Rutyna w seksie
-
Chyba dopadła mnie rutyna. Nie mam już na męża ochoty tak jak kiedyś i dość już mam jego pytań o to czemu nie chce mi się uprawiać seksu i co się dzieje, że mi się nie chce. Sama nie wiem co jest powodem. Może rutyna? Moze staż związku bo jesteśmy ze soba ju 10 lat ( po ślubie pół roku).
Co robić?rozalix, gwz lubią tę wiadomość
-
Urozmaicenia.
Idźcie na randkę, albo zorganizujcie ją w domu, zróbcie czasami sobie romantyczny wieczór, nawet jak w domu to ubierzcie się ładnie i zróbcie klimacik.
Może jakaś gra?
Może książki erotyczne Cię pobudzą mnie pobudzały
Zadbajcie o relację, idźcie na spacer, spędźcie czas na rozmowie o wspominaniu początków związku
A robiłaś badania hormonów? Czasami to one są odpowiedzialne za libido i warto je sprawdzić i brać jakiś suplement podnoszący libido.rozalix lubi tę wiadomość
♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025
♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20 -
Najprawdopodobniej jest to własnie rutyna chociaz nie zaszkodzi zbadać sobie również hormony bo w tym również może być problem. W długich związkach często się to pojawia. Poza tym czy przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne? Mogą powodować spadek libido i często nie jest tak,że na początku ale z czasem ich przyjmowania.
Próbowaliście gadżetów erotycznych? Tak aby rozgrzać nieco atmosferę ?gwz lubi tę wiadomość
-
Coś tam próbowaliśmy. Jakieś takie standardowe gadżety. Oglądałam Greya ale film raczej nas znudził ( książki nie czytałam ale mnie do niej nie ciągnie). Zastanawiałam się nad jakąś grą ale nie wiedziałam w sumie jaką wybrac.
gwz lubi tę wiadomość
-
Greya też nie lubię, znaczy nawet nie czytałam lepiej wybrać coś o standardowych preferencjach jest na instagramie taki profil grzeszne książki - ja czytałam dwie z serii Bracia Bishop
Gier jest mnóstwo zależy jakie masz upodobania, ja zamawiałam na allegrogwz lubi tę wiadomość
♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025
♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20 -
Czasami wspólny wyjazd na parę dni dobrze robi. Pozwala oderwać się od codziennej rutyny, porozmawiać nie tylko o rodzinnych sprawach i spojrzeć na drugą osobę trochę z innej perspektywy. Z gadżetów polecam sex elixir, znana hiszpańska mucha, u nas bardzo pomogło.
gwz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA może jakiś oddzielny wyjazd? Chwila tęsknoty dobrze robi na przypomnienie sobie tego co w drugim człowieku lubimy, cenimy, co lubimy robić razem, co połączyło.
Sezon urlopowy jest niezłym momentem. Może warto podzielić np. 2 tygodnie wakacji na tydzień bez siebie a potem bardziej namiętny tydzień razem...
Co do hiszpańskiej muchy to nie jest to placebo? -
Witaj karpatia. Przede wszystkim badania hormonalne. Na pierwszym miejscu PROLAKTYNA , estradiol, kortyzol testosteron, progesteron i DHT.
Czesto zaburzenia hormonalne odzwierciedlają popęd seksualny. Najczęstrzym problem tkwi w podwyzszonej prolaktynie co daje nam dzisiejsza pogoń czyli przede wszystkim stres, mała ilośc snu, nadmiar jak i nie dobór aktywności fizycznej i mniej ale też ważnym czynnikiem nie odpowiednia dieta oraz używki.
Powodzenia -
Karpatia, w staraniach najgorsze jest traktowanie seksu tylko jako zabiegu do zapłodnienia. Seks ma sprawiać przyjemność . Dla mnie odkryciem był wibrator/ masażer do łechtaczki. Większość kobiet ma orgazm łechtaczkowy, ja również. Wibratora używamy jako gry wtępnej, po takim orgaźmie mam większą ochotę na normalny seks. Mnie to pomogło, polecam.
-
Powiem ze swojego doświadczenia, a mam bardzo bogate:) Najdluzszy związek ok 5 lat. Miłość strasna, jak sie rozpadl nie moglam 3 lata sie wyleczyc. Mąż przystojny i dobrze zbudowany (kręcą mnie umięsnieni faceci) , seksualnie perfecto - wiec żadne "wady" nie występowały..ALE po ok 4 latach związku wystarczyło ,by byle chłystek na mnie spojrzał,a mi się rbiło ciepło... a mój facet to działał na mnie jak kawałek drewna . No cóż. To tak jak w przypadku facetów, ktorzy mają przepiekne partnerki, choćby urody miss, a byle inny obiekt z cyckami wzbudza pożądanie, bo jest inny i nowyAMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8
-