Prośba o interpretacje wyników :)
-
Witam Was kochane. Prosze Was pieknie o pomoc.
okres abstynencji: 5 dni
objętość (ml):2,5
pH:7,50
upłynienie:10 min
wygląd prawidłowy
aglutynacje -
lepkosc +
agregacje -
inne komórki -
wynik HOS testu 73,1%
żywe plemniki 70%
koncentracja 117,41 mln/ml
plemniki ruchliwe (P+NP) liczba 467 61,29% 71,96 mln/ml 179,89 mln/ejakulat
ruch postępowy (P) liczba 132 17,32% 20,34 mln/ml 50,85 mln/ejakulat
ruch niepostępowy (NP) liczba 335 43,96% 51,62 mln/ml 129,05 mln/ejakulat
nieruchliwe (NR) liczba 295 38,71% 45,46 mln/ml 113,64mln/ejakulat
morfologia
plemniki prawidłowe 9,01%
plemniki nieprawidłowe 90,99%
indeks teratozoospermii 1,31
prawidłowy 10 9,01%
wady główki 94 84,68%
wady wstawki 37 33,33%
wady witki 1 0,90%
tylko jedna wada :
główka 64 57,66%
wstawka 7 6,31%
wady wielokrotne :
główka+wstawka 29 26,13%
główka+wstawka+witka 1 0,90%
jesteśmy po 2 nie udanej IUI. chce trochę odpuścić i "zaaplikować" M jakieś suplementy. tylko nie wiem od czego zacząć i co będzie najlepsze Pomóżcie kochane;)Ania_84 lubi tę wiadomość
-
rozumiem ze to sa wyniki bez preparowania do IUI ??
jak dla mnie wyniki sa bardzo dobre ..
zwroc uwage szczegolnie na lepkosc wit C, duzo wodyphph lubi tę wiadomość
-
ruch moze byc osłabiony przez lepkosc .. a na ruch chyba z tego co kojarze l-karnityna
phph lubi tę wiadomość
-
możesz mu dawac nawet taka
http://www.doz.pl/apteka/p20408-Witamina_C_1000mg_tabletki_musujace_Uni-Phar_20_sztphph lubi tę wiadomość
-
zawsze moze pomoc tylko bardziej proponuje ten w tubce bo w aplikatorach to tak troche srednio wychodzi
phph lubi tę wiadomość
-
co do aplikatorow to dla mnie byly niewygodne.. i niestaty 1 aplikartotr 1 stosunek..a w tubie to kiedy chcesz dla mnei bardziej wydajny a z aplikatorem podczas jakos tak .. sztucznie a zelik to mozna wlaczyc troche do gry wstepnej
kwas foliowy wplywa na DNA które przenosi plemnik..czyli generklanie wplywa na jakosc plemnika najlepiej jest przyswajany kwas foliowy typu inoflic , inofem
"Cynk ma związek z produkcją testosteronu. Dzięki funkcji przeciwutleniacza pełni ważną rolę w tworzeniu spermy i przedłużaniu żywotności plemników. Pierwiastek ten jest niezbędny dla stabilności struktury białka, które wraz z chromatyną DNA stanowi silny duet egzystujący w jądrze każdego pojedynczego plemnika. Odpowiednia ilość cynku w nasieniu wpływa na obniżenie aktywności plemników. Nie jest to bynajmniej mechanizm niekorzystny, po pierwsze dlatego, że stan ten jest odwracalny, a po drugie wysokie stężenie cynku daje plemnikom „chwilę wytchnienia”, która umożliwia im zmniejszenie zużycia tlenu i stworzenie rezerw energii niezbędnej w wędrówce do komórki jajowej."phph lubi tę wiadomość
-
prawda jest taka ze zalezy od organizmu jak co przyswaja
moj maz np na salfazin nie szedl..a raczej nie odczuwal roznicy w samopoczuciu .. meczyly go problemy jelitowe przy nim, androwit przyswjal iczul sie dobrze.
teraz ostatnio zapoznawałam sie z suplementem który ma nawet bardzo dobry skład i chyba na jesien własnie mezowi kupie go
http://www.multicode.pl/
tam jest to pod multicode 45+ dla mezczyzn ma fajny skład a kosztuje 25 zl
tujest sklep internetowy
http://www.misiontek.pl/category/multicode-witaminy-i-mineralyphph lubi tę wiadomość
-
szczerze mowiac nie wiem.. mozna zapytac ja widziałam je w rossmanie
i nawet sa w internetowym tyle ze drozsze
http://www.rossnet.pl/Produkt/Mineraly-MultiCODE-witaminy-i-mineraly-dla-doroslych-30-szt,341812phph lubi tę wiadomość
-
Androwit ma w skladzie kwas foliowy( zebys nie faszerowala meza stosem tabletek:)))) Wybierz cos typowo dla niego najlepiej. U mnie w domu jest z 7 paczek roznych specyfikow a dla Was z takimi wynikami- bez przesady:)
Tak jak Ania pisala- duzo wody, wit. C jak lepkosc sie zmniejszy to i ruch sie poprawi.
Zycze powodzenia, mysle ze na pewno sie uda!Khalan -
Aaa zapomnialam o zelu conceive:
U nad byl uzywany zawsze for fun bo mezowi sie spodobal bardzo:) w tubce.Wiec jak chcesz to kup, na pewno nie zaszkodzi:)
I rzeczywiscie warto odpuscic i wakacyjnir sie wyluzowac bo liczbe plemnikow macie piekna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:36
Khalan -