jajowej."
phph lubi tę wiadomość
-
prawda jest taka ze zalezy od organizmu jak co przyswaja

moj maz np na salfazin nie szedl..a raczej nie odczuwal roznicy w samopoczuciu .. meczyly go problemy jelitowe przy nim, androwit przyswjal iczul sie dobrze.
teraz ostatnio zapoznawałam sie z suplementem który ma nawet bardzo dobry skład i chyba na jesien własnie mezowi kupie go
http://www.multicode.pl/
tam jest to pod multicode 45+ dla mezczyzn
ma fajny skład a kosztuje 25 zl
tujest sklep internetowy
http://www.misiontek.pl/category/multicode-witaminy-i-mineraly
phph lubi tę wiadomość
-
szczerze mowiac nie wiem.. mozna zapytac ja widziałam je w rossmanie

i nawet sa w internetowym tyle ze drozsze
http://www.rossnet.pl/Produkt/Mineraly-MultiCODE-witaminy-i-mineraly-dla-doroslych-30-szt,341812
phph lubi tę wiadomość
-
Androwit ma w skladzie kwas foliowy( zebys nie faszerowala meza stosem tabletek:)))) Wybierz cos typowo dla niego najlepiej. U mnie w domu jest z 7 paczek roznych specyfikow a dla Was z takimi wynikami- bez przesady:)
Tak jak Ania pisala- duzo wody, wit. C jak lepkosc sie zmniejszy to i ruch sie poprawi.
Zycze powodzenia, mysle ze na pewno sie uda!Khalan -
Aaa zapomnialam o zelu conceive:
U nad byl uzywany zawsze for fun bo mezowi sie spodobal bardzo:) w tubce.Wiec jak chcesz to kup, na pewno nie zaszkodzi:)
I rzeczywiscie warto odpuscic i wakacyjnir sie wyluzowac bo liczbe plemnikow macie piekna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:36
Khalan -

35odc.
no właśnie i mi się tak wydaje że są dobre. a jakoś można poprawić ich ruch? :)lekarz zwrócił uwagę tylko na ruch postępowy.