X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Testosteron
Odpowiedz

Testosteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Założyłam nowy wątek dotyczący spraw męskich a konkretnie chodzi mi o testosteron. Mój mąż robił badania nasienia i u niego jest mała liczba plemników w pierwszych badaniach miał tylko 9 mln w 1 ml a teraz też poniżej normy bo 12 mln w 1 ml. Oczywiście jest po kuracji suplementami typu wit C, cynk L-karnityna , wiesiołek i inne. Mój ginek powiedział że suplementacja witami mało pomaga i że trzeba mu podac testosteron. Tylko że ja nie słyszałam o leczeniu testosteronem i nie wiem jak to potem wpływa na organizm faceta ktoś napisał że właśnie po nim już następuje niepłodnośc wtórna. Czekam na Wasze porady doświadczenia może ktoś z was ma wiedzę na ten temat.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• AnikaX Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża wyszło 4 min w 1 ml. Lekarz przepisał PROFERTIL i własnie testosteron. Za miesiąc powtórka badań. Zobaczymy

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wart zbadac mezowi przed podnaiem testosterronu jego poziom.. jelsi jest w normie nie wiem czy super jest jego podawanie bo trezba pamietac o skutkach ubocznych

Wg mnie ginekolog nie powinien prowadzic mezczyzny.. i przed podaniem tetsosteronu powinno sie kilka rzeczy sprawdzic .. a najpierli skonsultowac to z andrologiem lub urologiem

wypowiedz lekarza:
    Ryzyko wystąpienia działań niepożądanych przyjmowania testosteronu uzależnione jest od tego w jakich dawkach jest on przyjmowany i z jakiego powodu (ryzyko jest małe w sytuacji przyjmowania testosteronu z zalecenia lekarza z powodu zaburzeń hormonalnych natomiast jest o wiele większe w sytuacji przyjmowania środków anabolicznych zawierających duże dawki pochodnych testosteronu). Głównymi działaniami niepożądanymi są: toksyczne uszkodzenie wątroby, zaburzenia potencji, niepłodność, ginekomastia, zaburzenia lipidowe, nadciśnienie tętnicze. Nierzadko nieprawidłowe przyjmowanie testosteronu prowadzi do powstania groźnych dla zdrowia i życia powikłań, dlatego jego stosowanie powinno być zawsze kontrolowane przez lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 15:52

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój miał początkowo czyli w marcu 1,2 mln w ml... przyjmował testosteron Undestor testocaps i teraz ma w ml 8,50 mln w ml. Zależy od dawek i wszysko. Oczywiście przyjmował też inne suplementy : salfazin, androvit, mace itp.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • AnikaX Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma na szczescie małą dawkę (na ulotce jest napisane 3-4 tabletki dziennie, on ma brać 1) i dodatkowo też różne witaminy. Czytałam o skutkach ubocznych, ale dotyczą one dużych dawek, wiec zaufałam lekarzowi i maz przyjmuje.

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżę temat bo potrzebuję porady :(. Androlog zapisał dla męża testosteron w zastrzykach bo na w normie ale w dolnej granicy co może być powodem tak niskich parametrów nasienia, głównie mała liczba plemników. Za 4 dni kończy nam się ważność receoty a my jeszcze nie wykupiliśmy tych zastrzyków bo boimy się że przyniosą odwrotny skutek :( trochę się naczytałam w internecie. Poradźcie mi proszę co robić bo kompletnie nie wiem... :(

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wykupiła, jednak to lekarz zleca, chyba wie co robi. Wiadomo, że są błędne diagnozy, ale jednak nie podważałabym jego zdania.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Biene Nowa

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że komuś trzeba zaufac i ja jednak byłabym za tym aby by to lekarz medycyny a nie "dr google". W internecie, owszem liaczba informacji jest ogromna i zapewne jest dużo prawdziwych. Ciężko jednak je zweryfikować.

Mogę ci polecić publikację, którą dostałam od mojego lekarza, wydaną przez Polskie Towarzystwo Medycyny Rozrodu i Embriologii:
    Algorytmy diagnostyczno-lecznicze w zastosowaniu do niepłodności
    http://www.ptmrie.org.pl/pliki/akty-prawne-i-rekomendacje/rekomentacje/algorytmy-w-nieplodnosci-2011-06-06.pdf

Przyznam, ze całej jeszcze nie przeczytałam dlatego nie mogę powiedzieć czy znajdziesz tam jakieś potrzebne Tobie informacje.

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję na pewno poczytam :). Oczywiście to nie jest tak że nie ufam lekarzowi tylko że nawet lekarz powiedział że te leczenie może przynieść odwrotny skutek stąd moje wątpliwości :(

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciekawe z tym testosteronem. Mój ma zwykły w normie a testosteron wolny w niskiej normie. Wyniki ilościowe mieliśmy od 3 do 14 mln/1 mln. Testosteron wolny jest zależny od przysadki mózgowej i na jej pobudzenie zapisał mężowi gonal F i ovitrelle. To babskie leki ale może zadziałają. Sama myślałam o testosteronie ale akurat nasz androlog nie jest zwolennikiem. Choć sama czytałam, że w niewielkich dawkach nie powinien być szkodliwy.

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma właśnie Ovitrelle przypisane :). Pierwszy zastrzyk już wziął. Zobaczymy czy to pomoże.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czy wynik 302,90 ng/dl jest dobry czy zbyt niski? Pozdrawiam

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je Clo, ma niskieLH i FSH co ma właśnie wpływ na testosteron. Ale jeszcze nie robiliśmy powtórnych badań.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    302 to wynik w dolnej granicy czyli nie zbyt dobrze. Jakieś jeszcze badania robił mąż czy tylko testosteron? Warto żeby zbadał jeszcze prolaktynę, lh, fsh i estradiol. Z wynikami udajcie się do androloga.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • rety32 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek ja bym spróbowała z tabl. Prosent 600 jak nie poskutkuje to te zastrzyki sa tez dobre

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ