Proviron,Clostilbegyt.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też dostał Clostilbegyt- lekarz powiedział, że na podwyższenie testosteronu oraz dostinex- na obniżenie prolaktyny. Oba te leki zostały mu przepisane po badaniu hormonów. W ciąże na razie nie zaszłam, ale lada dzień ponownie przebadamy nasienie i zobaczymy czy to cos dało.
-
Trzymam kciuki za Ciebie no u nas trzeba poczekac teraz te 3 miesiące az mąz skonczy kuracje potem dalej badanie nasienia i zobaczymy z tym ze lekarz kazał cały czas sie starac o malenstwo oby sie udało bo juz chwilami trace nadzieje ale wrzucamy na luz na spokojnie i oby sie udało.Napisz jak u was wyjda wyniki.Zaznaczam ze staramy sie od kwietnia tego roku i nic lekarz mówił ze za bardzo sie tym przejelismy i dlatego.Mamy juz jednego szkraba 5 letniego,i czas na następne zobczymy co czas przyniesie.Aga30
-
Badanie ogólne;objetośc w ml;4,9 (N.2-8.)
barwa;szarobiałe
lepkość;prawidłowa
samoistna homogenizacja po 20 min.;prawidłowa
stopień zmetnienia;wodniste
odczyn pH;8,5 (N.7.5-8.5.)
Badanie mikroskopowe;liczba plemników w 1 ml.nasienia;15,4
> 250 polizoosp.
w milionach; 60-120 normozoosp.
30-60 hipozoosp.
20-30 oligozoosp.1 stop.
i to jest podkreslone gruba krechą; 10-20 oligozoosp.2 stop.
<10 oligozoosp.3 stop.
<1 kryptozoosp.
azoospermia
Szybkośc ruchu;24 proc. 4 stop.zywy postepowy do przodu
29 proc.3 stop.zwolniony
21proc. 2 i 1 stop.powolny wahadł.wirujący
r.w miejscu drgający
26 proc. 0 stop. brak ruchu-nekrospermia
Odsetek plemników ruchomych po 30-60 min.71 proc. (N;75-90)
Odsetek pl.prawidłowych;84 proc. prawidł.budowa (N.>81 proc.)
11 proc. zmiany w obrębie głowki (N.15 proc)
2 proc. cz.pośredniej (N.2 proc.)
3 proc. nitki (N.2 proc.)
To sa wyniki mojego męża.
Aga30
-
Aga 1 wrote:Witam was dziewczyny i jak tam wasi panowie czy cos zadziałało u nich pozdrawiam.U nas jak narazie trwa kuracja zobaczymy co czas przyniesie.
My mieliśmy ponowne badanie po 3 miesiącach i wynik porażka. Żadnej poprawy Niektóre parametry nawet się pogorszyły... -
Wszystko bedzie dobrze ja jak narazie kuruje meza clostilbegytem przez 1 miesiąc a potem provironem przez 2 miesiace leki zapisał lekarz zobaczymy za 3 miesiące co będzie u nas ale trzymam kciuki za was i waszych męzów i oby jak najszybciej na tescie ciążowym pojawiły sie 2 kreseczki trzymam mocno kciuki.Aga30
-
Witam mój też teraz dostał te leki .
Walczymy juz 8 miesięcy o poprawe. Najpierw 1,2 mln w ml . Fatalnie.
Mąż brał l-karnityne,, mace, salfazin, androvit,undestor tespocaps i jakiś antybiotyk . Poprawiło sie przez 3 m-ce na 8,50
potem urolog kazał mu brać 3 miesiące nadal undestor, dołączyłam mace i dał mu profertil- nie polecam - szkoda kasy. Liczba po 3 m- cach spadła do 7,80 mln w ml , poprawiła sie jakość. Teraz zmieniliśmy urologa .
Zrobił badania prl lekko podwyższona, testosteron mega niski. Dał leki: proviron, clo, fertilmen . Zobaczymy