X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Rutyna w seksie
Odpowiedz

Rutyna w seksie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karpatia Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopadła mnie rutyna. Nie mam już na męża ochoty tak jak kiedyś i dość już mam jego pytań o to czemu nie chce mi się uprawiać seksu i co się dzieje, że mi się nie chce. Sama nie wiem co jest powodem. Może rutyna? Moze staż związku bo jesteśmy ze soba ju 10 lat ( po ślubie pół roku).
    Co robić?

rozalix, gwz lubią tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urozmaicenia.
    Idźcie na randkę, albo zorganizujcie ją w domu, zróbcie czasami sobie romantyczny wieczór, nawet jak w domu to ubierzcie się ładnie i zróbcie klimacik.
    Może jakaś gra?
    Może książki erotyczne Cię pobudzą mnie pobudzały
    Zadbajcie o relację, idźcie na spacer, spędźcie czas na rozmowie o wspominaniu początków związku
    A robiłaś badania hormonów? Czasami to one są odpowiedzialne za libido i warto je sprawdzić i brać jakiś suplement podnoszący libido.

rozalix lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20
  • rozalix Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprawdopodobniej jest to własnie rutyna chociaz nie zaszkodzi zbadać sobie również hormony bo w tym również może być problem. W długich związkach często się to pojawia. Poza tym czy przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne? Mogą powodować spadek libido i często nie jest tak,że na początku ale z czasem ich przyjmowania.
    Próbowaliście gadżetów erotycznych? Tak aby rozgrzać nieco atmosferę ?

gwz lubi tę wiadomość

• Karpatia Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam próbowaliśmy. Jakieś takie standardowe gadżety. Oglądałam Greya ale film raczej nas znudził ( książki nie czytałam ale mnie do niej nie ciągnie). Zastanawiałam się nad jakąś grą ale nie wiedziałam w sumie jaką wybrac.

gwz lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greya też nie lubię, znaczy nawet nie czytałam lepiej wybrać coś o standardowych preferencjach jest na instagramie taki profil grzeszne książki - ja czytałam dwie z serii Bracia Bishop

Gier jest mnóstwo zależy jakie masz upodobania, ja zamawiałam na allegro :)

gwz lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wspólny wyjazd na parę dni dobrze robi. Pozwala oderwać się od codziennej rutyny, porozmawiać nie tylko o rodzinnych sprawach i spojrzeć na drugą osobę trochę z innej perspektywy. Z gadżetów polecam sex elixir, znana hiszpańska mucha, u nas bardzo pomogło.

gwz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jakiś oddzielny wyjazd? Chwila tęsknoty dobrze robi na przypomnienie sobie tego co w drugim człowieku lubimy, cenimy, co lubimy robić razem, co połączyło.
    Sezon urlopowy jest niezłym momentem. Może warto podzielić np. 2 tygodnie wakacji na tydzień bez siebie a potem bardziej namiętny tydzień razem...
    Co do hiszpańskiej muchy to nie jest to placebo?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kila razy przetestowaliśmy już sex elixir i nie, nie jest to placebo chociaż na początku miałam również i takie myśli :)

• rozalix Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rady: tabletki na libido Libido therapy, sex elixir o którym tutaj piszą dziewczyny. Ewentualnie wejdźcie sobie do jakiegoś sex marketu i coś wybierzcie (moze być internetowy).

• Marcin88 Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj karpatia. Przede wszystkim badania hormonalne. Na pierwszym miejscu PROLAKTYNA , estradiol, kortyzol testosteron, progesteron i DHT.
    Czesto zaburzenia hormonalne odzwierciedlają popęd seksualny. Najczęstrzym problem tkwi w podwyzszonej prolaktynie co daje nam dzisiejsza pogoń czyli przede wszystkim stres, mała ilośc snu, nadmiar jak i nie dobór aktywności fizycznej i mniej ale też ważnym czynnikiem nie odpowiednia dieta oraz używki.
    Powodzenia

• Marcin88 Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomne dla pewności i zawsze najważniejsze dla całego panelu tarczycowego badać czyli TSH, FT3, FT4, ale to chyba już mam nadzieję kazda z Pań o tym wie.

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatia, w staraniach najgorsze jest traktowanie seksu tylko jako zabiegu do zapłodnienia. Seks ma sprawiać przyjemność . Dla mnie odkryciem był wibrator/ masażer do łechtaczki. Większość kobiet ma orgazm łechtaczkowy, ja również. Wibratora używamy jako gry wtępnej, po takim orgaźmie mam większą ochotę na normalny seks. Mnie to pomogło, polecam. :)

• Osa79 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ze swojego doświadczenia, a mam bardzo bogate:) Najdluzszy związek ok 5 lat. Miłość strasna, jak sie rozpadl nie moglam 3 lata sie wyleczyc. Mąż przystojny i dobrze zbudowany (kręcą mnie umięsnieni faceci) , seksualnie perfecto - wiec żadne "wady" nie występowały..ALE po ok 4 latach związku wystarczyło ,by byle chłystek na mnie spojrzał,a mi się rbiło ciepło...:P a mój facet to działał na mnie jak kawałek drewna :P. No cóż. To tak jak w przypadku facetów, ktorzy mają przepiekne partnerki, choćby urody miss, a byle inny obiekt z cyckami wzbudza pożądanie, bo jest inny i nowy :)

AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ