Test wiązania z hialuronianem
-
Hej, czy któraś może się orientuje - zrobiliśmy test wiązania z hialuronianem i przy normie powyżej 80% mamy równe 80%. Myślicie że może to być przyczyna naszej niepłodności? To prawie norma... Wizyta z konsultacją za ponad tydzień...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
ChudaRuda wrote:No chciałabym, żeby mój mąż miał takie nasienie:) Trzymam kciuki żeby jak najszybciej się udało:)
Mam takie wyniki dopiero od tego roku a i tak nie wchodzi. Jak robiłem w diagnostyce badanie to wyszło coś takiego:
Od tego czasu zażywam bardzo dużo suplementów i po 2 miesiącach mam wyniki jak wyżej. -
ChudaRuda wrote:Jakie suplementy bierzesz? Mój mąż bierze l-karnityne 2000mg, salfazin i wit.C 1000 . Zobaczymy czy coś się poprawi po tych suplach.
Od lekarza dostałem taką listę sumplementów (zażywam od dwóch miesięcy):
Dodatkowo:
l-agrynina
l-lisyna
magnez w różnej postaci
ashwagandha
podczas wysiłku Tribuactiv
oraz niezawodną macę (ekstrakt z korzenia maca 4:1) w ilości 1 łyżeczki dziennie (macę stosuję od 2 tygodni)
Dodam, że ilość po stosunku jest większa badanie zawsze mnie jakoś stresuje bo szybko itd. -