X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Rutyna w seksie
Odpowiedz

Rutyna w seksie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karpatia Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopadła mnie rutyna. Nie mam już na męża ochoty tak jak kiedyś i dość już mam jego pytań o to czemu nie chce mi się uprawiać seksu i co się dzieje, że mi się nie chce. Sama nie wiem co jest powodem. Może rutyna? Moze staż związku bo jesteśmy ze soba ju 10 lat ( po ślubie pół roku).
    Co robić?

rozalix, gwz lubią tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urozmaicenia.
    Idźcie na randkę, albo zorganizujcie ją w domu, zróbcie czasami sobie romantyczny wieczór, nawet jak w domu to ubierzcie się ładnie i zróbcie klimacik.
    Może jakaś gra?
    Może książki erotyczne Cię pobudzą mnie pobudzały
    Zadbajcie o relację, idźcie na spacer, spędźcie czas na rozmowie o wspominaniu początków związku
    A robiłaś badania hormonów? Czasami to one są odpowiedzialne za libido i warto je sprawdzić i brać jakiś suplement podnoszący libido.

rozalix lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • rozalix Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprawdopodobniej jest to własnie rutyna chociaz nie zaszkodzi zbadać sobie również hormony bo w tym również może być problem. W długich związkach często się to pojawia. Poza tym czy przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne? Mogą powodować spadek libido i często nie jest tak,że na początku ale z czasem ich przyjmowania.
    Próbowaliście gadżetów erotycznych? Tak aby rozgrzać nieco atmosferę ?

gwz lubi tę wiadomość

• Karpatia Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam próbowaliśmy. Jakieś takie standardowe gadżety. Oglądałam Greya ale film raczej nas znudził ( książki nie czytałam ale mnie do niej nie ciągnie). Zastanawiałam się nad jakąś grą ale nie wiedziałam w sumie jaką wybrac.

gwz lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greya też nie lubię, znaczy nawet nie czytałam lepiej wybrać coś o standardowych preferencjach jest na instagramie taki profil grzeszne książki - ja czytałam dwie z serii Bracia Bishop

Gier jest mnóstwo zależy jakie masz upodobania, ja zamawiałam na allegro :)

gwz lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wspólny wyjazd na parę dni dobrze robi. Pozwala oderwać się od codziennej rutyny, porozmawiać nie tylko o rodzinnych sprawach i spojrzeć na drugą osobę trochę z innej perspektywy. Z gadżetów polecam sex elixir, znana hiszpańska mucha, u nas bardzo pomogło.

gwz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jakiś oddzielny wyjazd? Chwila tęsknoty dobrze robi na przypomnienie sobie tego co w drugim człowieku lubimy, cenimy, co lubimy robić razem, co połączyło.
    Sezon urlopowy jest niezłym momentem. Może warto podzielić np. 2 tygodnie wakacji na tydzień bez siebie a potem bardziej namiętny tydzień razem...
    Co do hiszpańskiej muchy to nie jest to placebo?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kila razy przetestowaliśmy już sex elixir i nie, nie jest to placebo chociaż na początku miałam również i takie myśli :)

• rozalix Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rady: tabletki na libido Libido therapy, sex elixir o którym tutaj piszą dziewczyny. Ewentualnie wejdźcie sobie do jakiegoś sex marketu i coś wybierzcie (moze być internetowy).

• Marcin88 Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj karpatia. Przede wszystkim badania hormonalne. Na pierwszym miejscu PROLAKTYNA , estradiol, kortyzol testosteron, progesteron i DHT.
    Czesto zaburzenia hormonalne odzwierciedlają popęd seksualny. Najczęstrzym problem tkwi w podwyzszonej prolaktynie co daje nam dzisiejsza pogoń czyli przede wszystkim stres, mała ilośc snu, nadmiar jak i nie dobór aktywności fizycznej i mniej ale też ważnym czynnikiem nie odpowiednia dieta oraz używki.
    Powodzenia

• Marcin88 Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomne dla pewności i zawsze najważniejsze dla całego panelu tarczycowego badać czyli TSH, FT3, FT4, ale to chyba już mam nadzieję kazda z Pań o tym wie.

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatia, w staraniach najgorsze jest traktowanie seksu tylko jako zabiegu do zapłodnienia. Seks ma sprawiać przyjemność . Dla mnie odkryciem był wibrator/ masażer do łechtaczki. Większość kobiet ma orgazm łechtaczkowy, ja również. Wibratora używamy jako gry wtępnej, po takim orgaźmie mam większą ochotę na normalny seks. Mnie to pomogło, polecam. :)

• Osa79 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ze swojego doświadczenia, a mam bardzo bogate:) Najdluzszy związek ok 5 lat. Miłość strasna, jak sie rozpadl nie moglam 3 lata sie wyleczyc. Mąż przystojny i dobrze zbudowany (kręcą mnie umięsnieni faceci) , seksualnie perfecto - wiec żadne "wady" nie występowały..ALE po ok 4 latach związku wystarczyło ,by byle chłystek na mnie spojrzał,a mi się rbiło ciepło...:P a mój facet to działał na mnie jak kawałek drewna :P. No cóż. To tak jak w przypadku facetów, ktorzy mają przepiekne partnerki, choćby urody miss, a byle inny obiekt z cyckami wzbudza pożądanie, bo jest inny i nowy :)

AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ