Slabe nasienie meza inseminacja i CLOSTIBEGYT
-
Hej mam pytanie bo czytam forum w innym dziale i dziewczyny pisza, że po Clo sa większe szanse na ciaze i z tego co czytam to wielu z nich się udaje.
Będziemy próbowali inseminacji i tak sobie pomyslalam, ze może by zwiekszyc szanse na ciaze i zaczać przyjmować Clo. Ktoras z Was tak próbowała ?I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Mojemu mężowi androlog przepisał clo na poprawę parametrów nasienia. Za 2 miesiące okaże czy nasienie poprawi sie na tyle żeby spróbować inseminacji. Ja mam prawidłowe cykle owulacyjne więc żadnych wspomagaczy hormonalnych nie przyjmuje. Clo w dużych dawkach wykazuje działanie przeciwestrogenowe więc może mieć wpływ na niedostateczny rozrost endometrium w fazie folikularnej. Leczenie powinno być włączanie tylko po konsultacji z lekarzem.
-
sama nie wiem u nas tez było 7% i 20 min, ale to wynik przed chlamydia teraz już jej nie ma wiec pewnie będzie lepiej tym bardziej ze maz bierze Proxeed Plus który ma pomoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:06
I procedura
-
U nas w wynikach 2,5 mln/ml 10mln w całości i 13% prawidłowych form, ruchliwość w granicach normy. Lekarz kazał zrobić test wiązania z hialuronianem i od tego wyniku miało zależeć czy podchodzimy do inseminacji od razu czy po leczeniu. Niestety u nas test wyszedł 60% (norma >70-80%)więc szansa na zdolność plemnika do zapłodnienia jest mniejsza, mniejsza jest więc szansa na powodzenie inseminacji. Po tym badaniu mąż dodatkowo dostał antybiotyk, za trzy miesiące powtarzamy wszystko jeszcze raz i mam nadzieję że poprawa będzie zauważalna.
-
czyli przed nami jeszcze dluga droga... Nam dr powiedział ze jeżeli się nie uda przy pierwszych próbach inseminacji po kuracji suplementami to przypisze mezowi inny preparat, który poprawi parametry. Tak czy siak pewnie przed inseminacja sprawdzimy ile się polepszylo po wszystkich tych antybiotykach itd.
mi się wydaje 60% to nie jest zle. te normy sa bardzo wysokie ale jeddnak 60%to dosyć sporo.
I procedura
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:sama nie wiem u nas tez było 4% i 10 min, ale to wynik przed chlamydia teraz już jej nie ma wiec pewnie będzie lepiej tym bardziej ze maz bierze Proxeed Plus który ma pomoc.
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:Faktycznie Aniu z ostatniego badania wyszlo 7% i 20 min.
Podalam wyniki z Invimedu a nie od Pani Ewy... -
ojjj... u nas tez nie było dobrze po badaniach w invimed a u niej od razu wynik był lepszy wiec może tez mieliście zakłamany wynik.
A byliscie u prof. Medrasia?
to on nam wykryl przyczyne słabych parametrów wiec i może u Was tez cos glebiej 'siedzi' i wystarczy tego poszukać.I procedura
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:Ania a mieliście robione wszystkie badania ? posiew, chlamydie itd. ?
Może to wina tego u Was ? -
Hej. Ku pokrzepieniu serc staramy się o drugie dziecko od 3 lat. Córka ma obecnie 6 lat. Przed pierwsza ciążą zdiagnozowaniu u mnie policystyczne jajniki i niedoczynność tarczycy. Po 4 miesiącach od diagnozy znalazłam endokrynologa- ginekologa przepisał mi eutyrox na tarczyce oraz clostilbergyt, bromergon i dufaston na jajeczkowanie. Cud, w 3 cyklu się udało (04.2010r). W 2012 postanowiliśmy, że postaramy się o drugie dzieciątko, najpierw rok chcieliśmy spróbować bez pomocy lekarza, ale się nie udało. Potem rok tak jak przed pierwszą ciążą i też nic. W sierpniu 2015 mąż zrobił badanie i wynik nas powalił ( koncentracja 0,3 norma od 15m/ml, ilość w ejakulacie 1,1 norma od 39m)szanse tylko invitro. Nie zdecydowaliśmy się ze względów światopoglądowych, ale znowu pomógł nam ten sam lekarz i od grudnia 2015 mąż przyjmował clostilbergyt 1 tabletka dziennie oraz fertiman plus 4 tabl plus cynk dziś odebraliśmy wynik seminogramu koncentracja 11,3 norma od 15 całkowita liczba w ejakulacie 35,1 norma od 39m. Obecnie jestem w 6 tyg. ciąży. Wieżę, że taka pomyślność to nie tylko zasługa lekarza, ale też dobrego Boga . Sam lekarz był zdziwiony taką poprawą. Oczywiście staraliśmy się naturalnie.
domiszka lubi tę wiadomość
-